Bled, 25.marec 2015
Športna dvorana na Bledu
DP mlajših dečkov, 2.tekma finala

 MK Bled B – HD Jesenice

4 – 2

(0:1,1:1,3:0)

0:1 RIJAVEC (Török, Slivnik) 15′, 0:2 TÖRÖK (Slivnik, Miklič) 23′, 1:2 MK Bled B 27′, 2:2 MK Bled B 32′, 3:2 MK Bled B PP1 37′, 4:2 MK Bled B 44′

Streli na gol: MK Bled B 26 (10,8,8), HD Jesenice 30 (9,13,8)
Kazni: MK Bled B 2 (2,0,0), HD Jesenice 6 (2,0,4)

MK Bled B: Pančur, Ambrožič, Zupan A. (C), Gomboc, Mahkovec, Petretič, Bohinc, Križnar, Sitar, Stan, Oblak, Vilman, Pogačnik, Zupan J., Repinc, Podrekar, Svete Mičić
Trener: Valerij Šahraj

HD Jesenice: 1-Škrjanc (GK), 25-Avsenek (GK), 12-Gasar (A), 17-Čufer, 7-Rijavec, 23-Slivnik (A), 19-Török (C), 22-Miklič, 6-Dolinar, 13-Langus, 11-Dobravec (A), 8-Baloh, 10-Krupenko, 14-Glavič, 21-Junež, 5-Korošec, 15-Svetlin, 24-Crnkić, 4-Bergelj, 20-Sintič, 3-Adrović, 18-Kaltak
Trener: Gaber KLINAR

Sodnika: Robert Bohinc in Nataša Pagon

Gledalcev: 280

Uvodna zmaga pred nekaj dnevi je železarjem pred današnjo tekmo že ponujala možnost za osvojitev naslova državnih prvakov. Po drugi strani je Blejcem ostala le ena možnost – morali so napasti za zmago. Obe ekipi sta v uvodnem delu zaigrali previdno. V peti minuti so si domači prislužili prvo malo kazen (zaradi spotikanja), železarjem pa ni uspelo doseči vodilnega zadetka. Sedem sekund po tistem, ko so Blejci spet zaigrali v polni postavi, si je kazen prislužil tudi Baloh pri Jesenicah, tako da se je situacija na ledu obrnila. nekajkrat je dobro posredoval vratar Nejc ŠKRJANC, domači so zadeli tudi vratnico, a do spremembe začetnega rezultata ni prišlo. Dobro poznavanje nasprotnikov, striktno pokrivanje najboljših igralcev in podobno, so povzročili, da bi se prva tretjina kmalu končala brez zadetkov. Jeseniški kapetan je sicer v zanj značilnem slogu nekajkrat predrsal kompletno blejsko obrambo in prodrl pred domačega vratarja, vendar mu je le-ta ubranil vsaj tri situacije iz oči v oči. Za izbruh veselja na “jeseniškem” delu tribune je poskrbel Aleksander RIJAVEC, ki je 42 sekund pred koncem prve tretjine s strelom s pol-razdalje dosegel vodilni gol. V izenačenih prvih 15 minutah so domači sprožili 10 strelov, Jeseničani pa devet.

V drugi tretjini so bili železarji nekoliko boljši. Vodstvo je z golom v 23.minuti podvojil Matic TÖRÖK, vendar pa so se domači v 27.minuti s svojim prvim golom na tekmi približali ponovno na le gol zaostanka. Oba vratarja sta zbrala nekaj lepih obramb, Jeseničane pa je še enkrat rešila vratnica. Nobeno od moštev si v drugem delu igre ni nabralo nobene kazenske minute. Zdelo se je, da se na ledeni ploskvi odvija prava hokejska šahovska partija, saj nobena od ekip ni želela preveč tvegati. oba trenerja sta večinoma v igri izmenjavala le po dve svoji peterki in fantom se je počasi že začenjala poznati utrujenost. Z rezultatom 1:2 za Jesenice se je druga tretjina tudi končala. Domači so streljali v tem delu igre osemkrat, železarji pa so v okvir domačih vrat poslali 13 pakov.

Zadnjo tretjino so suvereno dobili Blejci. Najprej so rezultat izenačili po slabih dveh minutah igre. Sledila je izključitev Slivnika zaradi zadrževanja s palico. Domači so pičle 4 sekunde pred iztekom kazni v domiselni akciji dosegli vodilni zadetek. Ob tem je nekoliko zaspala obramba železarjev, ki je popolnoma pozabila na eno stran igrišča in se osredotočila le na drugo, Blejci pa so vse skupaj s pridom izkoristili in prvič na tekmi povedli. Časa za železarje je sicer ostalo še dovolj, a je nosilnim igralcem počasi začela pojemati sapa. Temu je prav gotovo botrovala tudi prevelika vnema, saj so fantje v želji, da bi odločili tekmo v svoj prid, včasih na ledu ostajali tudi po dve minuti in pol. Niso pomagali niti trenerjevi pozivi na rezervni klopi, reakcije pa so tako postajale vedno počasnejše in nenatančne. V 40.minuti si je kazen zaradi grobosti prislužil Miklič, domači pa k sreči niso dosegli novega zadetka. Je pa to Blejcem uspelo v 44.minuti, ko so s še četrtim golom dokončno pokopali upe železarjev po današnji osvojitvi naslova. V zadnji minuti je strateg Jeseničanov iz igre povlekel tudi vratarja in dodal na led šestega drsalca, a rezultata to ni več spremenilo. Domači so v zadnji tretjini streljali osemkrat, enako število strelov pa so zbrali tudi železarji.  Tekma se je seveda končala prešerno za domačo ekipo, ki si je na ta način ohranila možnosti v boju za naslov prvakov.

Po tekmi je bilo seveda jasno veselje v domačem taboru. Toliko bolj turobno je bilo nekaj prvih minut vzdušje v jeseniški garderobi. Padla je tudi kaka solza, a je vse skupaj le pokazatelj kako močno si fantje želijo uspeha.

Zaželimo jim ga tudi mi. Odločilna tekma bo na vrsti jutri, v četrtek, 26.marca ob 18.30 uri na Bledu.

Gaber KLINAR, trener ml.dečkov:
“Kljub temu, da nismo bili čisto “pravi”, smo odigrali dobro tekmo. Naredili smo kako napako preveč, vendar pa je jutri nov dan in nova tekma. Pomembno bo, da bomo dali vse od sebe, na ledu pa naj pač zmaga boljša ekipa.”

Tekst: Marko L.