Suhi treningi potekajo že vse od 20. maja in sicer na dveh lokacijah – v telovadnicah na osnovnih šolah Koroška Bela in Prežihov Voranc, saj v dvorani Podmežaklo fantje zaradi obnove ne morejo trenirati, zunanja igrišča pa so polno zasedena. Seveda ne gre samo za delo v telovadnici; fantje pridno nabirajo kondicijo (beri: kilometre) tudi po okoliških stezah. S prvimi vajami za mlajše dečke (ki se jim pridružijo tudi nekateri malčki), dečke in kadete, je na Jesenicah opravil Drago Mlinarec. Treningi so potekali nekako štirikrat tedensko. Na Koroški Beli je za uvodne priprave ekip U18 in U20 skrbel Marjan Kozar, fantje pa so opravili po 5 tedenskih treningov. V zadnjih dveh tednih je delo na Jesenicah prevzel Aleš Sodja, ekipi U18 in U20 pa zavzeto trenirata pod vodstvom Dejana Varla. Trenerska ekipa za prihodnjo sezono sicer še ni postavljena, bo pa prišlo do nekaterih sprememb. Treniranje v »izposojenih« telovadnicah seveda zahteva določeno organizacijo. Fantje in trenerja bi si morda želeli daljše termine, saj treningi potekajo le po 60 minut, a tako pač je.

Delo poteka v smiselnih sklopih z vajami za eksplozivnost, za moč in spretnost rok in nog, bazirajo pa na delu z lastno težo. Posebej pri mlajših kategorijah delo s kakimi utežmi ne pride v poštev, saj dejansko lahko povzroči več škode, kot koristi. Seveda za razbijanje monotonije pri naporni vadbi trenerja poskrbita tudi za nogomet, dvoranski hokej in podobno. Poudarek je brez dvoma tudi na kondiciji, saj je dobra kondicijska priprava prav gotovo uspešen temelj za sezono brez poškodb, pa tudi tekmovalni rezultati so ob pravi pripravi seveda boljši. Delo je v določenih segmentih prav gotovo podobno tistemu, ki ga je v prejšnji sezoni opravljal Rok Pekolj, seveda pa ima vsak trener svoje poglede na pripravo fantov, tako da bojazni po preveč enoličnih vajah pravzaprav ni.

Fantje bodo v omenjenem ritmu prav gotovo trenirali do konca meseca junija. V odvisnosti od prisotnosti (nekateri bodo pač že odšli na dopust) se bodo suhi treningi podaljšali vse tja do 15.julija. Sledi deset dni pavze, s 25. julijem pa se suhi treningi nadaljujejo. Seveda za tiste fante, ki bodo lahko prisotni. Zaradi Evropskega prvenstva v košarki žal fantje na domači led ne bodo stopili pred oktobrom, je pa planiran začetek treningov na ledu v Športni dvorani na Bledu v ponedeljek, 12. avgusta 2013.

Brez skrbi torej – delo z mlajšimi kategorijami poteka nemoteno. O vseh novicah pa boste seveda sproti obveščeni.

Tekst: M.L.;Foto: Vid Novak

[nggallery id=104]