EC KAC : HD mladi Jesenice 1:3
(0:0, 1:2, 0:1)

Celovec, sejemska dvorana. Gledalcev: 30. Sodniki: Podlesnik, Kazianka, Skreinig.

Strelci: 0:1 Zupan (Zupančič, Lahajnar, 38.), 0:2 Zupan (Sodja, Zupančič, 38.), 1:2 Berr (Steiner, Schumnig, 40., PP1), 1:3 Zupančič (Podrekar, Bizalj, 52.)

Kazenske minute: KAC 18 (2,2, 4+10 (Witting)),  Jesenice 20 (4, 4, 12)
Streli na gol: KAC 25 (4, 11, 10), Jesenice 34 (13, 10, 11)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Rakovič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič, Kraigher, Török, Jazbec, Hadžič, Podlesnik, Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

Mlado jeseniško ekipo je v nadaljevanju rednega dela tekmovanja v EBYSL čakalo prvo gostovanje. Železarje je pot vodila le onstran Karavank, v Celovec. Popotnica ni bila ravno najboljša, saj so Jeseničani v tej sezoni že trikrat gostovali v Celovcu (enkrat kot domačini) in se kar dvakrat domov vrnili poraženi. Vendar sedaj gre za boj za končnico in čim boljše izhodišče v njej in zmaga je bila zelo zaželena, skoraj da nujna. Naša mlada ekipa se je tega zavedala in v prvi tretjini odigrala na zelo visokem nivoju. Nasprotniku so sicer prepustili navidezno iniciativo, vendar pa so svoje napade izvedli hitro, z veliko domišljije, le v zaključnih strelih palice niso bile najbolje naravnane. Jesneičanom se je kot prvim na tekmi ponudila prednost igre z igralcem več. Morda je ta prednost prišla prezgodaj, v začetni fazi tekme, saj pravega poskusa ni bilo. Kasneje so železarji zamudili precej lepih priložnosti, tudi ob dveh primerih igre z igralcem manj, ko so strele usmerili mimo vrat.

Jure Pavlič je bil ponovno izvrsten

Vendar je bila igra tista, ki je dajala vzpodbudo igralcem in upanje na zmago redkim jeseniškim privržencem na tribuni. Tudi v drugem delu se razmerje moči bistveno ni spremenil. Domači so poskušali nekaj več kot v prvi tretjini, v golu pa je bil zanesljiv Jure Pavlič. Približno na polovici srečanja je slalom med nasprotniki izpeljal kapetan Peter Bizalj, pod prekrškom tudi ustrelil, žal pa zadel le vratnico. Prednost igralca več v nadaljevanju ni bila izkoriščena. Na drugi strani je bil dosojen prekršek tudi našemu branilcu, obramba je ponovno vzdržala, kmalu po izteku kazni pa je na sceno stopil Žan Zupan. V dveh samostojnih prodorih po desnem krilu ja dvakrat zatresel mrežo nasprotnika, najprej s backhand strelom v daljši kot vrat, v drugo pa s spretnim preigravanjem vratarja Wolfa Imricha. Vse skupaj je bilo opravljeno v 14. sekundah. Žal se je pred koncem domačim uspelo približati. Ob power playu se je plošček nesrečno odbil od jeseniškega branilca naravnost na palico Patricku Berru, ki je zadel nebranjen del mreže.

Zadnja tretjina je le še potrdila zmago Jesenic. Železarji so uspeli zadeti, nasprotniki pač ne. A ni bilo vse tako preprosto. V prvi polovici zadnjega dela so bili Jeseničani še naprej boljši nasprotnik. Napadi Celovčanov so bili po večini ustavljeni že v srednjem delu, v protinapadih pa tudi Jeseničanom ni šlo. Na polovici zadnjega dela pa je prišlo do manjše serije izključitev, na klop pa sta morala dva domača (tudi z disciplinsko kaznijo zaradi udarca v glavo) in en gostujoč hokejist. V igri štirih proti trem so Jeseničani nekajkrat nevarno zapretili, zadetek pa dosegli ravno ob povratku izključenega domačega hokejista. Branilec Anže Zupančič je na modri črti prejel plošček in se neovirano približal golu. Njegov strel iz roke je bil dovolj natančen in močan, da domači vratar ni uspel posredovati. Zdelo se je, da je srečanje odločeno, vendar pa je v nadaljevanju prišlo do zaporednih  izključitev Jeseničanov. To je pripeljalo do dveh priložnosti igre petih proti trem za domače igralce, Celovčani pa darila niso znali izkoristiti. Nasproti so jim namreč stali trije trmasti in vztrajni Železarji, ki so vse napade mirno odbili in ohranili izid 1:3. Zmaga je tako odšla na Gorenjsko in je več kot zaslužena.

Borbeni Železarji so zasluženo osvojili nove tri točke

Tekst, foto & video: Drago Cvetanovič

[nggallery id=82]