Zelo aktivni smo bili v Hokejskem društvu Hidria Jesenice v minulem obdobju. V nadaljevanju si preberite nekaj kratkih vtisov …

U8 in U10

Ekipi U8 in U10 sta se preko vikenda udeležili mednarodnega turnirja v organizaciji Rudija Hitija v blejski hokejski dvorani. Jeseniška hokejska šola se je predstavila v izvrstni luči, saj je hokejske šole iz drugih krajev pošteno podučila o jeseniškeih hokejskih veščinah. Ekipa U10 je v soboto nanizala same zmage, enako je storila v nedeljo. Fantom in vodstvu za to vse čestitke! Le malenkostno slabše – v resnici pa prav imenitno! – so se odrezali člani ekipe U8. Sobotni program je začinil incident na tribunah, ki zares ne bi smel soditi na športna prizorišča; še posebej pa ne ob rob tekmovanj mlajših kategorij v kateremkoli športu! Kakorkoli že, s tem so se morali spopasti organizatorji turnirja, odpravi iz železarskega kraja pa je za predstave ob blejskem jezeru potrebno čestitati. In jih zanje seveda pohvaliti.

U12

Ekipa mlajših dečkov je bila v minulem tednu zelo aktivna. V torek je – po solidni prvi tretjini – slabše nadaljevala s tekmo v Kranju. Malenkosten zaostanek po dveh tretjinah se je po izteku 45. minute pokazal za ravno dovolj konkretnega, da so Železarčki tekmo izgubili s 3:2.
Bolje se je ekipi godilo na sobotni domači tekmi proti Celju, ki so jo ob koncu dobili z visokih 5:1. Ni šlo povsem brez težav, saj so se Štajerci izkazali za zelo dobre nasprotnike, tako da je četi domačih šele v zadnjem delu uspelo streti njihov odpor. Tudi mlajšim dečkom in vodstvu za to zmago seveda vse čestitke!

[masterslider id=”8″]

U14

Dečki so v nedeljo dopoldan odigrali “noro tekmo” z vrstniki z druge strani Mežakle. V tekmi, ki je trajala dlje, kot običajno trajajo tekme članov, sta ekipi skupno dosegli kar dvajset golov, ob koncu pa so bili kar z 12:8 uspešnejši domači hokejisti. Na tekmi so igrali prav vsi hokejisti, ki so bili zanjo prijavljeni. Tovrstne izkušnje bodo v nadaljevanju sezone (in kariere) prišle še kako prav! Doseči dvanajst golov proti Blejcem uspe malokateri ekipi, zato je četo Železarjev potrebno pohvaliti predvsem za izvrsten napadalni učinek!

[masterslider id=”9″]

U16

Tudi kadeti so se morali za svojo zmago nad beograjsko Crveno zvezdo pošteno potruditi. Izkušnja jeseniškega poraza s tekme v Beogradu, ko so naši fantje praktično “iz avtobusa” stopili na led Pionirja po dolgotrajni vožnji, je dala misliti Beograjčanom, ki so se po Jesenicah potikali že vse dopoldne pred tekmo. Nekoliko bolj spočiti so se pošteno postavili po robu Železarjem. Le-ti so s power play golom Bineta MAŠIČa iz prve tretjine minimalno vodili vse tja do 49. minute. Takrat je novega prispeval Rok POTOČAR (tudi v power playu), dobro minuto kasneje pa je zadel še kapetan Matic TÖRÖK. Za dobro mero je 20 sekund pred iztekom igralnega časa še enkrat zadel POTOČAR in Železarji so slavili lepo zmago s 4:0. Čestitke!

[masterslider id=”10″]

U18

Mladinci so v zadnjem tednu odigrali dve tekmi. Najprej so v četrtek doma dokaj zanesljivo opravili s (praktično) hrvaško reprezentanco, ki sicer v IHL nastopa pod oznako Team Zagreb. Gostje so v četrti minuti sicer povedli, a sta v osmi minuti (obakrat v power playu) v razmiku 32 sekund rezultat preobrnila Filip FARTEK in Matic ZOR. Še tretji gol ob igralcu več so domači dosegli v 23. minuti, ko je zadel Luc SLIVNIK. Še v isti minuti je na 4:1 povišal Grega POGAČAR. Isti igralec je zadel še v 25. minuti (5:1). V 28. minuti je nov gol za domače dosegel Anže PODREKAR, Hrvatje pa so se z golom v zadnji minuti drugega dela malenkostno približali domačim (6:2). Za lep rezultat sta v zadnji tretjini z goloma poskrbela e Aljaž PIVK in – znova, tretjič na tekmi! – POGAČAR.
Nedelja je prinesla nov obračun večnih tekmecev iz Tivolija in Podmežakle. Obe ekipi sta v dosedanjem delu sezone zmagali po enkrat. Motivirani Železarji so goste praktično zbili v njihovo obrambno tretjino, a ima s tem strateg Ljubljančanov Ildar Rahmatullin izkušnje že iz minulih sezon. Ima pa jih tudi Aleš SODJA, ki je znal ekipo sestaviti tako, da je v prvih dveh tretjinah odigrala zelo dobro! Domače je v svojem značilnem slogu v vodstvo popeljal Anže PODREKAR v 16. minuti, vendar je moštvo v rdečih dresih na drugi strani podoben gol dopustila tudi zelenim slabe tri minute kasneje. V drugem delu sta v 27. in 32. minuti za Jesenice zadela še Matic TÖRÖK in Jaka ŠEGA, domači pa so zamudili še nekaj lepih priložnosti. K srečo se jim v slabši zadnji tretjini to ni maščevalo, kapetan Miha KRMELJ pa je 18 sekund pred koncem zadel še prazno ljubljansko mrežo. Zanimivost s tekme: vseh 60 minut igre ni na obračunu mladincev obeh tekmecev prišlo do n i t i   e n e   izključitve.

[masterslider id=”7″]

U20

Igralci ekipe U20 so v četrtek nesrečnmo izgubili tekmo proti sosednjemu Beljaku v gosteh. V šesti minuti so domači povedli, a je Jeseničane nazaj na izhodiščni nivo z golom dobro minuto kasneje popeljal Viktor KASTEL. Do konca uvodne tretjine so bili Železarji boljši nasprotnik, a domačega vratarja več niso premagali. V drugem delu so belo-rdeči povedli z golom Roka AVSENEka v 39. minuti. V zadnjem delu se je sreča nasmehnila domačim, ki so v 53. in 55. minuti rezultat preobrnili in slavili minimalno zmago (3:2).
Bolje se je odrezala četa Dejana VARLA proti vedno neugodnim Madžarom (Debrecen) v sobotnem večeru. Gostje so prvo tretjino dobili z minimalnim vodstvom, v 25. minuti pa je za Železarje izenačil Nik BRGLEZ. Domači so v prvo vodstvo prišli v 34. minuti, ko je bil uspešen Jaka ŠTURM. Gostje so izenačili že v naslednji minuti in boj je bil znova odprt. Tekmo so v svojo korist rdeči odločili v zadnjih dvajsetih minutah, ko so v zaporedju zadeli Jaka SODJA, Nejc BRUS in Gašper KOROŠEC (5:2).

[masterslider id=”11″]

Tekst in foto: M. L.