HD Jesenice B – HDD Bled  4:5 (0:2,2:1,2:1,0:1) – po izvajanju kazenskih strelov

HD Jesenice B : Panjtar (GK), Škof, Lukan D.(A), Kobal, Potočar, Lukan A.(C), Podlipnik (A), Mohorč, Török, Slivnik, Dobravec, Baloh in Kenig; trener Gaber Klinar, tehnični vodja ekipe Boštjan Potočar

Železarska trma je neuničljiva! Tisto, kar smo si potiho želeli, mogoče skrivaj tudi pričakovali – se je uresničilo. Mlajši dečki B so osvojili svojo prvo točko! V eni zadnjih tekem prvega dela državnega prvenstva so v balonu Podmežaklo gostili ekipo HDD Bled. Že prvo srečanje teh dveh nasprotnikov pred meseci na Bledu je ponudilo razburljiv in negotov rezultat (takrat zmaga HDD Bleda s 3:2) in tudi tokrat je bilo podobno. Da so fantje po večini mlajši, manjši , lažji, je že prav obrabljena fraza, jih pa zato krasi prava, klena, železarska trma. V derbiju Mežakle so bili tokrat še dodatno oslabljeni, saj je že tako tanki branilski vrsti (dva para) umanjkal še en oboleli igralec. To seveda potem podre tudi kako napadalno trojko, ampak ekipa z dvanajstimi igralci in vratarjem je dokazala iz kakšnega testa je.

V prvi tretjini ni vse steklo po željah ekipe trenerja G. Klinarja. Nekaj uvodne zbeganosti, kaka neodločnost kot posledica neuigranosti in tipanje nasprotnikov so prinesli dva gola zaostanka do prvega odmora. Odločen pristop trenerja je rezultat pokazal v drugem delu, ko so fantje na vse kriplje poskušali loviti nasprotnike, kar je tudi uspelo; sredi druge tretjine je bil rezultat neodločen 2:2. Žal se je primerila še ena neodločnost in Blejci so spet pobegnili na gol razlike. Pa vendarle – pred zadnjo tretjino je bil gol zaostanka (2:3) obet za ogorčen boj v zadnji trejini.  Tako je tudi bilo. Najprej so gostje dosegli še svoj četrti zadetek in se spet odlepili na dva gola razlike. Morda bi se komu ob tem zazdelo, da je (ponovno) vse izgubljeno, ne pa tudi malim borcem iz ekipe B. Nekaj sijajnih obramb je dodal domači vratar in najprej so rdeči izid zmanjšali (3:4), nato pa še izenačili (4:4). Veselje je bilo nepopisno, a je bilo treba odigrati še slabe tri minute do konca. Tudi tu je šlo brez težav, zmagovalnemu zadetku so bili domači precej bližje od gostov.

Redni del se je končal torej s 4:4. V kategoriji mlajših dečkov se podaljškov ne igra, pač pa se takoj pristopi k izvajanju kazenskih strelov. Oba vratarja sta ubranila uvodna strela nasprotnikov, v tretji seriji pa je blejski fantič zadel, domačim pa to žal ni uspelo in zmanjkala je majhna, čisto majhna pičica na i. Največ pa je vredno spoznanje o tem, da rastejo nove generacije nepopustljivih borcev, ter predvsem veselje v otroških očeh ob prvi točki!

Gotovo pa je takale točka vzpodbuda za nadaljnje delo, za tekme v drugem delu sezone. Prva točka, velika kot Mežakla!

Mlajši dečki B s tekmami nadaljujejo tudi v prihodnjih dneh. Najprej se bodo takoj jutri pomerili z “večjim bratom” – ekipo A, v soboto pa v goste prihaja še Slavija. Vabljeni!

 

Tekst: Marko L.