DP dečkov (U14)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
18. januar 2017
Gledalcev: 35

HD Jesenice samo logo

3 – 1

(1:1,0:0,2:0)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 HD Jesenice 13′
1:1 Team Zagreb 15′
2:1 HD Jesenice 41′
3:1 HD Jesenice 50′ PP1

Streli na gol:  HD Jesenice   27 (7,12,8) ; Team Zagreb  28 (12,9,7)
Kazni: HD Jesenice  6 (-,-,6); Team Zagreb  2 (-,-2)

Sodnika: Denis Crnkić, Sašo Gruškovnjak

HD Jesenice: 1 Škrjanc (GK), 25 Avsenek (GK), 9 Seršen, 24 Dolinar, 23 Slivnik, 19 Török (C), 16 Bergelj, 12 Gasar, 13 Langus,10 Krupenko, 8 Baloh, 22 Miklič, 4 Rep, 15 Svetlin, 18 Kaltak, 3 Crnkić, 17 Čufer, 11 Dobravec, 6 Šmid, 21 Adrović, 14 Glavič D.
Trener: Luka POGAČNIK

Team Zagreb: 21 Janjatović (GK), 1 Debeljak, 12 Čavlović, 15 Bezuk, 18 Idžan (C), 4 Bebek, 22 Dimitrijević, 7 Mandić, 2 Pavetić, 20 Kumanović, 23 Marinković, 8 Pejaković, 13 Digulja, 10 Čavić, 6 Šimunković, 16 Pejić, 11 Ljubičić, 19 Loose, 3 Čeak, 9 Marojević, 17 Polonijo
Trener: Duško Janjatović 
Par dni po prepričljivi zmagi v Celju je varovance trenerja A. Sodje čakal resnejši obračun – proti t.i. ekipi Team Zagreb. Gre za selekcijo fantov sestavljenih iz treh zagrebških klubov, nekateri pa ji rečejo tudi “hrvaška reprezentanca”. Ekipa v letošnjem tekmovanju U14 beleži izvrstne rezultate in je tudi konstantno v vrhu lestvice, tako da se je železarjem obetal trd boj.

IMG_9750

Pogumno so krenili rdeči takoj od začetka in nanizali nekaj napadov. Nič posebej nevarnega se ni odigralo pred gostujočimi vrati, nato pa so tudi Zagrebčani pokazali svoje znanje in nekajkrat napadli. Izmenični napadi na eni in drugi strani so se nadaljevali vse do trinajste minute, ko je za jeseniško vodstvo poskrbela naveza v prvem napadu – podajo kapetana izza gola je v vodilni zadetek pretvoril njegov soigralec iz napada(1:0, trinajsta minuta). Gostje niso čakali križem rok in so takoj v nadaljevanju odločno napadli za izenačenje. Le-to je prišlo le dobro minuto in pol kasneje, ko je po desni strani ušel eden od Zagrebčanov; njegova podaja v sredino je bila natančna, za goste pa je izenačil kapetan (1:1, petnajsta minuta).  Do konca tretjine ni prišlo do spremembe na semaforju, gostje pa so v prvih dvajsetih minutah dobili strelski dvoboj s 7:12.

IMG_9759

V drugi tretjini je peščica gledalcev videla za ta nivo odličen hokej, ki pa rezultatskih sprememb ni prinesel. Gostje so praktično ves čas ogrožali domača vrata, ki jih je dobro branil Nejc ŠKRJANC, domači pa so v nekaj protinapadih tudi bili nevarni za zagrebški gol. Na obeh straneh sta vratarja nekajkrat imela tudi srečo, po štiridesetih minutah pa je bil rezultat še vedno izenačen na ena. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 12:9 za domače.

IMG_9767

Za nekaj kratkih minut je trener Sodja odpeljal fante v rdečih dresih v garderobo med drugo in tretjo tretjino. Očitno jim je podal pravih napotkov, saj je vrsta železarjev nov gol za vodstvo z 2:1 dosegla že v prvi menjavi po povratku na ledeno ploskev (2:1, enainštirideseta minuta). Gostje so znova poskušali hitro odgovoriti in so pritisnili proti domačim vratom. V štiriinštirideseti minuti je bil v obrambni tretjini nekoliko preoster branilec prvega domačega branilskega para in si prislužil dvominutno kazen (udarec s komolcem). K sreči so domači zdržali obleganje Zagrebčanov. Gostje tudi po tistem, ko sta ekipi spet zaigrali številčno izenačeni, niso prenehali napadati. V eni izmed akcij je domači kapetan v sedeminštirideseti minuti v obupnem poizkusu preprečiti gostujoči prodor pred domačimi vrati podrl enega od Zagrebčanov. Gostje so dobil kazenski strel, vendar pri izvajanju igralec ni bil dovolj spreten, tako da je Škrjancu zadevo uspelo brez težav obraniti.  Pičlih petnajst sekudn kasneje so si domači v srednji tretjini zaradi nevarnega bodička v bližini ograde prislužili novo izključitev. k sreči je bila zbranost pri branjenju tudi tokrat na najvišjem nivoju, tako da je ostalo pri minimalnem domačem vodstvu. Do odločilnih dogodkov je prišlo v devetinštirideseti minuti, ko so si disciplinirani gostje prislužili svojo edino kazen na tekmi (držanje), domači pa so po le enaindvajsetih sekundah številčne prednosti dosegli še svoj tretji zadetek (3:1, petdeseta minuta, PP1). Želja gostov v zadnjih minutah ni popustila, zdelo pa se je, da jih je v primerjavi z domačimi nekoliko zapustila moč. Dosti jim ni pomagal niti “odpoklic” vratarja dobro minuto in pol pred koncem. Devetinšestdeset sekund pred koncem so si domači prislužili še zadnjo kazen. Igra šestih gostov proti štirim Jeseničanom je domače sicer stisnila v obrambno tretjino, ni pa bilo nobene posebne nevarnosti za gol Škrjanca. Prav nasprotno – domači so s strelom čez celo igrišče zadeli vratnico praznega gostujočega gola. Ob koncu je ostalo pri trdo priborjeni zmagi s 3:1, razmerje v strelih v zadnji tretjini pa je bilo 8:7 v korist domačih.

IMG_9748

Železarji so tako premagali eno od najneugodnejših ekip v prvenstvu in še vedno sami odločajo o tem, ali bodo redni del prvenstva končali na prvem mestu …

Tekst in foto: Marko L.