Liga IHL (U18):

HK Slavija Jr. vs HD Hidria Jesenice
2 – 3

(0:0,1:2,1:1)

Vodilni varovanci trenerja Aleša SODJE so se morali v Zalogu pošteno potruditi za skalp domače ekipe. Ali je bil tako tesen rezultat posledica odlične domače igre, ali nekoliko slabše predstave Železarjev, je seveda fantom brez dvoma povedal sam trener. Ostaja pa dejstvo, da je domačim uspelo napad Jesenic v prvi tretjini nevtralizirati. Po ena izključitev na vsaki strani tudi nista prinesli rezultatskih sprememb, tako da je po 20 minutah na semaforju še vedno svetil začetni rezultat.

V drugem delu so belo-rdeči začeli bolje, saj je že po slabih treh minutah po gneči pred domačim golom pak v mrežo uspel spraviti Rok POTOČAR (0:1). Železarjem je vodilni zadetek dal krila, da so še naprej poskušali biti konkretni pred domačimi vrati, tako da jih je izenačujoči gol domačih v 27. minuti presenetil (1:1). K sreči je že v začetku 29. minute Jeseničane znova v vodstvo popeljal Grega POGAČAR (1:2). Sledili sta dve izključitvi na domači strani, ki ju naši fantje niso znali pretvoriti v povišanje vodstva. 

Sodniki so bili še bolj aktivni v zadnji tretjini, ko so kar po vrsti izključevali igralce na obeh straneh. Amar KARARIĆ je v 53. minuti povišal na dva zadetka prednosti (1:3), kar je ob koncu zadostovalo za zmago. Domači so sicer dobro minuto in pol pred koncem ujeli priključek (2:3) in v nadaljevanju poskušali tudi brez svoje vratarke. Kar nekaj prerivanja je bilo videti v zadnjih trenutkih, tako da se je tudi sodnikova piščalka dodobra ogrela, prave nevarnosti za izenačenje pa pravzaprav ni bilo.

Ker nedeljska tekma poti Crveni zvezdi odpade (gostov na Jesenice ne bo), je že jasno, da bodo Železarji z naskokom prvi na prvenstveni razpredelnici, v izločilne boje pa bodo tako krenili kot prvo postavljena ekipa.

Tekst: Marko L.