Jesenice, 3. februar 2015
Športna dvorana Podmežakla
DP mlajših dečkov

 HD Jesenice – HK Triglav

11 – 0

(3:0,3:0,5:0)

 

Strelci za Jesenice: Korošec 4 (2+2), Rijavec 3 (1+2), Svetlin 2 (2+0), Baloh 2 (2+0), Dobravec 2 (1+1), Dolinar 2 (1+1), Crnkić 2 (1+1), Glavič 2 (0+2), Grašič 1 (1+0), Čufer 1 (0+1), Miklič 1 (0+1), Gasar 1 (0+1)

Streli na gol: HD Jesenice 44 (17,12,15), HK Triglav 15 (3,5,7)
Kazni: HD Jesenice 14 (2,8,4), HK Triglav 31 (0,0,31)

HD Jesenice: 1-Škrjanc (GK), 25-Avsenek (GK), 12-Gasar, 17-Čufer, 7-Rijavec, 22-Miklič, 6-Dolinar, 13-Langus, 11-Dobravec (C), 8-Baloh, 10-Krupenko, 14-Glavič, 21-Junež, 5-Korošec, 15-Svetlin, 24-Crnkić, 20-Sintič, 16-Grašič, 3-Adrović, 18-Kaltak
Trener: Luka Pogačnik

HK Triglav: Hafner (GK), Jan, Baškarad, Burgar, Vesel, Šlibar, Jagodic, Borzatta, Vogrinc, Teran, Arh, Bitežnik, Nemaček, Štern
Trener: Domen Jemec

V nenavadnem torkovem terminu so tokrat mlajši dečki gostili vrstnike iz Kranja. Manjkajoča prva strelca ekipe se tokrat nista izkazala kot kaka posebna pomanjkljivost, saj je preostali del ekipe svojo nalogo vzel resno. Langus je bil na domači strani izključen prvič že po 61 sekundah tekme. Gostje so bili v igri z igralcem več popolnoma nenevarni, pač pa se je domačim ponudilo nekaj priložnosti za dosego zadetka. Prvi gol je dosegel David BALOH po podaji Juša Dobravca v 7.minuti tekme. Juš DOBRAVEC je po podajah Čuferja in Glavičeve sam povišal na 2:0 v 12.minuti. Zadnji gol v prvi tretjini je dosegel Urban KOROŠEC v začetku 14.minute (podal mu je Miklič). Domači so v prvih 15 minutah streljali kar sedemnajstkrat, gostom pa so proti vratom zanesljivega Nejca ŠKRJANCA dopustili le pičle tri strele.

Druga minuta druge tretjine je že prinesla nov pak v mrežo Kranjčanov – znova je zadel KOROŠEC, podajalca pa sta bila Rijavec in Gasar. Samo sedem sekund po drugem Koroščevem golu je zadel tudi Mai CRNKIĆ. Sledila je nova izključitev za Langusa, a Triglavani niti tokrat niso uspeli resneje ogroziti domačih vrat. V 22.minuti je na kazensko klop moral še Dolinar, (ne)rezultat powerplaya za Kranjčane pa je bil spet enak – ni ga bilo. V 23.minuti je tokratni trener Luka POGAČNIK zamenjal vratarja železarjev – namesto ŠKRJANCA je med vratnici stopil mlajši Gregor AVSENEK. V 27.minuti je zaradi spotikanja na kazensko klop sedel kapetan Dobravec; tokrat so celo železarji dosegli gol ob igri z igralcem manj – po podaji Korošca je zadel Aleksander RIJAVEC. Sledila je nova, že tretja izključitev za Langusa, tokrat zaradi igre z visoko palico. Druga tretjina se je končala ob dvanajstih strelih domače ekipe in le petih gostujoče.

Zadnja tretjina je ponudila statistično največ dogajanja. Začelo se je s prvo izključitvijo za goste v 34.minuti (udarec s komolcem). Domači so potrebovali vsega 16 sekund, da so svoje vodstvo povišali – v powerplayu je za 7:0 zadel Nejc GRAŠIČ (podajalca Glavičeva in Crnkić). V 36.minuti je drugič na tekmi zadel BALOH (podaja Dolinar). Na 9:0 je dobro minuto kasneje povišal Žiga SVETLIN (podajalca Korošec in Rijavec). 38.minuta je prinesla novo izključitev gostom, ki so jim v zadnjem delu očitno pošle moči. 16 sekund pred iztekom kazni je Tim DOLINAR zadel za 10:0. 19 sekund po desetem zadetku je še enajstič za železarje zadel SVETLIN in tako – kakor se je pozneje izkazalo – postavil končni rezultat tekme. V 43.minuti so si Kranjčani prislužili novo malo kazen, še v isti minuti pa je na kazensko klop moral tudi Korošec na domači strani. Dobro minuto in pol kasneje si je Kranjčan Arh prislužil tudi 5 minut kazni zaradi udarca s palico, poleg tega pa ga je sodnik poslal tudi predčasno pod prho. V zadnji tretjini so domači sprožili 15 strelov, gostje pa 7.

Ekipa mlajših dečkov je tokrat sploh prvič v sezoni tekmo končala brez prejetega gola, za kar je fantom in dekletu prav gotovo potrebno posebej čestitati!

 

Tekst: Marko L.
Foto: Anita M.