DP dečkov (U14)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
29. januar 2017
Gledalcev: 68

HD Jesenice samo logo

8 – 6

(4:1,2:3,2:2)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 HD Jesenice 7′
2:0 HD Jesenice 16′
2:1 EC KAC 16′
3:1 HD Jesenice 17′
4:1 HD Jesenice 19′
4:2 EC KAC 23′
5:2 HD Jesenice 30 SH1′
5:3 EC KAC 32′
5:4 EC KAC 35′
6:4 HD Jesenice 39′
7:4 HD Jesenice 43′
7:5 EC KAC 57′ PP1
7:6 EC KAC 59′
8:6 HD Jesenice 60′ EN

IMG_0034

Streli na gol:  HD Jesenice  29 (12,10,7) ; EC KAC  32 (7,11,14)
Kazni: HD Jesenice  14(2,4,8); EC KAC  4(2,-,2)

Sodnika: Anže Bergant, Peter Bizalj

HD Jesenice: 1 Škrjanc (GK), 25 Glavič (GK), 9 Seršen, 24 Dolinar, 23 Slivnik, 19 Török (C), 16 Bergelj, 12 Gasar, 13 Langus,10 Krupenko, 8 Baloh, 22 Miklič, 4 Rep, 18 Kaltak, 3 Crnkić, 17 Čufer, 11 Dobravec, 6 Šmid, 14 Glavič D., 20 Sintič, 21 Adrović
Trener: Aleš SODJA

EC KAC: 32 Kropiunig (GK), 30 Sicher (GK), 55 Ogertschnig, 82 Tomaschitz, 14 Sablattnig (C), 44 Waldner, 78 Frimmel, 69 Steiner, 35 Juritsch, 81 Preiml, 74 Klassek, 20 Slammanig, 21 Lackner, 27 Raab, 70 Lippitsch, 84 Thialer, 16 Piuk, 49 Casati, 93 Führpass
Trener: Zdenik Picka 
Varovanci trenerja Aleša SODJE so po prepričljivih zmagah v zadnjem času sicer ponovno izgubili vodilno mesto na prvenstveni lestvici, a le na račun kar treh manj odigranih tekem od svojih večnih tekmecev iz Tivolija. Tudi današnji gostje iz sosednjega Celovca so v letošnjem državnem prvenstvu dečkov upoštevanja vreden nasprotnik, tako da so rdeči morali svojo nalogo vzeti kar se da resno. 

IMG_0003

Boljši v uvodu

Železarji so prevladovali v prvi tretjini. Že v četrti minuti so si gostje iz Celovca – mimogrede: svojo postavo za tekmo so prijavili kar na listu papirja iztrganem iz navadnega zvezka – prislužili malo kazen zaradi držanja, jeseniški napadalni stroj pa mletju navkljub še ni povzročil škode na gostujoči mreži. Prvi gol so železarji dosegli v začetku sedme minute po tistem, ko je eden od napadalcev drugega napada lepo ukradel pak gostujočim branilcem in premagal celovškega vratarja (1:0). Sledilo je obdobje enakovredne igre. Domači so se v težave spravili sredi dvanajste minute, ko je bil zaradi spotikanja izključen eden od branilcev. Obrambna četverica je delovala zanesljivo in gostom ni pustila doseči zadetka. V začetku petnajste minute so železarji podvojili svoje vodstvo z zadetkom prvega napada (2:0). Celovčani so še v isti minuti nekoliko presenetljivo izenačili, saj dotlej zares niso spravili skupaj kaj dosti od igre (2:1). K sreči so na grožnjo gostujoče ekipe domači imeli pravi odgovor – tudi sami so preko kapetana zadeli le slabe pol minute po uvodnem celovškem golu (3:1, 17. minuta). Nov gol je jeseniška prva peterka dosegla 65 sekund pred prvim piskom sirene na tekmi (4:1, 19.minuta). Razmerje v strelih v uvodnih dvajsetih minutah – 12:7 za Jesenice. 

IMG_0006

Gostje po odmoru prikazali drug obraz

Celovčani so v triindvajseti minuti svoj zaostanek zmanjšali na 4:2. Ob prodoru v devetindvajseti minuti je gostujočega napadalca nepravilno ustavil domači branilec in si prislužil dve kazenski minuti. Namesto pričakovanega pritiska Celovčanov je sledil gol Jesenic ob igralcu manj (5:2, 30. minuta), vendar gostov v njihovih namerah to ni ustavilo. Najprej so zamenjali prvega vratarja z rezervnim in se nato podali v lov za Jeseničani. Sredi dvaintridesete minute so se tako – ob že polni postavi Jesenic – znova približali na dva zadetka razlike (5:3). Ko so v začetku petintridesete minute Korošci dosegli še četrti gol (5:4), je domačim začelo pošteno goreti pod nogami. Sledila je še izključitev domačega napadalca zaradi naleta s palico in izenačujoči gol je nekajkrat pošteno visel v zraku. Nekako so uspeli domači preprečiti Celovčanom izenačenje ob igri petih proti štirim in kot nagrado za svojo prizadevnost uspeli doseči šesti zadetek  tri sekunde pred začetkom zadnje minute druge tretjine (6:4). Tretjina, v kateri so igralci KAC-ja pošteno zapretili, se je končala ob razmerju strelov 10:11 v gostujočo korist, železarji pa so pred zadnjimi dvajsetimi minutami imeli dva gola prednosti.

IMG_0015

Drsali po tankem ledu, a gostom niso dopustili izenačenja

Hitra izključitev na domači strani (po vsega devetih sekundah igre) je železarje spravila v nove težave v začetku zadnje tretjine. K sreči je bila zbranost Nejca ŠKRJANCa in kolegov na najvišjem nivoju v prihajajočih dveh minutah in ostalo je pri 6:4. Najboljše zdravilo za tesen rezultat so domači našli v triinštirideseti minuti, ko so z golom prvega napada dosegli sedmi gol (7:4). V sedeminštirideseti minuti je zaradi nabijanja na ogrado na prisilni dvominutni počitek moral eden od domačih branilcev. Železarji so se brez težav ubranili in nekajkrat celo ogrozili gol Celovčanov. Ostalo je pri treh zadetkih razlike med moštvoma. Sredi dvainpetdesete minute je prišlo do obojestranske izključitve. Sodnika z (Bl.) Dobrave sta zaradi grobosti hkrati izključila domačega napadalca – s priimkom in prebivališčem v istem kraju – ter enega od gostujočih igralcev. Nič se ni spremenilo ob igri štirih proti štirim, tako da so ob izteku kazni sredi štiriinpetdesete minute domači še vedno imeli visoko prednost treh zadetkov. Ob koncu naslednje minute je sledila nova kazen za Jesenice (oviranje). Domači napadalec je na prostoru za izključene prebil le trinajst sekund, saj so Celovčani v začetku sedeminpetdesete minute ob igri petih proti štirim zadeli za 7:5. Močan pritisk gostov v nadaljevanju in nekaj razumljive živčnosti v domači vrsti je botrovalo še šestemu zadetku igralcev KAC-ja slabo minuto in pol pred koncem (7:6). Gostje so si nemudoma vzeli pol minutni time-out za dogovor o tem, kako bi domače dokončno ujeli. Ob naslednji prekinitvi 25 sekund kasneje je enako storil tudi domači strateg Aleš SODJA. Mimogrede, trener domačih jo je ob poskusu hitre menjave v zadnji tretjini na rezervni klopi s palico po obrazu nehote skupil kar od enega od svojih igralcev. Kakorkoli že, 62 sekund pred koncem so gostje svojega vratarja nadomestili z dodatnim napadalcem, poteza pa se jim je maščevala sedemnajst sekund kasneje, ko so domači zadeli prazno mrežo (8:6). Rezultat je obstal do izteka šestdesete minute, tako da so domači po napeti tekmi le osvojili vse točke. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 7:14 za EC KAC. 

IMG_0029

Tekst in foto: Marko L.