Liga EBYSL (U20):

HD Hidria Jesenice vs
HC TWK Innsbruck ‘Die Haie’
11 – 2 (2:0,5:0,4:2)

V zadnjih nekaj dneh so Železarji odigrali tekmi proti v dosedanjem delu sezone najbolj skromnima nasprotnikoma v ligi EBYSL. Po zmagi v Gradcu brez prejetega zadetka, so tokrat opravili še s hokejisti iz Innsbrucka. Ob stalnem obleganju gostujočega vratarja so rdeči v uvodnih dvajsetih minutah zadeli dvakrat: v enajsti minuti je bil uspešen tokratni kapetan Žan JEZOVŠEK (1:0), v štirinajsti pa Gašper SERŠEN (2:0). 
 

Resneje so se domači nad Tirolci znesli v drugi tretjini. Znova je zadel JEZOVŠEK v 24. minuti (3:0). Še v isti minuti je na 4:0 povišal Jaka ŠTURM. Tudi SERŠEN je v 28. minuti dosegel svoj drugi gol na tekmi in Železarji so vodili že s 5:0. Alen HADŽIĆ je zadel za 6:0 v trideseti minuti. Po vodstvu s 6:0 je prvega vratarja Žigo KOGOVŠKA pred domačim golom zamenjal Jure LEGAT. Med strelce dveh zadetkov na tekmi se je nato v 32. minuti zapisal še ŠTURM (7:0).

V zadnji tretjini so Jeseničani zadeli še štirikrat, dvakrat pa so bili uspešni tudi gostje. Na 8:0 je najprej v 43. minuti povišal Erik SVETINA. Le dobre pol minute kasneje so Železarji vodili že z 9:0, uspešen je bil znova (tretjič na tekmi) JEZOVŠEK. Med 52. in začetkom 53. minute so gostje v intervalu devetnajstih sekund dvakrat premagali domačega vratarja, obakrat pa je zadel Zeiner (9:2). Šestnajst sekund po drugem zadetku so si gostje prislužili izključitev, še nadaljnih šestindvajset pa so nato potrebovali fantje v rdečih dresih, da so znova zadeli – še tretjič je uspelo ŠTURMu (10:2). Zadnji gol na tekmi je v 54. minuti dosegel SERŠEN, ki se je na ta način pridružil soigralcema Jezovšku in Šturmu s po tremi paki v gostujoči mreži …Več statističnih podrobnosti na: KLIK

Tekst in foto: Marko L.