Jeseničani, ki nastopajo v EBYSL, so pred zadnjima dvema obračunoma pred koncem prvega dela prvenstva. V soboto in nedeljo ob 19.00 se bodo na ledu blejske dvorane pomerili z ekipo LA Stars. Cilj je ponovno zmaga v obeh obračunih in ohranitev prednosti pred zasledovalci. Čeprav gre za boljšo od ekip akademije iz St. Pöltna, gre za ekipo, ki je izgubila vse možnosti za nadaljevanje prvenstva. Zasedajo zadnje, sedmo mesto v skupini B, tako da gre za skupinski boj prvo in zadnje uvrščene ekipe.

Pred varovanci Marjana Kozarja so odločilna srečanja, a najprej je treba ohraniti priborjeno točkovno prednost

Pa zaradi tega delo ne bo ravno lahko. V dveh dosedanjih srečanjih so Jeseničani zabeležili zmagi, a vsaj v prvem dvoboju je bil boj zelo tesen. Igralci iz avstrijske akademije so v sezoni pripravili nekaj presenečenj, tako da podcenjevanje nasprotnika še kako hitro kaznujejo. Tudi  njihova igra ima več vsebine, ima rep in glavo, v primerjavi z igro še mlajše ekipe iz istega kraja. Obeta se zanimiv boj, ob resnem pristopu mladih Železarjev pa bi tudi zmagi morali prinesti nove točke na račun Jesenic.

Jeseničani so si že zagotovili prvo mesto v skupini B v tem prvem delu tekmovanja. V nadaljnje tekmovanje vstopa šest ekip iz vsake skupine. Odpadli bosta obe sedmouvrščeni ekipi, torej tako LA Stars, kot tudi LA Stars junior. Točkovni izkupiček ostane na računih posameznih ekip tudi naprej, ekipe pa čaka še deset bojev znotraj skupine, po pet doma in v gosteh. V nadaljnje tekmovanje se uvrstita le prvi dve ekipi, ki se v polfinalu pomerita z ekipama iz skupine A in sicer križno, prvouvrščena iz A z drugouvrščeno iz B in obratno. Prvenstvo se nadaljuje 13. februarja 2013, Jeseničane pa takoj na začetku čaka dvoboj z Olimpijo. Razpored bo objavljen takoj, ko bo končan prvi del tekmovanja, ki še poteka.

Seveda pa vsem ljubiteljem jeseniškega hokeja vabilo na dva nova blejska obračuna. Mladi Jeseničani niso brez razloga na prvem mestu svoje skupine, saj jih je tja pripeljala le dobra predstava na dosedanjih tekmah. Tekme so večkrat bile izredno kavlitetne in vredne ogleda. Torej – vabljeni!

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak