Liga IHL (U12)
prva tekma četrtfinala:

HD Hidria Jesenice vs. HKMK Bled A
4 – 8
(0:5,4:1,0:2)

Nezbrana igra v prvi tretjini je domačim mlajšim dečkom odnesla boljši rezultat pred povratno tekmo četrtfinala lige IHL proti (na novo sestavljeni) blejski ekipi. Blejci so namreč redni del prvenstva odigrali z dvema ekipama, za nastope v končnici pa sestavili “močnejše” moštvo, ki ima v ligi IHL resne načrte. Izkazalo se je, da mali Železarčki Blejcem lahko parirajo, vendar bi za kaj takega potrebovali konstantnih 45 minut igre. Tokrat jim to žal ni uspelo, zato so se na koncu zasluženega uspeha veselili fantiči z druge strani Mežakle. 

V prvih petnajstih minutah je šlo vse narobe. Gostje so izkoristili že prvi power play in v šesti minuti povedli (0:1). Ko so zadeli še v deveti in enajsti minuti (0:3), je bil zaostanek domačih že resen. Še huje je bilo videti delovanje razglašene domače čete v 14. minuti, ko so Blejci povedli že z 0:4. Da bi bile stvari še hujše, so gostje slabih enajst sekund pred uvodnim piskom sirene jeseniškega vratarja Bora GLAVIČa premagali še petič. Ob razmerju strelov 4:14 v korist gostov in visokem zaostanku (0:5), je domačim odmor med tretjinama prišel še kako prav. 

Očitno je v odmoru prave besede za domačo četo našel trener Luka POGAČNIK, saj so v drugi tretjini zaigrali kot prerojeni. V devetnajsti minuti so tako dosegli svoj prvi gol v četrtfinalu lige IHL. Na 2:5 so znižali v 23. minuti. Ko pa so v 24. in 25. minuti dodali še dva zadetka v mrežo nemočnega gostujočega čuvaja mreže, je že rahlo zadišalo po preobratu (4:5). Žal je pri tem tudi ostalo. Kljub še naprej napadalni igri domačih, so gostje v 26. minuti v enem izmed protinapadov zadeli za 4:6. Do konca druge tretjine se v rezultatskem smislu ni spremenilo več nič. Domači so v tem delu gostujočega vratarja neposredno ogrozili devetkrat, gostje pa Glaviča šestkrat.

Sanje o popolnem preobratu so se za Železarčke – ki jih je na tekmi spremljal tudi predsednik društva Miha REBOLJ – razblinile v zadnjih petnajstih minutah. Gostje so znova prevzeli vajeti igre na svoje palice in nato v 39. in 41. minuti z goloma odločili zmagovalce prve tekme (4:8). Ker v tekmovanju IHL U12 v polfinale napreduje boljša ekipa iz dveh tekem, je pred varovanci Luke POGAČNIKa pred povratno tekmo zahtevna naloga. Predvidoma bo do le-te prišlo naslednjo soboto na Bledu.

Tekst in foto: Marko L.