Kaj hitro je minilo teh nekaj mesecev, odkar so naši hokejisti zadnjič drsali v dvorani Podmežaklo. Nesrečna odpoved organizacije drugega hokejskega kampa pod okriljem HD Jesenice vseeno ni vzela volje vodstvu društva, predvsem pa seveda ne staršem in otrokom. Še enkrat več je do izraza prišla socialna nota v vodstvu HD Jesenic, saj je vnaprej zakupljene ure v dvorani ponudilo v brezplačno uporabo zainteresiranim hokejistom matične organizacije. Seveda vse skupaj ne more potekati brezglavo; vodja stroke Gaber Glavič je tako pripravil zanimiv program vadbe za vse generacije.

_______________________________________________________

Biti del ponosne jeseniške hokejske družine je privilegij, zato vas prijazno vabimo, da se nam pridružite v ponedeljek, 7. 9. ob 16.30 v Športni dvorani Podmežakla, ko bomo pričeli z enotedenskim hokejsko-drsalnim tečajem. Vabljeni vsi, ki bi radi spoznali čare hokejske igre in bi se radi v družbi najboljših naučili drsati.

_______________________________________________________

Treningom se je pridružilo 46 nadebudnih hokejistov vseh starostnih kategorij, za primerno zavzetost pa na ledu skrbijo že omenjeni G. Glavič, trener članske ekipe HDD Jesenic Dejan Varl in – kot posebno presenečenje – selektor članske reprezentance Slovenije Nik Zupančič. Ta se je brez pomislekov odzval vabilu in z veseljem priskočil na pomoč pri urjenju najmlajših. V dvorani se je oglasil tudi generalni sekretar HZS Dejan Kontrec, tako da je bila “zvezdniška zasedba” kar impresivna. Velika imena slovenskega hokeja so prav gotovo dodatna vzpodbuda bodočim hokejistom…pravzaprav si na tem mestu upamo trditi, da bo med fantiči, ki so se danes podili po ledu, prav gotovo kak bodoči reprezentant Slovenije. Otroci so vadbo opravili v dveh enournih terminih, razdeljeni seveda po starosti. Ob devetih so tako na led najprej zadrsali najmlajši. Videti je bilo še kak nesiguren korak, pa zdrs in padec, a veselje na otroških obrazih je seveda govorilo samo zase. Ob desetih so bili na vrsti “taveliki”, pri teh pa nesigurni koraki in padanje seveda odpadejo. No, razen kadar si razigrani fantje nekoliko pomagajo k takim dosežkom… Na ledu sta minute v novi sezoni nabirala tudi Jeseničana, ki bosta v prihajajoči sezoni članski hokej igrala v drugi sredini. Domača šola in zgodnji led pač privlačita interes marsikoga. Tako si je poleg starih znancev, staršev in običajnih spremljevalcev ob “bandi”, del treninga ogledal tudi večji del reprezentance U20, ki v teh dneh ravno tako trenira v dvorani Podmežaklo.

Posebna zahvala gre ekipi Zavoda za šport, ki je že v teh zgodnjih julijskih dneh izvrstno pripravila ledeno ploskev. Tako zgodnjega začetka ledenih treningov na Jesenicah menda že dolga leta ni bilo, če sploh kdaj. Na ta način so otroci HD Jesenic na ledu najbrž med prvimi v Sloveniji, kar je lahko samo pohvalno.

In še zadnja zahvala v teh poletnih dneh: podjetje Canon Slovenija je v brezplačno uporabo HD Jesenice darovalo fotoaparat, s katerim bo delo v prihajajoči sezoni bistveno lažje. Na tem mestu se za lepo gesto zahvaljujemo – Canon Slovenija – pravi carji ste!

Nekaj fotografij si lahko ogledate v pričujoči galeriji, še več pa na Facebook strani HD Jesenice.


Tekst in foto: Marko Lukan