Liga IHL (U14):

HD Hidria Jesenice vs HDK Maribor
9 – 4
(2:1,4:0,3:3)

V tekmi, v kateri je bilo za nagrado zmagoviti ekipi na voljo tretje mesto na prvenstveni lestvici, so Železarji v pretežnem delu srečanja Štajerce povsem nadigrali. Po hitri izključitvi na domači strani so Lisjaki sicer povedli v tretji minuti (0:1). V osmi so domači po lepi akciji izenačili (1:1). Tudi v nadaljevanju tretjine so prevladovali, vendar je nekaj desetin gledalcev moralo na vodilni zadetek počakati vse do zadnje minute uvodne tretjine (2:1). 
V drugem delu so domači tekmo dokončno odločili v svojo korist. Z goloma v začetku 24. in ob koncu 29. minute so si že zagotovili izdatnejšo prednost in mirno nadaljevanje (4:1). Ko so v razmiku dobre minute dvakrat zadeli še v 37. in 38. minuti  – od tega prvič celo ob igralcu manj – je že postalo jasno, da bo zmaga ostala doma (6:1). Nekaj zmede ob koncu druge tretjine je povzročila kopica izključitev, pri rezultatu pa se vse skupaj ni poznalo.

Še sedmi domači gol so rdeči dosegli v začetku 45. minute (7:1). Sledilo je nekaj minut, ko so nekoliko lažje zadihali tudi Mariborčani, ki so v 47. in 49. minuti dvakrat tudi zatresli mrežo Grega AVSENEKa; le ta je nekako sredi druge tretjine zamenjal Marka JUSTINa (7:3). Nobene bojazni ni bilo za kak morebiten preobrat, saj so Jeseničani še naprej narekovali oster tempo, v 52. minuti pa tudi osmič zadeli (8:3). Učinkovito so enega od protinapadov končali Mariborčani v 55. minuti (8:4), zadnja strelska poteza pa je vseeno pripadla Železarjem, ki so v začetku 57. minute postavili končni rezultat tekme (9:4).

[masterslider id=”18″]

Tekst in foto: Marko L.