Državno prvenstvo mlajših dečkov; tekme za uvrstitev od 5. do 9. mesta

HD JESENICE B – HD JESENICE A
0 : 11
(0:5,0:2,0:4)

V tretjem letošnjem mestnem obračunu, prvem v drugem delu prvenstva, sta se srečali ekipi mlajših dečkov A in B. V tekmi pred tedni bi ekipa B skorajda presenetila ekipo A, tokrat pa temu ni bila niti blizu. Ekipa B je sicer nastopila v belih dresih, vendar je bila po razporedu tekem HZS tretirana kot domače moštvo.
“Gostje” so zadetek dosegli že v prvi minuti srečanja. To je nasploh težava ekipe B, saj gol v uvodni minuti dobi na vse preveč srečanjih. Drugi gol so A-jevci dosegli v 5.minuti. Sledila je izključitev pri ekipi A, vendar so bili B-jevci preprosto nenevarni v naslednjih dveh minutah. Tretji gol A-jevcev je sledil v 9.minuti, četrti v 12.minuti in peti v 14.minuti srečanja. Tudi ekipa A ni igrala prav dobro, ima pa v svojih vrstah nekaj posameznikov, ki jim B-jevci zaradi preveč spoštovanja puščajo neomejeno prostora, le-ti pa ga s pridom izkoriščajo.
V drugi tretjini je kakih 50 gledalcev videlo še dva zadetka v mreži B-jevcev. Zdelo se je, da so fantje v ekipi A – danes jih je vodil trener Drago Mlinarec, saj je bil Aleš Sodja odsoten – zadovoljni z visokim vodstvom.
V zadnjem delu srečanja so padli še štirje zadetki, eden prav v zadnji minuti. K boljšemu vtisu ni pomagala niti menjava vratarjev v ekipi B, saj so vsi fantje delovali zelo nebogljeno.
Ekipa A je visoko zmagala. Igralci v ekipi A so bili predvsem bolj odločni, vztrajni in nepopustljivi. Nekaj je seveda pripomogla tudi starostna razlika, pa razlika v centimetrih in kilogramih, vendar to ne zmanjša dejstva, da je bila prepričljiva zmaga povsem zaslužena.

Za HD Jesenice B so nastopili: Žagar(GK), Panjtar(GK),Lukan D. Škof, Lukan A.(C), Potočar, Kobal, Fartek, Podlipnik, Török, Slivnik, Mohorč, Verdnik, Dobravec, Baloh, Kenig. Trener ekipe Gaber Klinar, teh. vodja Boštjan Potočar

Za HD Jesenice A so nastopili: Pelko(GK), Murnik, Brun-Rauh, Alagić, Pivk, Mravlje, Kararić, Šega, Podrekar, Homan, Povirk, Smolej, Kosmač. Trener Drago Mlinarec, teh.vodja Ibrahim Jakupović

Tekst: M.L.

Foto: Gregor Podlipnik