DP dečkov (U14)
Dvorana Podmežaklo, Jesenice
4. oktober 2016
Gledalcev: 65

HD Jesenice – MK Bled A

6 – 2

(3:1,1:0,2:1)

Gibanje rezultata:
0:1 HKMK Bled A 2′
1:1 HD Jesenice 4′
2:1 HD Jesenice 10′
3:1 HD Jesenice 20′
4:1 HD Jesenice 36′
4:2 HKMK Bled A 49′
5:2 HD Jesenice 57′
6:2 HD Jesenice 60′

Streli na gol: HD Jesenice   38 (11,15,12); HKMK Bled  43 (14,16,13)
Kazni: HD Jesenice  10 (-,4,6); HKMK Bled  12 (2,6,4)

Sodnika: Peter Bizalj, Roman Iskra

HD Jesenice: 1 Škrjanc (GK), 25 Glavič (GK), 9 Seršen, 24 Dolinar, 23 Slivnik, 19 Török (C), 13 Langus, 6 Šmid, 21 Adrović, 8 Baloh, 11 Dobravec, 7 Rijavec, 12 Gasar, 14 Glavič D., 16 Bergelj, 5 Korošec, 4 Rep, 22 Miklič, 10 Krupenko, 18 Kaltak, 20 Sintič, 17 Čufer
Trener: Aleš SODJA

HKMK Bled: 1 Pančur (GK), 2 Mesec Košir (GK), 23 Zupan A. (C), 11 Stan, 12 Klančar, 6 Livrin, 3 Jeločnik, 13 Jazbec, 21 Gomboc, 22 Mahkovec, 24 Podrekar, 19 Mahmutović, 20 Pogačnik, 25 Kuralt, 18 Zupan J., 16 Svete Mičić, 17 Sodja Zalokar
Trener: Tadej Gomboc
Hitro so se spravili v težave domači fantje proti ekipi MK Bled A. Glas ulice sicer pravi,  da gre v tem primeru za močnejšo od obeh blejskih ekip, ki nastopata v letošnjem prvenstvu v kategoriji U14. Kakorkoli že, tako hitrega zaostanka za gosti – si domači prav gotovo niso želeli. Blejci so namreč domačega čuvaja mreže Nejca ŠKRJANCa premagali že po minuti in triindvajsetih sekundah igre. Domači so reagirali dobro, saj so po manj kot dveh minutah nadaljevanja po akciji prvega napada rezultat izenačili na 1:1. V sedmi minuti je prišlo do prve izključitve na tekmi, na hlajenje pa je zaradi nepravilnega oviranja moral eden od gostujočih napadalcev. Tretji domači napad je presenetil blejsko obrambo v 10. minuti tekme, ko so fantje poskrbeli za prvo vodstvo železarjev. Gostje so bili v nadaljevanju nevarni, k sreči pa ne tudi učinkoviti. S svojimi obrambami se je odlikoval domači vratar; le-ta je nekajkrat domače rešil pred izenačenjem. Tik pred zaključnim piskom sirene za konec prve tretjine, so domači po gneči pred gostujočim golom dosegli še svoj tretji zadetek, spet pa ga je prispeval prvi napad. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 11:14 v korist Blejcev.

Druga tretjina je ponudila obilico drsanja, strelov na oboja vrata, pa tudi kar nekaj izključitev. Koliko je bilo v vsej tej dirki dobrega hokeja, je drugo vprašanje, definitivno pa je bilo videti obilo razburjenj pred obema goloma. Več kakor deset minut te druge tretjine tekme sta ekipi izmenično napadali, gola pa gledalci niso videli. V 31. minuti je sledila izključitev pri gostih, saj so pak izbili preko ograde iz svoje obrambne tretjine. Domači so poskušali doseči nov zadetek, a bi se jim kaj kmalu lahko pripetilo obratno in bi ga celo prejeli ob igri z igralcem več. K sreči je bil dvakrat na mestu domači čuvaj mreže in ostalo je pri 3:1. Prerivanje pred domačim golom je prineslo obojestransko izključitev zaradi pretirane grobosti v 35. minuti. Ob igri štirih proti štirim so domači po solo akciji enega od napadalcev dosegli četrti gol v 36. minuti. Pol minute pred iztekom kazni obema kaznovanima, ko je postajala kri v obeh ekipah že precej vroča, sta sledili novi izključitvi na obeh straneh – jeseniški branilec je bil izključen zaradi grobosti, blejski napadalec pa zaradi napada s telesom. Resnici na ljubo je treba poudariti, da za dva zaporedna “incidenta” nista bila kriva sodnika, kakor se žal to vse prevečkrat dogaja. Fantom na ledu so pač v silni borbi nekoliko popustili živci. Do konca tretjine se ni zgodilo več ničesar omembe vrednega. Tudi v drugi tretjini so gostje sprožili en strel več od domačih hokejistov – razmerje v strelih je bilo namreč 15:16.

Vodstvo s tremi zadetki razlike je dajalo upanje za zmago pred zadnjimi dvajsetimi minutami. Tekme pa seveda ni konec do zadnjega piska sirene. Blejci so bili nevarni v prvih minutah tega zadnjega dela tekme, ponovno pa je nekaj lepih obramb zbral ŠKRJANC. V 49. minuti je kljub temu drugič na tekmi moral pobrati pak iz svojega gola, gostje pa so se tako približali na dva zadetka zaostanka. Spotikanje v svoji obrambni tretjini je pripeljalo do izključitve domačega napadalca v 54. minuti, gostom pa se je tako ponudila lepa priložnost za še dodatno znižanje zaostanka. Domača obramba na čelu z vratarjem se je uspešno ubranila. Ko je v 57. minuti kapetanu železarjev končno uspelo doseči peti zadetek, je bil zmagovalec srečanja odločen. Pa ne le to – fantje v rdečih dresih so 33 sekund pred koncem tekme dosegli še šesti gol za lepo zmago. Hkrati z doseženim zadetkom je ponovno zavrela kri, posledično pa sta si en od gostujočih branilcev in eden od domačih napadalcev prislužila 2+2 minuti kazni zaradi pretirane grobosti. Vse skupaj se je končalo s prijateljskim stiskom rok ob koncu tekme, razmerje v strelih v zadnji tretjini pa je bilo 12:13 v korist Blejcev.

Aleš SODJA, trener ekipe U14:
ales-sodja“Ni bilo dobro. Edino, kar smo dobrega videli na tej tekmi, je bil rezultat. Premalo smo bili agresivni, drsali smo kar povprek. Če ne bi bilo vratarja Nejca ŠKRJANC-a, ki bi ga rad posebej pohvalil, bi se kaj lahko zasukalo tudi drugače. Grešili smo sicer v stvareh, ki se jih da popraviti, natrenirati. Morda kak od fantov zna, pa ni v formi, take stvari so razumljive. Nekateri pa bodo v ta namen seveda morali spremeniti svoj odnos do treningov. Ne moreš skozi teden trenirati le na pol, potem pa pričakovati, da boš tekmo odigral dobro …”

Tekst: Marko L.