S tekmami v letu 2017 so zaključili tudi mladinci (U18). Za zakjuček leta so mero še enkrat pošteno vzeli Založanom. Že po triindvajsetih sekundah je četa trenerja Aleša SODJA zadela; uspešen je bil Jaka ŠEGA (1:0). Gostje se seveda niso takoj predali in so v začetku tretje minute že izenačili. Izkazalo se je, da je bil to tudi njihov edini zadetek na tekmi. Domači so za vodstvo po uvodni tretjini poskrbeli z golom Matica TÖRÖKa v 16. minuti (2:1). 

Podobno kakor prvo, so domači začeli tudi drugo tretjino – z golom. Po natanko minuti nadaljevanja je na 3:1 povišal Matic ZOR. Še dodatne tri minute so minile, pa je na 4:1 s svojim drugim golom na tekmi povišal TÖRÖK. V 28. in 29. minuti sta v zaporedju zadela še Marcel KOBAL in kapetan Miha KRMELJ (6:1). Gostujoča vratarka je po šestem prejetem zadetku – jezna na svoje kolege, ki so jo prepogosto puščali na cedilu – oddrsala z ledene ploskve, mesto med gostujočima vratnicama pa je zavzel rezervni vratar. Ta v preostalih enajstih minutah in pol druge tretjine ni več prejel gola.

V zaspani zadnji tretjini je tudi domačo mrežo čuval rezervni vratar; Nejca ŽAGARja je zamenjal Gašper PANJTAR. Edini gol za domače v tem delu je dosegel KRMELJ v 46. minuti. Številčno podhranjenim Založanom so pošle moči, Železarji pa niso dovolj natančno merili, da bi rezervnega gostujočega vratarja premagali večkrat. Ob koncu je vse skupaj zadostovalo za zanesljivo zmago s 7:1 in vzklik

SREČNO 2018!