Liga IHL 14:

HK Celje vs HD Hidria Jesenice
2 – 7
(2:3,0:2,0:2)

Lepo so nagradili fantje iz ekipe U14 svojega trenerja Anžeta TÖRÖKa za njegovo zaupanje. Na pot v knežje mesto je namreč peljal dvajset hokejistov in dva vratarja, prav vsi pa so dobili obilo priložnosti, da se izkažejo. 

Le dobre tri minute so potrebovali Železarji, da so prvič strli odpor Celjanov (0:1). Svoje vodstvo so podvojili v 13. minuti, nato pa tudi rumenim dopustili nekaj veselja, saj je tudi jeseniški vratar v 15. minuti moral po pak v svojo mrežo (1:2). Power play situacija v 17. minuti je prinesla nov gol Železarjem, domači pa so v enaki situaciji tudi vrnili z enako mero v zadnji minuti uvodne tretjine (2:3).

V drugi tretjini izključitev ni bilo, ekipa v belo-rdečih dresih pa je domače povsem nadigrala. Če je po tesnem izidu v prvih dvajsetih minutah še kdo od opazovalcev dvomil v zmago Jesenic, tega po drugem delu več ni moglo biti. Železarji so zadeli v srednjem delu tekme dvakrat (v 27. in 36. minuti) in se tako od Celjanov odlepili na tri zadetke razlike.

Da je bila naloga do konca opravljena zelo dobro, so Železarji poskrbeli še z dvema goloma v zadnji tretjini. Najprej so v 42. minuti povišali na 2:6. Za pravljično število sedem so zadeli še v 49. minuti (2:7). Posebej veseli dejstvo, da je bilo pri belo-rdečih kar šest različnih strelcev, kar priča o tem, da ima trener na voljo dokaj široko izbiro igralcev, na katere se lahko zanese. 

Še zanimivost: razmerje v strelih ob koncu tekme je bilo kar 22:70 za Jesenice!

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK