DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana Podmežakla
3. oktober 2015
Gledalcev: 100

 HD Jesenice  – HKMK Bled B

2 – 8

(0:2,1:3,1:3)

Streli na gol: HD Jesenice -19 (5,9,5), MK Bled B – 24 (8,9,7)
Kazni: HD Jesenice – 6 (0,4,2), MK Bled B – 8 (0,8,0)

HD Jesenice: 1-Matkovič (GK), 25-Glavič B.(GK), 13-Langus (C), 24-Crnkič, 12-Bergelj, 20-Rep, 5-Korošec, 19-Grašič, 11-Sintič, 18-Kaltak, 15-Gavljak, 7-Glavič A., 21-Adrović, 14-Glavič D., 22-Šmid, 10-Krupenko, 4-Jan, 9-Seršen, 6-Por, 17-Bizjak
Trener: Gaber Klinar

HKMK Bled B: Ambrožič (GK), Tomažin (GK), Smolej, Sitar, Zupan, Podrekar (C), Mahmutović, Repinc, Golja, Pogačnik, Zugwitz, Kuralt, Sodja Zalokar, Berc, Goličič
Trener: Tadej Burazin

Sodnika: Grega Markizeti, Uroš Franc

S tekmami v državnem prvenstvu so pričeli tudi mlajši dečki. Sobotna nasprotnika sta se pred tedni že pomerila v pripravljalni tekmi na Bledu, kjer so domači visoko zmagali. Vprašanje pred prvo prvenstveno tekmo je torej bilo, ali se bodo mali železarčki lahko kaj enakovredneje kosali  z Blejci. Obe ekipi sta tekmo začeli z nekaj treme, tako da je bila igra v prvih minutah dokaj raztrgana. Gostje so delovali nekoliko nevarneje, a je domači vratar Bor GLAVIČ nekaj redkih poskusov Blejcev uspešno ukrotil. Domači na drugi strani niso bili posebej nevarni. Prvi gol na tekmi je bil dosežen ob koncu enajste minute, ko so belo-modri povedli (0:1). Le 25 sekund kasneje so svoje vodstvo podvojili po lepi akciji prvega napada. Z rezultatom 0:2 se je prva tretjina tudi končala. Železarji so v tem delu zmogli 5 strelov proti golu Blejcev, gostje pa so na vrata domačega vratarja streljali skupaj osemkrat.

IMG_1722

V drugo tretjino so domači krenili nekoliko odločneje, gostje pa so si že po štirinajstih sekundah prislužili malo kazen zaradi nepravilnega oviranja. Powerplay ni dolgo trajal, saj so si tudi železarčki po le 37 sekundah tudi prislužili prvo izključitev na tekmi zaradi spotikanja. Obe kazni sta minili brez rezultatske spremembe na semaforju. Blejci so v začetku 22.minute svoje vodstvo povišali na tri zadetke razlike. Do nove izključitve je pri gostih prišlo 19 sekund po doseženem zadetku (nalet s palico). Domači so nekoliko resneje pritisnili proti blejskim vratom, a jim zadetka ob igri z igralcem več ni uspelo doseči. Nasprotno, gostje so ob igralcu manj iz hitrega protinapada dosegli še četrti zadetek. Oba trenerja sta v tistem trenutku opravila menjavi v vratih, za železarje je tako priložnost dobil še Luka MATKOVIČ. V zmedi, ki je zavladala, so Blejci deset sekund pred iztekom kazni dosegli now “shorthanded” gol (gol ob igri z igralcem manj; 0:5). Svoj prvi gol v sezoni so rdeči dosegli sekundo po tistem, ko so bile moči na ledu spet izenačene in tako rezultat znižali na 1:5. Nadaljevalo se je z novo izključitvijo pri gostih v 26. minuti (udarec s palico), ki pa ni prinesla novih sprememb na semaforju. Tudi domači so si v 29. minuti prislužili novo malo kazen zaradi udarca s komolcem, a so se ob igri z igralcem manj uspešno ubranili. Drugih petnajst minut igre se je tako zaključilo ob visokem vodstvu gostov. Obe ekipi sta sicer v drugem delu tekme sprožili po devet strelov na vrata nasprotnikov.

IMG_1720

Tudi v zadnji tretjini so prevladovali Blejci. Prvi gol v tem delu, sicer svojega šestega na tekmi, so dosegli v drugi minuti igre. Domači so z drugim zadetkom na tekmi odgovorili 24 sekund kasneje, ko so znižali na 2:6. Tudi gostje so v nadaljevanju potrebovali le nekaj sekund (13), da so dosegli še sedmi gol na tekmi. Vse do začetka 41. minute se nato ni dogajalo nič omembe vrednega, takrat pa so Blejci dosegli še zadnji, osmi gol na tekmi. V tretji tretjini so domači gol gostov ogrozili petkrat, njihovi nasprotniki pa sedemkrat. Boljšim tekmecem je bilo ob koncu potrebno iskreno čestitati, železarjem pa je tekma tudi ponudila marsikatero novo spoznanje.

IMG_1725

Gaber Klinar, trener mlajših dečkov:
“Tekmo smo začeli kar solidno, a po kakih desetih minutah povsem popustili. Izgubljali smo dvoboje ena na ena, premalo pomagali drug drugemu in tako nasprotniku dopustili, da se je razigral. Poskušali smo nekaj na silo, vendar pri tem nismo bili uspešni. Če hočemo naslednje tekme odigrati bolje, nas čaka še veliko dela.”

Tekst in foto: Marko Lukan