Liga EBYSL (U20):

SAPA Fehervar AV19 vs. HD Hidria Jesenice
4 – 2

(2:0,1:1,1:1)

Dolga pot, težke noge in neprepričljiva uvodna tretjina, v kombinaciji z “napaljenostjo” domačih, da Jeseničanom vrnejo za jeseniški poraz, so Železarjem odnesli možnosti za zmago v Szekesfehervaru. Domači so povedli že v 26. sekundi tekme in v vodstvu ostali vse do konca tekme. V sedmi minuti se je našim fantom ponudila možnost za izenačenje v power playu, vendar je četa Dejana VARLa ni izkoristila. Domači ob izključitvi Šabanovića v nadaljevanju niso bili tako milostni in so ob igralcu več v 12. minuti svoje vodstvo podvojili (2:0). 

Železarji so se dokončno “prebudili” v drugi tretjini. Najprej so z odliko do konca opravili s penalty killom, ki jim je še od prve tretjine ostal zaradi izključitve Avseneka.  V nadaljevanju so najprej odigrali še en neuspešen power play, vendar domačim ni bilo več pomoči v 32. minuti, ko so imeli na klopi za kaznovane dva igralca – ob dveh igralcih več je zadel Žan JEZOVŠEK (2:1). V 34. minuti je zaradi zadrževanja s palico na kazensko klop moral Brus, domači pa so tudi sami zadeli ob številčni prednosti (3:1). Do zaključka druge tretjine so bili nevarnejši Jeseničani, vendar je ostalo pri dveh zadetkih razlike.
Zahtevna naloga je bila tako pred Železarji v zadnji tretjini. Domači so jim z dvema izključitvama v prvih sedmih minutah tega dela tekme dvakrat ponudili priložnost za znižanje razlike. Ob drugem power playu je ob koncu 49. minute za Jesenice zadel Gašper SERŠEN (3:2). Hitro za tem je bil izključen Brglez, vendar Madžari k sreči niso zadeli ob številčni prednosti. Domači so v nadaljevanju vse moči usmerili k zapiranju dostopov do svojih vrat. Zadnja resnejša priložnost za izenačenje se je Jeseničanom ponudila v začetku 56. minute, ko so spet idobili power play priložnost, a se je domačim uspelo ubraniti. Petdeset sekund pred iztekom igralnega časa je Žiga KOGOVŠEK zapustil mesto pred jeseniškim golom, Železarji pa so poskušali izenačiti z dodatnim napadalcem. Račun se ni izšel, saj so Madžari prazno jeseniško mrežo zadeli le devet sekund kasneje (4:2). Jutri ekipo čaka gostovanje v madžarski prestolnici (MAC).

Tekst: Marko L.