13.2.2019 – 20.2.2019
V akciji so bile ekipe U12, U16, U18 in U20, ki so odigrali prijateljsko tekmo proti članom HK MK Bleda.
Izkopiček tedna: dve pripričljivi zmagi, dve zmagi po podaljških proti ekipam HK MK Bled in poraz po podaljških proti Slaviji.

Pregled tekem prejšnjega tedna

IHL U18 – HD Hidria Jesenice : HK SŽ Olimpija
5 : 0 (1:0, 1:0, 3:0)

1:0 Kumanović (Rijavec, Murnik) – 13´, 2:0 Krmelj (Podrekar)(-1) – 36´, 3:0 Krmelj (Mašič)(-1) – 50´, 4:0 Baloh (Kararić, Lukan A.) – 54´, 5:0 Baloh (Lukan A., Lesničar) – 56´
Streli: 34:12; Kazni: 10:8
Tekme med tema nasprotnikoma so vedno težke in prav nič drugače ni bilo tokrat. Ljubljančani v tej sezoni sicer ne blestijo, a prvi dve tretjini nista dajali občutka, da bo to lahka zmaga. Kot ponavadi je tekmo odločilo manjše število napak in prav Ljubljančani so naredili dve veliki, ob igri z igralcem več, je jeseniški kapetan rezultat najprej povišal na 2:o in v zadnji tretjini še na 3:0. Igralci izpod Rožnika so po tretjem golu sicer krenili bolj odločno proti golu Jesenic, kar pa se je odrazilo zgolj še z dvema dodatnima goloma v njihovi mreži. Naša ekipa tako ostaja na vodilni poziciji, do konca rednega dela prvenstva pa jih čakata še tekmi proti Crveni Zvezdi v Beogradu in domača tekma proti HK MK Bled.

Prijateljska tekma – HD Hidria Jesenice (U20) : HK MK Bled (člani)
5 : 6 (OT)
Zaradi počasnega tempa odigravanja tekem v skupini za razvrstitev v ligi EBYSL, je vodstvo jeseniške ekipe iskalo primernega nasprotnika za prijateljski tekmi. Na prošnjo so se prijazno odzvali pri blejski članski ekipi in proti našim fantom odigrali željeno prijateljsko tekmo. Ob tem se vodstvo HD Hidria Jesenice zahvaljuje ekipi in igralcem kluba HK MK Bled za prijazno gesto.

IHL U12 – KHL Medveščak : HD Hidria Jesenice
1 : 8 (1:1, 0:3, 0:4)
Jeseniški nadobudneži so bili že pred gostovanjem na zagrebški Šalati zanesljivi udeleženci končnice, začeli jo bodo kot drugo uvrščeni. Na drugi strani je ekipa KHL Medveščaka vse možnosti za uvrstitev v končnico že zapravila. Tekma na odprtem drsališču na Šalati je bila prav gotovo posebno doživetje za otroke in očitno so v izkušnji uživali, saj so se domov vrnili z visoko zmago. Morda je k tej zmagi pomagal tudi tale trening v Ratečah ?.

IHL U16 – HK MK Bled : HD Hidria Jesenice
4 : 5 (OT) (1:1, 1:1, 2:2, 0:1)
1:1 Lesničar – 12´, 1:2 Tőrők (Langus) – 26´, 2:3 Kumanović (Lesničar, Rijavec) – 42´, 2:4 Tőrők (Langus, Dolinar) – 54´, 4:5 Baloh – 61(OT)´
Streli: 23:51; Kazni: 16:10
Če smo v začetku sezone lahko za ekipo U16 rekli da na ledu deluje prepričljivo, pa bolj kot se redni del bliža koncu, bolj medlo delujejo fantje na ledu. Ali je to zgolj stvar pristopa, saj so se fantje zanesljivo uvrstili v končnico lige IHL, ali dejansko nekaj ne deluje več. Tekma na Bledu je bila še ena tekma več odigrana po sistemu toplo – hladno. Naši  fantje so 6 minut pred zaključno sireno vodili že z dvema goloma razlike, na koncu pa zmago reševali šele v podaljšku. V končnico bo ekipa pod vodstvom Aleša Remarja štartala kot drugo uvrščena po rednem delu in se bo v četrt-finalu pomerila proti kranjskemu Triglavu.

IHL U16 – HD Hidria Jesenice : HK Slavija Junior
1 : 2  (KS)(0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 4:5)
1:1 Baloh (Dolinar, Bergelj) – 56´
Stelci pri KS: 2x Dolinar, Gasar, Lesničar
Streli: 47:25; Kazni: 8:2
Še zadnja tekma rednega dela za ekipo U16. Ekipa je nastopila brez Tőrőka (v postavi za EBYSL tekmo na Dunaju) in poškodovanega Dobravca, a kljub temu lahko rečemo, da fantje s svojim nastopom niso navdušili. So se pa na njihovo srečo vseeno izvlekli v podaljšek. Ker tudi v podaljšku ekipi nista dosegli zadetka smo imeli možnost spremljanja kazenskih strelov. Po dvajseti seriji (20 strelov na vsaki strani) je zmaga žal odpotovala v Zalog. Seveda v končnici fantom želimo vse najboljše, a v borbi za pokal lige IHL ali »kanto« državnega prvaka bo potrebno pokazati veliko več.

Napoved tekem prihodnjega tedna

21.02.2019 18:50 – EBYSL U20 – Vienna Capitals Silver : HD Hidria Jesenice
Ekipa pod vodstvom Dejana Varla je še vedno v boju za najboljše izhodišče pred začetkom končnice lige EBYSL. To pot bodo svoje priložnosti in predvsem točke iskali na Dunaju. Tamkajšnja ekipa se na lestvici nahaja na 5. mestu in se z ekipama UTE in VSV bori za 4. mesto, ki ekipi prinaša prednost domače tekme v četrtini finala. Torej zelo pomembna tekma za obe ekipi, naši fantje, ki želijo na prvo mesto, potrebujejo zmago, domačini pa zmago potrebujejo v prej omenjeni borbi za 4. mesto.

24.02.2019 10:45 – Končnica IHL U14  – 1. tekma ¼ finala
HD Hidria Jesenice : HK Triglav
Zanimivo četrt-finale lige IHL v kategoriji dečkov je pred nami! Kranjčani in naši fantje so v tej sezoni odigrali 3 tekme. V prvi na Jesenicah (30.9.2018) so Triglavani slavili po zadetku v podaljšku z 7:6, na drugi tekmi na Jesenicah (30.1.2019) so Kranjčani zmagali s 9:7, (18.11.2019) pa so v Kranju zmagali naši fantje z 8:2. Če je kaj iz tega jasno, potem je jasno, da v tem dvoboju ni favorita. Obe ekipi bosta za napredovanje morali pokazati svojo najboljšo igro. In naj na koncu zmaga boljši, vseeno pa upamo da bodo to predstavniki našega kluba!

24.02.2019 17:30 – EBYSL U20 – HD Hidria Jesenice : Fehérvar AV19
Po mnenju vodstva verjetno ena izmed odločilnih tekem letošnjega tekmovanja v ligi EBYSL. Če želi naša ekipa poseči po naslovu prvaka, si mora v skupini za razvrstitev priigrati prednost domače tekme v morebitnem finalu. To pa je mogoče zgolj s prvim mestom v skupini za razvrstitev. In za ohranitev te možnosti, je ključna zmaga na medsebojnem dvoboju na domačem ledu. Torej, tekma ki lahko veliko ponudi, a v primeru slabega rezultata še več vzame. Če vam čas dopušča, tekma ki si jo morate ogledati!

20.-24.02-2019 Turneja U11 & U12 po Avstriji in Češkem
Ekipi U11 in U12 se odpravljata na 4 dnevno popotovanje po Avstriji in Češki. Ker pa gre za mlade hokejiste, pa bodo fantje odigrali tudi kar nekaj tekem proti svojim vrstnikom iz omenjenih držav. Prijetna in nova izkušnja za naše najmlajše, za vse nekoliko starejše pa priložnost za primerjavo dela hokejskih šol v bistveno bolj hokejskih okoljih. Več o turneji boste lahko prebrali v ločenem članku po vrnitvi, vse zadnje rezultate in obrobne informacije pa tudi na Facebook strani HD Hidria Jesenice