Končali smo z akcijo #rišemo_hokej. Nekoliko spontano nastala akcija je pritegnila kar nekaj sodelovanja. Natančneje – prejeli smo kar 46 risbic, pobarvank, slik, lepljenk in ostalih likovnih mojstrovin. Ogledate si jih lahko v galeriji spodaj. Sodelovali so otroci najmlajših kategorij v našem hokejskem društvu, k akciji pa so z veseljem pristopili tudi v dveh skupinah v vrtcu Julke Pibernik na Jesenicah – sodelovali so “Otroci iz javorjeve hišice” in “Otroci iz lipove in hrastove hišice”. Vzgojiteljicam v obeh skupinah se za sodelovanje lepo zahvaljujemo!

Otroci iz nekaterih kategorij v hokejskem društvu se na večkratne pozive po prispevanju umetnin niso odzvali – menda so za take “otročarije” že preveliki… Seveda je bilo tudi nekaj izjem, ki jih je potrebno pohvaliti.

Posebna zahvala gre družini Glavič, v kateri so vsi otroci prispevali po en izdelek. Poleg tega gre za izjemno delo pohvaliti tudi Anito Mrak, ki je narisala umetnini, ki ju v galeriji slik spodaj lahko vidite pod številkama 41 in 42.

Nekaj otrok je prispevalo po več umetnin, tudi njim gredo seveda čestitke.

 

Težko delo za komisijo, ki je ocenjevala prispele izdelke, je še nekoliko otežilo dejstvo, da je bilo treba izbirati med izdelki, ki so “prispeli” iz različnih starostnih skupin. Še dodatne težave je povzročalo pomanjkanje natančnih navodil za sodelovanje – npr. ali je sodelovanje staršev zaželjeno in podobno. Po kar burni razpravi se je komisija odločila za en zares fantastičen izdelek, za katerega je verjetno, da je nastal v sodelovanju otroka in staršev. Nadalje je bila izbrana po ena risbica iz vsake skupine v vrtcu, pa ena od udeleženca drsalne šole Bojana Bruna in nenazadnje še umetnina, ki je zahtevala veliko truda, natančnosti, in (najbrž) prav tako sodelovanja staršev.

Nagrajene izdelke in njihove avtorje si poglejte spodaj.

1.mesto – Timotej Martinčič

Za nagrado prejme koledar HD Jesenice za leto 2015. Poleg tega dobi tudi pak z logom našega hokejskega kluba in pa majico z enakim logom.

12
___________________________________________________________________________________

2. mesto – Maša iz skupine “Otroci iz javorjeve hišice” – vrtec Julke Pibernik Jesenice.

Za nagrado prejme koledar Hokejskega društva Mladi Jesenice in pak z logom.

31
___________________________________________________________________________________

3. mesto – Jan iz drsalne šole

Za nagrado prejme koledar HD Jesenice.

9
___________________________________________________________________________________

Tolažilni nagradi za skupno četrto do peto mesto (pak z logom kluba jeseniškega podmladka) prejmeta Bine Čufer in umetnik (ali umetnica), ki je narisal risbico v skupini Otroci iz lipove in hrastove hišice v vrtcu Julke Pibernik.

4023
___________________________________________________________________________________
Nagrade bodo podeljene predvidoma v prihodnjem tednu.

Načrti za naprej: v tekmovalni sezoni (in šolskem letu) 2015-16 bomo poskušali k sodelovanju pripraviti tudi ostale vrtce in šole na širšem območju Jesenic in okolice. Morda pa dobimo kak prispevek tudi od drugod.

POSEBNO PRESENEČENJE:
Prav VSI sodelujoči v tokratni akciji #rišemo_hokej bodo v zahvalo za sodelovanje deležni enega od terminov za prosto drsanje. Natančen datum še ni znan, podrobnosti pa bodo objavljene na Facebook strani HD Jesenice in na Twitter profilu HD Jesenice. O terminu bodo obveščeni tudi tehnični vodje posameznih kategorij.

Tekst in organizacija akcije: Marko Lukan