Liga IHL (U14):
druga tekma polfinala:

Team Zagreb vs. HD Hidria Jesenice
3 – 5

(1:3,2:1,0:1)

Utrujajoče in neumno bi bilo znova pisati o “zagrebškem supermanu”, ki je Jeseničanom v letošnji sezoni povzročil toliko škode na ledeni ploskvi. Tudi ne bi imelo smisla, saj je trener jeseniške štirinajstice Anže TÖRÖK za fanta očitno našel ustrezna protiorožja. Hrvaška reprezentanca … pardon, člani ekipe in strokovno vodstvo ekipe Team Zagreb … so pred povratno polfinalno tekmo seveda še vedno imeli svoje načrte, po katerih bi visok zaostanek (4:10) s prve tekme vseeno nadoknadili. Vse skupaj je izpadlo kot račun brez krčmarja, saj je ekipa Železarjev v tem trenutku preprosto delovala dovolj zbrano, homogeno in pripravljeno, da domačim pravzaprav ni ponudila nobenih možnosti za presenečenje. 

Že v prvi tretjini je bilo jasno videti, da domači niso sproščeni, Jeseničani pa so suvereno opravili s svojo nalogo. Ne samo, da bi se prednost belo-rdečih začela topiti, ampak se je celo povečala. V deseti minuti so tako naši fantje povedli (0:1) in v začetku dvanajste svoje vodstvo podvojili (0:2). Zagrebčani so slabi dve minuti kasneje zaostanek na tekmi prepolovili (1:2). Sledila je izključitev na strani Jesenic, a so jo Törökovi fantje podelali brez težav. V začetku zadnje minute prve tretjine je četa z Jesenic zabila svoj tretji gol (1:3), v drugi del pa bila prisiljena vstopiti z igralcem manj, saj je bil še pred piskom sirene v prvi izključen eden od jeseniških napadalcev. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 9:13 v korist Železarjev
Tudi v drugi tretjini so naši fantje zabili prvi, saj so v začetku 27. minute povedli s tremi goli razlike (1:4). Spet so z golom slabi dve minuti kasneje odgovorili domači (2:4). V obdobju med 32. in 33. minuto je sledila množica izključitev na jeseniški strani, domači pa so v 33. minuti ob dveh igralcih več tudi znižali na 3:4. V nadaljevanju se je dogajanje umirilo, našim fantom pa je dvajset minut pred koncem tekme ostajala prednost šestih golov s prvega obračuna + dodatnega gola zaloge s trenutne zagrebške tekme. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 6:9 v korist Jesenic. Pa še zanimivost – razmerje v kazenskih minutah po prvih dveh tretjinah je bilo – 0 minut izključitev za domače, 35 minut izključitev za Jesenice.

Še zadnje, najbolj nore sanje domačih o neverjetnem preobratu, so Železarji v tretji tretjini suvereno obvladali. Domači so si v 45. minuti prislužili prvo izključitev na tekmi, a jo tudi ubranili. Zato pa so jim gostje iz slovenske hokejske prestolnice zabili ob izenačenih močeh na ledu v 48. minuti (3:5). V zadnjih enajstih minutah so si Hrvatje prislužili še šest dodatnih minut izključitev, obupanim poskusom navkljub, pa bližje Jeseničanom več niso uspeli priti … kaj šele razmišljati o kakem morebitnem preobratu. Razmerje strelov v zadnji tretjini je bilo rahlo v prid domačim – 10:9.

Varovancem trenerja Töröka je tako kot nagrada za vloženi trud skozi sezono pripadla vstopnica za nastop v velikem finalu lige IHL. Tudi tam jim bo nasproti stalo moštvo iz prestolnice, le da tokrat iz slovenske. Naši fantje v velikem finalu ne bodo nastopili v vlogi favoritov, ampak … v finalu nastopiš za to, da bi na koncu dvignil pokal za naslov zmagovalcev, mar ne?

Tekst: Marko L.