Liga EBYSL (U20):

Red Bull Salzburg vs. HD Hidria Jesenice
4 – 1

(2:0,1:0,1:1)

V “master round” seriji vsaka od ekip lahko premaga drugo, tu ni več slabih ekip. Po veliki zmagi nad Fehervarjem minulo nedeljo, so igralci “dvajsetice” tokrat morali priznati premoč Salzburžanom. Že začetek ni bil ravno po želji Dejana VARLa in njegovih hokejistov, saj so domači v drugi minuti povedli (1:0). Ko so dve minuti in pol kasneje svoje vodstvo podvojili (2:0), je bilo seveda še dovolj časa za preobrat. Žal pa tokrat Železarji niso bili na primernem nivoju. Nobena od ekip v nadaljevanju ni izkoristila power playa, prvo tretjino pa so ob razmerju v strelih 13:9 za domače Salzburžani tudi dobili z dvema zadetkoma razlike.
V drugem delu ni bilo dosti drugače. Obe ekipi sta nasprotnikoma ponudili po dve priložnosti za doseganje zadetka ob igralcu več, vendar jih nobena ni izkoristila. Edini zadetek v tem delu so dosegli domači, ki so tako na drugi odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (3:0).
Do prave poplave kazni je prišlo v zadnjem delu, Jeseničanom pa ni uspelo še enkrat več ujeti svojih tekmecev s pomočjo izvrstne telesne pripravljenosti. Prav nasprotno – v 43. minuti so domači povedli celo s 4:0. Natanko minuto kasneje je Luka PRETNAR sicer znižal zaostanek (4:1), vendar so bili v nadaljevanju Salzburžani bližje povišanju vodstva, kakor Jeseničani znižanju zaostanka.
Poraz ni pomenil nobenega pomembnega premika na prvenstveni lestvici – Železarji še naprej zaostajajo le za igralci akademije iz Szekesfehervarja, ostali tekmeci pa jim za zdaj gledajo v hrbte. Naslednjo tekmo “dvajsetica” igra v nedeljo v češkem Znojmu.

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK