Raza zapušča Jesenice

Tomaž Razingar zapušča Jesenice. Odlični napadalec, reprezentant, hokejist, ki je s svojimi potezami še kako znal dvigniti na noge polne tribune navijačev, odhaja v tujino, natančneje v Nemčijo. V nedeljo se bo pridružil svojim novim soigralcem. Na prvem članskem treningu na novem začasnem igrišču Podmežaklo je popularni Raza namenil nekaj besed tudi jeseniškim ljubiteljem hokeja.

»Res je, odhajam v Ravensburg. Tamkajšnja ekipa nastopa v drugi nemški ligi,« je pogovor pričel Tomaž. Velik del sezone je že mimo, marsikatera tekma je bila že odigrana, predvsem pa Tomažu manjka kilometrov treninga. A izkušen hokejist kot je, zanesljivo zna hitro nadomesti velik del izgubljenega.

Tomaž je tudi zaupal, kako je prišlo do odločitve o odhodu v tujino. »Že na začetku nastopov za Jesenice sem povedal, da bom zapustil Slovenijo, če bom dobil ustrezno ponudbo kakšnega tujega kluba,« je spomnil na svoje besede izrečene pred časom. Seveda bi se to lahko zgodilo precej preje, a našemu asu jo je nekoliko zagodel NHL. Sedaj, ko se veliko igralcev vrača nazaj v Severno Ameriko, je prostora za igranje več. »Ko je svoja odprl NHL sem dobil kar nekaj zanimivih ponudb. Izbral sem si tako, za katero mislim, da je optimalna, da se vrnem v pravi hokejski ritem. Do tja pa me čaka še precej trdega dela.«

Pogovor pa je Tomaž Razingar zaključil z: »HD Jesenice seveda želim veliko uspeha!« Seveda pa tudi mi vsi želimo Tomažu veliko uspeha v Nemčiji.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak