Saj se spomnite članka z dne 19. aprila, v katerem smo vas pozivali k sodelovanju, dragi podporniki jeseniškega hokeja, posebej pa še njegovega najbolj občutljivega dela – najmlajših selekcij? (članek: KLIK)

IMG_4691[1]

Pridno ste se odzvali in neumorno nakupovali v Mercatorjevi poslovalnici, iz nekih drugih časov sicer popularno imenovani Murka. Vestno smo spremljali dogajanje v mesecu aprilu in vas po malem tudi opominjali na nakupe v omenjeni trgovini. Nekateri ste se zamisli z veseljem pridružili, vneto polnili nakupovalne košare in k akciji nagovorili tudi prijatelje in znance, za kar vam gre seveda še posebna zahvala. Najbrž pa se je ob obilici akcij, ponudb, prošenj in raznoraznih zahtevkov komu vse skupaj zdelo tudi neumno in pri zadevi ni želel sodelovati, a … pravzaprav pa tale članek ne govori o tistih, ki iz kateregakoli razloga niso/ne bi želeli sodelovati.

IMG_4696[1]

Tole je zapis o tistih, ki za skupno dobro, za dobro naših otrok in jeseniškega hokeja – prepoznajo dober namen in so pripravljeni v tem pogledu tudi na kak premik, pa najsi bo tak v glavi, ali tak v nogah. K sreči je intenzivna propaganda na našem Facebook profilu in vsakodnevno opominjanje aktiviralo dovolj enakomislečih kupcev in pri …

HD Jesenice

smo si s pomočjo vas, zvestih podpornikov prislužili Mercatorjevo donacijo v višini

1000 eur

IMG_4694[1]

Za tako donacijo je bilo treba “premagati” dva zahtevna “nasprotnika” in sicer – Društvo upokojencev Jesenice in Društvo prostovoljcev EJGA. Tudi člani obeh omenjenih društev so vneto polnili svoja zabojnika z žetoni, a – kakor je slikovito pripomnil g. Arh iz Društva upokojencev – niso računali na zaključni finiš športnikov. Krajšo slovesnost ob predaji simboličnih nagrad drugo in tretje uvrščenima “ekipama” ter čeka zmagovalcem je pripravila ob pomoči sodelavk prijazna poslovodkinja Mercatorjeve trgovine na Titovi 22, gospa Monika. Za vse sodelujoče so pridne trgovke pripravile prigrizek in nekaj osvežilnih pijač, priložnostno pa so pogostile tudi mimoidoče Jeseničane, ki so sicer zvedavo, a bolj ali manj presenečeno opazovali dogajanje pred trgovino.

IMG_4697[1]

Krajši prijeten klepet in podroben pregled rezultatov je razkril, da smo podporniki mladih železarskih ledenih borcev najbolj vztrajne tekmece (upokojence) premagali za pičlih 129 žetonov (ali drugače povedano – nakupov). Pri več kot 3000 nakupih mirno lahko zapišemo, da je šlo za malenkostno razliko, tako rekoč foto finish, v katerem pa je seveda do izraza prišla boljša telesna pripravljenost in premagala izkušnje, če se nekoliko zadržimo pri športnem izrazoslovju. Prav nesrečni pa ob kakih deset tisoč (dodatnih) nakupih gotovo niso bili niti v Mercatorju …

IMG_4699[1]

Ob koncu smo tekmecem iskreno čestitali, se prijaznim trgovkam zahvalili in ponosno sprejeli ček v podporo razvoju hokeja v železarskem mestu. V imenu HD Jesenice ga je sprejel predsednik društva Miha Rebolj. S pridom ga bomo uporabili!
Čisto za konec pa – še enkrat VELIKA HVALA prav vsem, ki ste s svojimi nakupi pripomogli k tej pomembni “zmagi”!

Tekst in foto: Marko L.