DP kadetov, 1. tekma za končno 3. mesto
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
8. marec 2016
Gledalcev:80

 HD Jesenice – HKMK Bled

6 – 3

(3:0,2:2,1:1)

Strelci: 1:0 MRAVLJE (Šega, Pogačnik) (PP1) 8′, 2:0 KRMELJ (Jakupović, Finžgar) 9′, 3:0 MRAVLJE (Šega) (PP1) 17′, 4:0 KRMELJ (Török, Jakupović) 24′, 4:1 Razingar (Gomboc) 24′, 5:1 TÖRÖK (Krmelj) 26′, 5:2 Gavrilov (Kos, Stan) 31′, 5:3 Zor (Mahkovec, Zupan) 44′, 6:3 DEŽMAN (PS) 46′

Streli na gol: HD Jesenice   37 (14,11,12) ; HKMK Bled  33 (14,12,7)

Kazni: HD Jesenice  6 (4,2,-); HKMK Bled   8(6,2-)

HD Jesenice: 25 Panjtar (GK), 1 Žagar (GK), 20 Kararić, 21 Dežman, 19 Pogačnik, 7 Mravlje, 12 Šega, 3 Mašič N. 8 Krmelj (C), 22 Jakupović, 11 Pogačar, 24 Finžgar, 18 Török, 23 Podrekar, 17 Pivk, 5 Murnik, 9 Lukan D., 13 Nastran, 16 Lukan A., 10 Homan, 6 Smolej, 15 Mašič B.
Trener: Aleš Sodja

HKMK Bled.: 33 Pančur (GK), 59 Breznik, 6 Razingar, 9 Zor, 11 Pretnar, 27 Kos, 23 Košir, 10 Gavrilov, 88 Stan, 19 Šmid, 16 Konc, 4 Sirk, 8 Zupan, 12 Gomboc, 17 Mahkovec, 28 Borse, 45 Tušek, 5  Černe
Trener: Valerij Šahraj

Sodnik: Miha Bajt
Linijska sodnika: Anže Bergant, Nataša Pagon

IMG_4034[1]

Po velikem razočaranju pred dnevi, ko se kadetom – okrepitvam navkljub – ni uspelo uvrstiti v tako želeni finale državnega prvenstva, jih je tokrat čakala že nova tekma. Prva tekma za končno uvrstitev na tretje mesto namreč. Okrepitve so tokrat manjkale, ali bolje rečeno – fantje so se pripravljali na jutrišnjo odločilno četrtfinalno tekmo v ligi EBJL. Trenerju Alešu SODJI je tako na voljo ostala ekipa, ki je tudi sicer večinoma odigrala letošnje državno prvenstvo. Z Blejci so jeseniški kadeti v rednem delu državnega prvenstva doma izgubili in v gosteh zmagali, tako da nihče ni mogel biti ravno prepričan v rezultat današnjega dvoboja. Že v tretji minuti tekme so si gostje prislužili prvo malo kazen (Razingar, nalet s palico). Železarji so pletli obroč okrog gostujočega gola, a paka za hrbet blejskega vratarja niso znali spraviti. V sedmi minuti je zaradi naleta na ogrado za gostujočim golom na klop za kaznovane moral Borse, domačim pa je v powerplayu uspelo povesti – za 1:0 je po podajah Šege in Pogačnika zadel Matic MRAVLJE. Že v naslednji minuti je vztrajni domači kapetan Miha KRMELJ zbezal pak gostujočemu vratarju in podvojil vodstvo železarjev (podajalca Jakupović in Finžgar). V večje težave so se fantje v rdečih dresih spravili v 14. minuti, ko sta bila v razmiku osemnajstih sekund izključena Pivk (udarec s komolcem) in Dežman (nalet s palico). Izkazalo se je, da igra petih Blejcev proti trem domačim ni bila uspešna; fanatično branjenje in izdatna pomoč vratarja Nejca ŽAGARja so pomagali, da je mreža železarjev ostala nedotaknjena. Blejci so nepravilno menjali v sedemnajsti minuti, ko so nekaj časa igrali kar s šestimi igralci. Novo izključitev so domači kronali po 24 sekundah, za 3:0 pa je po podaji šege znova zadel MRAVLJE. V odprti igri na obeh straneh sta obe moštvi v prvih dvajsetih minutah ustrelili v okvir vrat nasprotne ekipe po štirinajstkrat.

IMG_4035[1]

Gostujoči strateg je v začetku druge tretjine v gol poslal svojega rezervnega vratarja. Zdelo se je, da bodo domači kljub temu nadaljevali z učinkovitostjo iz prve tretjine, saj so na 4:0 povišali v 24. minuti po lepi akciji Jakupovića in Töröka (podajalca), ter strelca KRMELJa. Veselje v domačem taboru se še ni poleglo, ko so gostje pol minute kasneje z golom Razingarja, ki je ušel domači obrambi, znižali na 1:4. Ob koncu 26. minute se je vztrajnost obrestovala tudi Maticu TÖRÖKu, ki je od blizu povišal na 5:1 (podajalec Krmelj). Na 5:2 je za Blejce v 31. minuti znižal Gavrilov. V nadaljevanju sta vratarja opravljala svoje delo brezhibno, tako da so železarji tudi po 40 odigranih minutah vodili s tremi zadetki prednosti. Gostje so si novo malo kazen prislužili v 37. minuti (Pretnar, spotikanje), domačim pa powerplaya ni uspelo izkoristiti za povišanje vodstva. Dve sekundi pred piskom sirene za drugi odmor je bil pri železarjih zaradi držanja izključen Murnik. V drugi tretjini so domači streljali enajstkrat, gostje pa dvanajstkrat.

IMG_4036[1]

Železarjem je za uvod v zadnjo tretjino seveda ostala skoraj celotna Murnikova kazen, a so se s pravo mero požrtvovalnosti ubranili blejskih napadov. Še več, v enem izmed protinapadov, so bili gostje prisiljeni podreti prodirajočega Mravljeta in sodnik je dosodil izvajanje kazenskega strela. Mravlje je poskušal s strelom po tleh med nogama vratarju, vendar je bil ta pazljiv in priložnost za povišanje vodstva je šla po zlu. Gostje so po tistem pritisnili in dosegli še svoj tretji gol v 44. minuti (Zor). Za razliko od nekaterih podobnih situacij v tekoči sezoni, v domači ekipi v nadaljevanju ni bilo opaziti kake posebne panike. V 46. minuti je glavni sodnik Bajt dosodil nov kazenski strel domačim, iz koristil pa ga je Žiga DEŽMAN. Trener Blejcev je po tistem še drugič na tekmi zamenjal svojega vratarja. Zadnjih 14 minut nobena od ekip ni več zadela, prav dosti dobrega hokeja pa kakih 80 gledalcev tudi ni več videlo. Zdelo se je sicer, da gostom nekoliko pojenjujejo moči, a železarji tega niso znali izkoristiti. Domači trener je v zadnjih nekaj minutah dal nekaj priložnosti tudi fantom iz četrtega napada. V zadnji tretjini so železarji streljali dvanajstkrat, gostje pa sedemkrat.

Druga tekma bo v petek na Bledu.

Tekst in foto: Marko L.