Jesenice, 3.januar 2015
Športna dvorana Podmežakla
DP mlajših dečkov

HD Jesenice – HKMK Bled A

6 – 3

(2:1,1:0,3:2)

0:1 Brodnik 3′, 1:1 TOROK 4′, 2:1 DOLINAR (Dobravec, Torok) 15′, 3:1 DOBRAVEC (Dolinar) 24′, RIJAVEC (Torok, Dolinar) PP1 35′, 5:1 SLIVNIK (Dobravec) PP1 36′, 5:2 Pazlar 43′, 5:3 Brodnik (Justin) 44′, 6:3 TOROK (Slivnik) 45′

Streli na gol: HD Jesenice 24 (9,5,10), HKMK Bled A 23 (7,8,8)
Kazni: HD Jesenice 6 (0,2,4), HKMK Bled A 4 (0,0,4)

HD Jesenice: 1-Škrjanc, 25-Avsenek (GK), 12-Gasar, 17-Čufer, 7-Rijavec, 19-Torok (C), 23-Slivnik, 22-Miklič, 6-Dolinar, 13-Langus, 11-Dobravec, 8-Baloh, 10-Krupenko, 14-Glavič, 21-Junež, 5-Korošec, 15-Svetlin, 24-Crnkić, 20-Sintič, 16-Grašič, 3-Adrović,
Trener: Gaber KLINAR

HKMK Bled A: Justin (GK), Klančar, Brodnik (C), Jazbec, Sojer, Livrin, Pazlar, Lesničar, Borse, Jeločnik, Mahmutović, Smolej, Golja, Vilman, Goličič
Trener: Valerij Šahraj

Sodnika: Arlič, Bergant

V pravem derbiju državnega prvenstva sta se pomerili odlični ekipi mlajših dečkov Jesenic in HKMK bleda A. Blejci namreč v prvenstvu nastopajo z dvema ekipama. Kar lepo število gledalcev je v prvi letošnji tekmi v dvorani Podmežakla pričakovalo ogorčen boj za vsak pak in tesen rezultat. Boj za vsak pak se je res zgodil, rezultat pa z izjemo nekaj prvih minut pač ni bil vprašljiv.

Domači so že v uvodu krenili odločno, a so tudi Blejci pokazali, zakaj so v vrhu prvenstvene lestvice. Že po dveh minutah in pol igre je domači vratar Nejc ŠKRJANC prvič pobral pak iz svoje mreže. Odgovor železarčkov pa je bil hiter in silovit – 39 sekund kasneje je izenačil za igro izredno razpoloženi domači kapetan Matic TOROK. V nadaljevanju sta ekipi odigrali dokaj enakovredno, za dobro voljo pa je s sijajnim strelom z modre črte pol minute pred koncem tretjine poskrbel Tim DOLINAR (podajalca Juš Dobravec in Torok). Domači so v prvem delu proti blejskim vratom sprožili 9 strelov, Blejci pa so streljali sedemkrat.

V začetku 4.minute nadaljevanja je za povišanje domačega vodstva poskrbel Juš DOBRAVEC (podaja: Dolinar). Blejci so bili nekoliko aktivnejši v tem delu, a je domači vratar nekajkrat lepo posredoval. V 28.minuti je prišlo do prve izključitve na tekmi – zaradi udarca s komolcem je bil izključen kapetan domačih Torok. Gostje so bili v powerplayu neučinkoviti in ostalo je pri dveh zadetkih razlike. Domači so sicer v drugem delu sprožili le 5 strelov, gostje pa 8.

Že v prvi minuti zadnje tretjine je na kazensko klop moral na domači strani Langus. Gostom še enkrat več ni uspelo prav dosti nevarnega. V 34.minuti so si svojo prvo kazen prislužili tudi gostje, kazen pa je bila zelo hitra – po 15 sekundah igre z igralcem več je za povišanje vodstva zadel Aleksander RIJAVEC (podajalca Torok in Dolinar). Gostje so si še v isti minuti prislužili novo malo kazen. Tokrat je trajalo minuto in devet sekund za nov powerplay gol – na 5:1 je povišal Luc SLIVNIK (podajalec Dobravec). V 37.minuti je na kazensko klop moral še BAloh na domači strani, a je obramba železarjev zdržala pritisk gostov. Vseeno so le-ti v 43.minuti rezultat najprej zmanjšali na 5:2, v naslednji minuti pa še na 5:3. Da stvari ne bi ušle izpod kontrole je le 13 sekund pred koncem tekme s sijajnim prodorom poskrbel domači kapetan TOROK in tako s šestim golom potrdil zasluženo domačo zmago. Domači so v zadnjem delu sprožili 10 strelov, gostom pa so dopustili 8 strelov.

Gaber Klinar, trener ml.dečkov:
“Odigrali smo zelo disciplinirano v obrambi, ter izkoristili svoje priložnosti v napadu. Vsi igralci so zelo dobro odigrali v polju in tako onemogočili nasprotnika že v srednji tretjini. Zelo sem zadovoljen z borbenostjo, pa s tem da “igramo z glavo” v vsakem trenutku tekme. Čestitam vsem igralcem za lepo predstavo!!!”

Tekst: Marko L.
Foto: Anita Mrak