Jesenice, 25. februar 2015
Športna dvorana Podmežakla
Liga EBJL

HD Jesenice – HK Slavija Jr.

4 – 3

(3:2,0:0,1:1)

1:0 KAPEL (Sodja, Stojan) 2′, 2:0 KAPEL (Šturm) 5′, 2:1 Kurent (Bohinc, Miklavčič) PP1 9′, 3:1 REKAR (Glavič, Urukalo) 11′, 3:2 Železnik (Vidic, Koželj) 19′, 3:3 Ilovar 47′, 4:3 REKAR (Rajsar, Klofutar) 55′

Streli na gol: HD Jesenice 34 (12,10,12) , HK Slavija Jr. 26  (10,10,6)
Kazni: HD Jesenice  18 (8,4,6) , HK Slavija Jr. 35 (4,29,2)

HD Jesenice: 1-Legat (GK), 25-Pelko (GK), 2-Klofutar, 3-Stojan, 5-Šabanović, 6-Brus, 13-Urukalo, 14-Pivač, 18-Žuber, 4-Kapel, 9-Rajsar, 10-Korošec, 11-Seršen, 12-Glavič, 15-Avsenek, 16-Šturm, 17-Svetina R., 2′-Brglez, 21-Pavlič, 22-Svetina E., 23-Sodja, 24-Rekar (C)
Trener: Dejan VARL

HK Slavija Jr.: Volk (GK), Sotlar (GK), Turk, Klasinc, Ilovar, Kozelj, Leben, Miklavčič, Bernard, Bohinc, Orehek, Kujavec, Železnik, Vidic, Kisovec, Briški, Kurent, Stražišar
Trener: Robert Pesjak

Sodniki:
Miha Bajt (glavni)
Nataša Pagon, Anže Bergant (linijska)

Ob nenavadni uri se je danes začela tekma lige EBJL v dvorani Podmežaklo. Nekateri temu sicer rečejo “premiership termin”, ostaja pa dejstvo, da si tekme prav gotovo ni moglo ogledati večje število staršev, ki imajo v tem času pač službe. Tudi večina “uslužbencev” pri zapisnikarski mizi si je tokrat v rednih službah morala priboriti dopust, drugače tekme pač ne bi bilo možno speljati. Kakor pri vsaki stvari, pa je tudi pri 13.15 terminu gotovo nekaj koristnega in ni vrag, da ne bi vse skupaj tudi v tem primeru imelo kakega (višjega) smisla.

Uvod v tekmo je bil za domačo ekipo nadvse spodbuden. Rok KAPEL je že po 84 sekundah tekme odprl gostujočo mrežo. Kot podajalca je statistika zabeležila Sodjo in Stojana. Dobre pol minute kasneje je kot prvi na tekmi na kazensko klop moral Avsenek, saj je s palico nepravilno zadrževal enega od Založanov. Gostje posebno nevarni v powerplayu niso bili, zato pa je le 10 sekund po izteku domače kazni železarje v vodstvo z 2:0 s svojim drugim golom na tekmi popeljal Kapel (podajalec tokrat je bil Šturm). V osmi minuti si je zaradi zadrževanja s palico malo kazen prislužil kapetan domače ekipe Rekar, gostje pa so preko Kurenta potrebovali 43 sekund za dosego powerplay zadetka. Prav Nik REKAR je v 11.minuti nato dosegel tretji gol za Jesenice (podajalca Glavič in Urukalo). V 15.minuti je na kazensko klop zaradi udarca s palico moral R.Svetina, a gostje niso dolgo igrali z igralcem več – le 15 sekund kasneje je na kazensko klop moral tudi Stražišar pri Založanih. Rezultat se nato ni spremenil do polovice 19.minute, ko je po nekoliko nespretnem posredovanju domačega vratarja Legata Slavija z golom Železnika zmanjšala na le zadetek zaostanka (3:2). Razmerje strelov v prvi tretjini – 12:10 za železarje.

Pred in v dvorani so se pred drugo tretjino pojavili igralci nekega francoskega kadetskega moštva, ki pa so jim Blejci “pozabili” organizirati prijateljsko tekmo na Jesenicah. Francozi tudi po večkratnih zagotovilih prisotnega domačega trenerja kadetov, da tekme Podmežaklo prav gotovo nimajo, v nejeveri niso zapustili dvorane. Tako se je z “božjo pomočjo” uredil tudi dokaj soliden obisk tekme, neugodnemu terminu navkljub. V drugi tretjini se sicer dolgo ni zgodilo nič posebne omembe vrednega, igra se je večinoma odvijala na srednjem delu igrišča. 28.minuta je prinesla obojestransko izključitev – pri gostih si jo je zaradi držanja prislužil Kisovec, pri domačih pa zaradi oviranja Urukalo. Slaba in nepovezana igra se je nadaljevala skozi vso drugo tretjino. Začetek zadnje minute v tem delu je prinesel novo kazen domačim – na kazensko klop je zaradi spodnašanja moral Brus. Tudi tokrat je powerplay gostov trajal le 13 sekund, saj si je nato kazen prislužil tudi Stražišar pri gostih (nalet s palico). Na ta način je isti igralec dvakrat izničil možnost svoje ekipe za dosego zadetka v powerplayu. Le sekundo pred iztekom druge tretjine si je kazen igre zaradi brcanja prislužil Leben pri gostih. Izenačena druga tretjina je prinesla izenačenost tudi pri strelih – 10:10.

Gostje so se v začetku tretje tretjine najprej branili 5 minut z igralcem manj zaradi prej omenjene izključitve, nato pa podali v lov za izenačenjem nekoliko odločneje. Uspelo jim je po solo vložku Ilovarja v 47.minuti. Ob izključitvi Kapela (zadrževanje s palico) v 50.minuti je železarjem trda predla, a so ob obilici požrtvovalnosti manjko igralca nekako vzdržali. Vse skupaj se je odlično izteklo v 55.minuti, ko je kapetan Rekar izkoristil nekaj zmede pred gostujočimi vrati in dosegel četrti zadetek za Jesenice. Podala sta mu Rajsar in Klofutar. Gostje so v zadnjih petih minutah poizkušali izenačiti, domača četa pa se ni pustila ugnati. Minuto in 45 sekund pred koncem tekme so gostje zahtevali time-out, po katerem so iz igre potegnili vratarja in ga nadomestili s šestim drsalcem. Železarji so se zavzeto branili in nekajkrat izbili pak iz svoje obrambne tretjine. Ob eni takih akcij sta se v lovu za pakom za Slavijinim golom nekoliko trše prijela Kujavec pri gostih in Glavič pri domačih. Oba sta si prislužila po dve kazenski minuti zaradi grobosti, Glavič pa je dobil še dodatni dve minuti zaradi naleta s palico. 14 sekund pred koncem zadev to ni v ničemer več spremenilo in tako so železarji mukoma osvojili nove točke. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 12:6 za železarje.

Trener mladincev Dejan Varl je bil po tekmi besen kakor ris, njegovo izjavo pa še pričakujemo.

Tekst: M.L.