Šest tekem so odigrale naše selekcije v zadnjih dneh. Dvakrat so na led stopili igralci ekipe U20, ki so v polfinalu lige EBYSL proti ekipi EC VSV zabeležili po eno zmago (Podmežaklo, 5:0) in en poraz (v Beljaku, 0:2). O potnikih v finale bo tako odločala tretja tekma Podmežaklo. Z drugo polfinalno zmago proti Slaviji Jr. (tokrat v Zalogu) so v finale lige IHL v petek napredovali mladinci (U18). Prav tako so v finale lige IHL z drugo zaporedno polfinalno zmago nad Blejci (tokrat v dvorani Podmežaklo, 4:3) napredovali kadeti. Spodletelo je dečkom na prvi finalni tekmi proti Olimpiji (poraz Podmežaklo, 3:6), v svojo korist pa so tekmo v razigravanju za 5. mesto v gosteh proti KHL Zagrebu odločili mlajši dečki (zmaga na Velesajmu s 3:1).

Liga EBYSL (U20), prva tekma polfinala:

HD Hidria Jesenice vs. EC VSV
5 – 0

(1:0,3:0,1:0)

Rezultat pove pravzaprav vse o prvi polfinalni tekmi lige EBYSL. Železarji so prevladovali skozi celotno tekmo. Edini v prvi tretjini je zadel Rok AVSENEK (11. minuta, 1:0), domači pa so goste z druge strani Karavank nadstreljali z 12:5. V drugem delu je bilo razmerje strelov 15:7, seveda tudi v korist Jesenic. Na 2:0 je povišal rekonvalescent Žan JEZOVŠEK v 23. minuti (PP1). Tudi tretji pak v gostujočo mrežo je padel ob številčni prednosti domačih, zadel pa je Žiga URUKALO v 36. minuti (3:0). Četrtič so rdeči zadeli slabi dve minuti kasneje, uspešen pa je bil Blaž TOMAŽEVIČ (4:0). Isti igralec je zadel tudi v 44. minuti in bil tako edini strelec v zadnji tretjini (5:0). V tem delu so Železarji popolnoma prevladovali, saj je bilo razmerje strelov kar 12:3 v njihovo korist.
Liga EBYSL (U20), druga tekma polfinala:

EC VSV vs. HD Hidria Jesenice
2 – 0

(1:0,0:0,1:0)

Na drugi tekmi ni šlo po željah trenerja Dejana VARLa in njegovih fantov. V času nedeljskega kosila so Železarji tekmo v Beljaku izgubili. Agresivni domači so bili v prvi tretjini konkretnejši od Jesenic, edini gol pa so dosegli v 12. minuti ob igri z igralcem več (1:0). V drugi tretjini so se Jeseničani “prebudili”, vendar jim ni uspelo izenačiti. Dokončno pokopal jih je gol, ki so ga v 51. minuti – ponovno v power playu – dosegli Beljačani.

___________________________________________

Liga IHL (U18)
druga tekma polfinala:

HK Slavija Jr. vs. HD Hidria Jesenice
2 – 3
(2:0,0:2,0:1)

Po srečni zmagi na prvi tekmi Podmežaklo, so Železarji s tesnimi rezultatom zmagali tudi drugič. Že po 29 sekundah tekme so domači povedli (1:0) in svoje vodstvo podvojili ob igri z igralcem več v 15. minuti (2:0). V drugem delu so dva gola dosegli naši fantje; zaostanek je prepolovil Rok POTOČAR v 35. minuti. Anže PROSTOR je pičlih sedem sekund pred iztekom igralnega časa v drugi tretjini izkoristil power play in izenačil na 2:2. V zadnjem delu je sodnik tri izključitve dosodil Železarjem (domačim nobene), vendar jih Slavija Jr. ni znala izkoristiti za morebitno vodstvo. Kazen je prišla 25 sekund pred zaključno sireno, ko je vnovič zadel PROSTOR in s tem postal junak tekme v jeseniških vrstah (2:3). 

____________________________________

Liga IHL (U16)
druga tekma polfinala:

HD Hidria Jesenice vs. HKMK Bled
4 – 3 OT
(1:2,0:1,2:0 – 1:0)

V drami, kakršno lahko spiše le hokej, so kadeti premagali Blejce in se uvrstili v veliko finale državnega prvenstva. Blejcem je po porazu na prvi tekmi na drugi preostal le popoln napad na zmago. V drugi minuti so tekmo tudi začeli z zadetkom (0:1), vendar je Nace LANGUS v 8. minuti že izenačil. Gostujoča ekipa je znova povedla tik pred koncem uvodne tretjine (1:2). V drugem delu je padel en sam zadetek, dosegli pa so ga gostje v 33. minuti (1:3). Neuspešni lov domačih je trajal vse do 58. minute; takrat je svoj gol zapustil še vratar Gašper PANJTAR, domači pa so z golom Roka POTOČARja ob številčni prednosti rezultat znižali (2:3). Še so Železarji napadali brez vratarja in še vedno so imeli številčno prednost; pogum se je poplačal pičli dve sekundi pred iztekom 60. minute, ko je za izenačenje zadel kapetan matic TÖRÖK. Podaljšek so gostje začeli z novo izključitvijo, za vstopnico v finale pa je z novim zadetkom spet poskrbela jeseniška 19-ica (TÖRÖK, 4:3).

_________________________________________________

Liga IHL (U14)
prva tekma finala:

HD Hidria Jesenice vs. HK Olimpija
3 – 6
(2:3,0:0,1:3)

Gostje iz Ljubljane so povdli v sedmi minuti tekme (0:1), Železarji pa izenačili slabe tri minute kasneje (1:1). Belo-zeleni so v 12. in 15. minuti povedli z 1:3, a je varovancem Anžeta TÖRÖKa spet uspelo zadeti v 16. minuti (2:3). V drugi tretjini zadetkov ni bilo videti. Ljubljančani so povišali vodstvo v 48. minuti (2:4). Znova so se domači približali v 52. minuti (3:4), a je nato gostom uspel boljši finiš – zadeli so v 53. in 56. minuti (3:6). Končno razmerje v strelih je bilo 36:16 za Železarje, a ko enkrat pak noče v gol, takrat pač noče …
____________________________________________________________

Liga IHL (U12)
tekme za razvrstitev od 5. do 8. mesta

KHL Zagreb vs. HD Hidria Jesenice
1 – 3
(1:1,0:0,0:2)

Tekst: Marko L.