Liga IHL (U12):

HD Hidria Jesenice vs. HK Olimpija B
18 – 0
(3:0,9:0,6:0)

Dvoboj rdečih in zelenih, v katerikoli kategoriji in kakršnemkoli razmerju moči že, vedno dvigne nekaj obrvi. Razburjenja na takih tekmah so prej pravilo, kakor izjema. Tudi ob dvoboju mlajših dečkov tokrat ni bilo drugače, čeprav pogled na lestvico razkriva, da v tekmovalnem smislu v tej sezoni ne gre za enakovredni ekipi.
Domači so – tokrat pod vodstvom Anžeta TÖRÖKa – povedli že po 21 sekundah tekme. Na 2:0 so povišali v osmi minuti in tretji gol dodali v dvanajsti (3:0). Tudi belo-zeleni so bili v nekaj situacijah nevarni za gol Bora GLAVIČa, a je le-ta ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.
V drugi tretjini so domači potrebovali 59 sekund, da so ljubljanskega vratarja prvič premagali (4:0). Peti gol so Železarčki dosegli v 19. minuti, nato pa so si vzeli nekaj minut strelskega odmora. Toliko bolj so bila turbulentna dogajanja med 24. in 28. minuto, ko so fantje v rdečih dresih kar rešetali gostujočo mrežo. Šesti in sedmi gol sta padla v razmiku 43-ih sekund v 24. minuti. Dobro minuto kasneje so domači povedli z 8:0, enajst sekund kasneje pa še z 9:0. V tistem trenutku je gostujoči strateg zamenjal svoja vratarja, vendar se novemu ni godilo nič bolje, kakor soigralcu pred njim; gol je prejel po vsega osmih sekundah, ki jih je prebil na ledeni ploskvi (10:0). V naslednjih dveh minutah je moral še dvakrat pobrati pak iz svoje mreže (12:0).
Podobno, kakor v prvih dveh tretjinah, so domači tudi v zadnji dosegli gol po manj, kot minuti igre (13:0). Dobro minuto kasneje je sledil štirinajsti pak v gostujočo mrežo. Petnajstič so Jeseničani zadeli ob edini izključitvi na tekmi ter tako v statistiko dodali tudi power play gol. Spet so dvakrat zadeli v le osemnajstih sekundah znotraj 40. minute tekme. Osemnajsti, zadnji gol na tekmi, je razpoložena četa Železarčkov dosegla slabi dve in pol minuti pred zadnjim piskom sirene …

[masterslider id=”16″]

Tekst in foto: Marko L.