img_2191-635-x-800
Peter Rožič bo s soigralci spet pokazal nekaj tistega iz širokega repretorja hokejskih trikov

Še pod okriljem prazničnega vzdušja ljubitelje jeseniškega hokeja v četrtkovem večeru čaka zanimiv dvoboj. Na ledu blejske dvorane si bosta nasproti stala jeseniška in ljubljanska ekipa, ki nastopata v državnem prvenstvu Slovenije.

Jeseničani bodo na krilih izkušenih nekdanjih reprezentantov poskušali še enkrat več dokazati, da še daleč niso za pozabo. Zanesljivo je velika vzpodbuda serija dveh zaporednih in zelo prepričljivih zmag. Izredno visoka zmaga proti mladim igralcem Olimpije je bila podkrepljena z zmago tudi v Mariboru. A ne le zmage, tudi ali predvsem pristop in igra je tisto, kar je treba videti. Izredna tehnika, domiselnost, požrtvovalnost in ekshibicijski vložki so vedno bili magnet za gledalce, prave hokejske ljubitelje.

Pred srečanjem Jeseničanov in Ljubljančanov pred časom je bilo vprašanje, kaj bo prevladalo – izkušnje ali mladost. Izid je bil prepričljivo na strani izkušenj in vsaj jeseniški del hokejskih navdušencev je prepričanih, da bo tako tudi jutri na Bledu. Vsi pravi ljubitelji jeseniškega hokeja zato vabljeni na tekmo, na rdeče-zeleni derbi v blejsko dvorano. Naša ekipa si spodbudo s tribun še kako zasluži. Od 19.00 dalje pa se prepustimo užitkom tiste prave hokejske šole z Jesenic.

Izgovorov ni, če si pravi rdeči navijač, boš tam! Pa še priporočilo: na tekmo je zaradi ogromnega interesa potrebno priti dovolj zgodaj – vsaj pol ure, do uro pred začetkom srečanja.

Tekst: Drago Cvetanovič