Liga EBYSL:

HD Hidria Jesenice vs HK Slavija Jr.
4 – 2
(2:0,0:0,2:2)

Z nekoliko kombinirano postavo se je lotil domači trener Dejan VARL kombinirane ekipe zaloške Slavije Jr. Prav dosti se to na rezultatu v prvi tretjini ni poznalo, saj so jo Železarji dobili zanesljivo. Domačim gledalcem se je prvič predstavil Anže PROSTOR. V osmi minuti je rdeče v vodstvo popeljal Rok SVETINA. Power play v šestnajsti minuti je domačim prinesel povišanje vodstva, zadel pa je Miha KRMELJ (2:0). Matic ZOR je v 19. minuti na voljo dobil kazenski strel, saj ga je eden od gostujočih branilcev oviral pri samostojnem prodoru proti zaloškim vratom. Poskus se je ponesrečil in ostalo je pri 2:0.

V drugi tretjini so bile v statistiko vpisane le tri izključitve; pri domačih ena in pri igralcih Slavije Jr. dve. Nekako sredi tretjine, s tem pa tudi tekme, je domači stratega tokratnega prvega vratarja Jureta LEGATa pred jeseniškimi vrati zamenjal z Nejcem ŽAGARjem. Golov v tem delu ni bilo, tako da so Železarji tudi na drugi odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov. 

Več se je dogajalo v zadnji tretjini. Najprej so v 45. minuti po lepem sodelovanju Železarji z golom Gašperja KOROŠCA povedli s 3:0. Že v naslednji minuti je gostom uspelo znova zmanjšati na dva zadetka zaostanka (3:1). Sledilo je nekaj minut, v katerih se ni dogajalo nič omembe vrednega. V zadnjih minutah so Založani nepričakovano močno pritisnili in v začetku 58. minute tudi znižali na 3:2. V nadaljevanju so iz igre povlekli svojega vratarja in poskušali izenačiti s šestimi igralci, vendar se jim poteza k sreči ni obrestovala – 69 sekund pred koncem je z golom v prazno mrežo domačim zmago dokončno zagotovil Žan JEZOVŠEK.

Ekipi se bosta znova pomerili v nedeljo, ko bo tekma prav tako v dvorani Podmežaklo.

Podrobna statistika: KLIK

Tekst in foto: Marko L.