Mlajši dečki – ekipa B so sodelovali v še enem ljubljansko – jeseniškem dvoboju v tem vikendu. V prvi tretjini je šlo žal res bolj za sodelovanje, saj so naši fantje igrali v stilu tekme proti HKMK Bled prejšnjo soboto; neodločno, premalo zbrano in prestrašeno. Posledica je bila popolna prevlada hokejistov v zelenih dresih. Prvi gol so domači dosegli v četrti minuti, drugi pa je sledil dobri dve minuti kasneje. Oba je sicer dobil jeseniški tretji napad, vendar je potrebno vedeti, da so ti fantje zares mlajši in manjši od nasprotnikov, z njimi pa igra tudi dekle. No, pa to ni kritika tretjega napada – tretji gol je recimo v enajsti minuti dobila druga peterka (celo z igralcem več na ledu), v kateri pa je vseeno nekaj večjih in boljših fantov, čeprav še vedno mlajših. Prav ta, tretji gol, bi se gotovo dalo preprečiti, a fantje preprosto niso bili dovolj zbrani pred svojimi vrati. Četrti gol domačih je sledil le minuto kasneje in vse skupaj je bilo s tribune videti zares ubogo za starše, ki so množično prišli spodbujati svoje otroke v Ljubljano. Prva tretjina se je končala torej z izidom 4:0 za domače. Naši so v tem delu sprožili samo štiri strele proti nasprotnikovim vratom, prejeli so sicer deset strelov na svoja vrata. Izključeni v prvi tretjini niso bili, zato pa so domači na kazenski klopi prebili štiri minute.

Premalo odločnosti v prvi tretjini:

Med odmorom je trener imel kaj povedati svojim varovancem. Nekoliko je za drugi del tudi premešal vloge v peterkah. Ekipa je po vseh porazih v preteklih krogih delovala nekako vdana v usodo; v tem stilu se je začel tudi srednji del srečanja. Domači so dosegli peti in šesti gol v osemnajsti minuti in obetal se je še en visok poraz. Potem pa se je le zbudil železarski ponos v teh malih fantih. Nenadoma so začeli delovati kot popolnoma druga ekipa. Noben pak ni bil izgubljen, noben nasprotnik ni bil premočan. Fantje so pomagali drug drugemu, se borili in si prislužili precej aplavzov s tribun. Kazen za naše fante (zaradi spotikanja) v 21.minuti ni prinesla spremembe rezultata in samozavest je rasla iz minute v minuto. Pojavile so se tudi prve podaje (te pa so v zadnjih krogih zares manjkale) in nekajkrat so bila domača vrata resneje ogrožena. Prvi gol za naše fante je bil dosežen v 29.minuti po lepem sodelovanju druge peterke. Še nekaj priložnosti so gostje zgrešili in tretjina se je končala z zaostankom 1:6. Vtis po srednjem delu srečanja pa je bil nedvomno precej boljši, kakor po prvih dvajsetih minutah.

Bolj odločno v srednjem delu:
Tudi zadnji del srečanja je bil tak, kot si ga otroci, trener, pa tudi starši – lahko želijo tudi v bodoče. Prvi gol v tem delu so naši fantje dosegli v 33.minuti, ko je nepričakovan strel z leve povsem presenetil domačega vratarja (2:6). V 37.minuti so si domači prislužili malo kazen, vendar pa so tudi naši fantje minuto kasneje ostali brez enega od igralcev. Rezultat se ni spremenil nato vse do 42.minute, ko so fantje v rdečem dosegli še tretji gol (3:6). Še nekaj zamujenih priložnosti je vzrok, da rezultat v korist domačih ni bil še nižji, aplavzi s tribun pa so vseeno pomenili pohvalo za vložen trud. Žal se je v 43.minuti pripetila nezbranost in domači so dosegli sedmi – zadnji – zadetek na srečanju.

Napadalno v zadnji tretjini:
Obe ekipi sta bili ob koncu za prikazano nagrajeni z bučnim aplavzom, za Jeseničane pa po tem srečanju ostane spoznanje, da se ob resnem pristopu da parirati tudi večjim, starejšim in boljšim nasprotnikom.

HK Olimpija – HD Mladi Jesenice B  7:3 (4:0, 2:1, 1:2)
Streli: 40:17 (10:4, 16:5, 14:8)
Kazenske minute: 6:4 (4:0, 0:2, 2:2)

Za HD Mladi Jesenice B so nastopili: Žagar (GK), Panjtar (GK), Kararić B., Škof, Mohorč, Potočar, Kobal, Lukan D., Podlipnik, Török, Lukan A. (C), Slivnik, Kenig, Fartek, Baloh, Kararić A., Dobravec, Verdnik; trener Gaber Klinar

Tekst: M.L.
Fotografije: G.P.