V prvem novembrskem vikendu so naše selekcije odigrale tri tekme. V sobotni so mlajši dečki (U12) v Tivoliju zanesljivo opravili s t.i. Olimpija B ekipo. Nedeljo sta zaznamovali tekmi najstarejših selekcij. Mladinci so v okrnjeni postavi zanesljivo opravili z Mariborčani, “dvajsetica” pa je v podaljšku strla sosede z druge strani Karavank. Več si preberite v nadaljevanju.

IHL U12:
HK Olimpija B vs HD Jesenice   0 – 14 (0:5,0:4,0:5)

Že v prvi tretjini so mali Železarčki  napolnili mrežo domačih, saj so v njihovo mrežo poslali pet pakov, medtem ko v svojo niso spustili nobenega. V drugem delu so malce popustili, ampak čisto malo – dosegli so nove štiri zadetke, svojo mrežo pa še vedno ohranili nedotaknjeno. V učinkovitem ritmu so nadaljevali tudi v zadnjem delu, ko so dosegli še pet zadetkov.  Varovanci Luke POGAČNIKa so tako Halo Tivoli zapustili zadovoljni z visoko zmago.

_________________________________________________________________

IHL U18:
HD Jesenice vs HDK Maribor  6 – 1 (2:0,3:0,1:1) 

Močno oslabljena ekipa trenerja Aleša SODJE se je tokrat pomerila z ostanki ekipe nekdanje akademije Marcela Rodmana iz Maribora. Nasprotnik je bil ob odsotnosti kompletnega domačega prvega napada kar pravšnji za dokazovanje drugih fantov. Prvi gol so domači dosegli v power playu  v začetku šeste minute, ko je zadel Filip FARTEK (1:0). Vodstvo Železarjev je osem minut kasneje povišal tokratni kapetan Aljaž LUKAN (2:0). Z razliko dveh zadetkov sta ekipi tudi odšli na prvi odmor. Tretji gol je v 22. minuti dosegel Rok POTOČAR (3:0). Dobri dve minuti kasneje je bilo na semaforju že 4:0, saj je od blizu zadel še David BALOH. Peti zadetek je bil plod strela branilca Domna LUKANa pičlih dvanajst sekund pred koncem druge tretjine (5:0). V zadnjem delu je domača vrata namesto Nejca ŽAGARja branil Gašper PANJTAR. Domačim ni več uspelo izrazito narekovati tempa, čeprav so bili tudi v tem delu boljši nasprotniki. V začetku 44. minute so z golom Marcela KOBALa povedli s 6:0, v nadaljevanju pa niso več našli poti do gostujoče mreže. Gostje iz Maribora so častni zadetek dosegli v 57. minuti. Železarji so si v vsej tekmi prislužili le eno izključitev, gostje pa so na kazensko klop morali štirikrat. Končno razmerje v strelih – 39:17 za Jesenice.

Statistične podrobnosti: KLIK

[masterslider id=”1″]

_________________________________________________________________

Liga EBYSL:
HD Jesenice vs EC VSV  4 – 3 (0:1,2:2,1:0 – 1:0) OT 

V derbiju svoje skupine lige EBYSL sta se srečali prvo in drugo-uvrščena ekipa Železarjev z Jesenic in Orlov z druge strani hriba – iz Beljaka. Domači so vso prvo tretjino imeli pobudo, a so bili pred vrati beljaškega vratarja sila neučnikoviti. V sedmi minuti so si gostje prislužili edino kazen v tem delu igre, domači power play pa ni bil uspešen. Komajda so Beljačani zaigrali spet v polni postavi, že so dosegli vodilni zadetek (9. minuta, 0:1). Do konca prvega dela so Jeseničani poskušali rezultat izenačiti, a so bili v svojih namerah premalo odločni. Tudi drugi del se ni začel po domačih željah, saj so Beljačani že po dobri minuti in pol podvojili svoje vodstvo (0:2). Sledili sta dve izključitvi na strani gostov, drugi power play pa so Železarji izkoristili za znižanje zaostanka – v 29. minuti je zadel Žiga URUKALO (1:2). Tudi izenačenje v 30. minuti je prišlo v situaciji, ko so domači igrali z igralcem več, gol pa je dosegel tokratni kapetan Matic JEKLIČ (2:2). Žal se je enako zgodilo tudi Železarjem, saj so ob izključitvi Šabanovića v 38. minuti dobili tretji zadetek in tako tudi na drugi odmor odšli z zadetkom zaostanka. V zadnji tretjini so domači vse sile usmerili v napad. Že po devetih minutah igre – ko so še vodili – so si bili gostje prisiljeni vzeti timeout, saj so jih rdeči stisnili v obrambno tretjino. Kar nekajkrat jih je z izjemnimi posredovanji reševal vratar, ki pa ni videl bombe Zemirja ŠABANOVIĆa v 53. minuti. Do konca rednega dela tekme domačim ni uspelo zadeti, čeprav so ob močnem pritisku zadeli tudi vratnico. Razmerje strelov v tretji tretjini je bilo kar 13:1 za domače. Podaljšek je ponudil nekaj razburjenj na obeh straneh igrišča, potem pa je v začetku 64. minute po lepi akciji Matica Jekliča za zasluženo domačo zmago zadel še enkrat – Žiga URUKALO (4:3). Lepo število gledalcev priča o tem, da ljubitelji hokeja na Jesenicah radi gledajo tudi duhovne naslednike nekdanje ekipe Kranjske Gore. In tudi prav je tako – ti fantje so prihodnost jeseniškega hokeja!

Več statistike o tekmi: KLIK

[masterslider id=”2″]

Tekst in foto: Marko L.