Liga IHL (U18):

HD Hidria Jesenice vs. HKMK Bled
6 – 1

(0:0,1:0,5:1)

Na prvi pogled so Železarji zlahka opravili s svojimi blejskimi gosti, a na igrišču dvorane Podmežakla stvari niso bile tako preproste. Blejci so se pokazali kot trdi nasprotniki, ki so večji del tekme fanatično branili svoj gol in bili pri tem z izjemo slabih dveh minut med 50. in 52. tudi uspešni. 

Železarji so v prvem delu tekme večino časa prebili v napadalni tretjini, poti skozi zgoščeno blejsko obrambo pa paku niso našli. Petnajst strelov v okvir vrat gostujočega vratarja je bilo premalo, da bi se mreža zatresla, medtem ko se Nejc ŽAGAR pred jeseniškimi vrati ni ravno “ubijal od dela” – gostje so sprožili le 5 nevarnih strelov.

Kar ni uspelo v prvi tretjini, je uspelo kmalu po začetku druge. 78 sekund igre je minilo v tem delu, ko je s strelom iz pol-razdalje gostujočo mrežo načel branilec Amar KARARIĆ (1:0). Precej manj konkretni so bili domači v drugi tretjini, ki pa so jo vsemu navkljub v strelskem smislu dobili z 9:4.

Obilica dogajanj je sledila v zadnji tretjini. V 44. minuti je prišlo do hkratne izključitve pri železarjih – na klop za kaznovane sta morala Fartek in Podrekar. Gostje so (ne)pričakovano izenačili, ko jim je dobro minuto in pol kasneje uspel eden od redkih organiziranih napadov (1:1), kar z dvema igralcema več niti ni bilo presenetljivo. Železarji so vrnili z isto mero in zraven zaračunali še obilne obresti. V 48. minuti sta v roku 23 sekund na kazensko klop morala dva Blejca, Filip FARTEK pa je v 50. minuti ob dveh igralcih več zadel za 2:1. Osemindvajset sekund kasneje je s pravim projektilom od daleč mrežo gostov razparal še Jaka ŠEGA (3:1). Še dodatnih 23 sekund je trajalo, da je na 4:1 povišal Anže PROSTOR, ko pa je manj od minute kasneje na nedosegljivih 5:1 povišal še Tim DOLINAR, je bilo upov gostov po ugodnem rezultatu konec. Za dobro mero je tik pred koncem po hitrem protinapadu zadel še Matic TÖRÖK. Jeseničani so se zasluženo lahko veselili visoke zmage, dobra stotnija gledalcev pa je tako videla 6+1 zadetek …

Tekst: Marko L.
Foto: Marko L. in Mojca ROŽIČ