Ob pregledu nastopov različnih starostnih kategorij našega kluba velja posebno mesto ekipi U18, katere igralci v letošnji sezoni nastopajo na večih frontah. Obenem so fantje omenjene kategorije edina ekipa HD Hidria Jesenice, ki je redni del sezone zaključila na prvem mestu. Večina letošnjih mladincev ob tekmah v okviru Mednarodne hokejske lige v kategoriji U18 igra še v mednarodni EBYSL ligi, tisti mlajši pa tudi v Mednarodni hokejski ligi do 16 let. A očitno to ni prevelika ovira za ekipo zbrano okoli trenerja Aleša Sodje.

Fantje so s prepričljivimi predstavami predvsem sredi rednega dela sezone zagotovili prednost in jo kljub nekaterim slabšim predstavam proti koncu rednega dela sezone, obdržali do zaključka. S tem so kot zmagovalci preskočili četrtfinale in so ob drugovuvrščeni zaloški Slaviji tudi prvi polfinalist letošnjega prvenstva mladincev.

Pa poglejmo njihovo sezono tudi skozi statistiko:

 

LESTVICA

#              Ekipa                                      TEK         PTS
1.             HD Hidria Jesenice                 24            52
2.             HK Slavija Junior                    24            46
3.             HDK Maribor                          24            38
4.             SKHL Crvena Zvezda             24            38
5.             Hk SŽ Olimpija                       24            36
6.             HK MK Bled                            24            31
7.             Hk Triglav                               24            11

Iz tekmovanja je pred končnico izstopila ekipa SKHL Crvena Zvezda.

 

EKIPNE STATISTIKE

NAJBOLJŠI NAPAD
Najučinkovitejši napad ima ekipa HD Hidria Jesenice. Igralci so ob 24 odigranih tekmah dosegli 104 zadetke, kar je 15 zadetkov več od druge najboljše ekipe v tej statistiki, HK Slavija Junior. Založani so odigrali ravno tako 24 tekem in se zadetkov veselili ob 89 priložnostih.

NAJBOLJŠA OBRAMBA
Tudi v defenzivnih prvinah je najuspešnejša mladinska ekipa, ekipa HD Hidria Jesenice. Vratarja naše ekipe sta morala plošček iz mreže pobrati v 61 primerih. Druga najuspešnejša ekipa v obrambnih nalogah je ekipa HDK Maribor. Člani te ekipe so led sklonjenih glav po prejetem zadetku zapustili 66 krat.

FAIRPLAY
Najmanj časa so bili v rednem delu sezone kaznovani igralci ekipe HK MK Bled. Na klopi za kaznovane so bili prisiljeni preživeti 316min ob 24 odigranih tekmah. Med bolj disciplinirane sodi tudi ekipa Slavije. Igralci Slavije so so priigrali 393 kazenskih minut. Naša ekipa sodi med manj disciplinirane, fantje so si nabrali 481 kazenskih minut. Velik del te minutaže sicer oddtehta zadnja tekma v Zalogu, ko so si igralci obeh ekip prislužili 377 kazenskih minut!?!

 

INDIVIDUALNE STATISTIKE

NAJVEČ TOČK
Najučinkovitejši igralec letošnjega rednega dela lige IHL U18 je igralec SKHL Crvena Zvezda, Marko DRAGOVIĆ. Marko je dosegel 38 točk in ob tem odigral 21 tekem. Med našimi igralci je najučinkovitejši Miha KRMELJ, ki je nastopil zgolj na 14 tekmah in dosegel 30 točk. Miha je obenem tudi najučinkovitejši igralec jeseniške U20 EBYSL ekipe. V tej kategoriji je njegov dosežek dovolj za skupno 5. mesto. Mesto za njim, na 6. mestu je Matic TÖRÖK, sicer igralec U16 ekipe. Matic je v kategorii mladincev nastopil na 15 tekmah in dosegel 19 točk. Na 20. mestu najuspešnejših se nahaja še Anže PODREKAR, ki je barve svojega kluba zastopal na 18 tekmah in dosegel 19 točk.

NAJVEČ GOLOV
Tudi tu je na prvem mestu igralec SKHL Crvena Zvezda Marko DRAGOVIĆ. Svojih 17 zadetkov se je lahko veselil na 21 odigranih tekmah. Med igralci HD Hidria Jesenice se je zadetka največkat veselil Miha KRMELJ in sicer je dosegel 14 zadetkov na prav toliko odigranih tekmah. Dovolj za skupno 6. mesto med strelci. Kot pri točkah je mesto za njim, na 7. mestu Matic TÖRÖK. Matic je zadel 14 krat in odigral 15 tekem. Tretji najnatančnejši strelec v naši mladinski ekipi je Filip FARTEK, ki je dosegel 8 zadetkov na 12 tekmah in je na 26. mestu liste ostrostrelcev.

NAJVEČ PODAJ
Najboljši podajelec med aktivnimi igralci letošnjega rednega dela lige IHL U18 je igralec HK SŽ Olimpije, Žiga MEHLE. Žiga je svoje soigralce s podajami razveselil ob 23 zadetkih na 24 tekmah. Pri naši ekipi ponovno prednjačita dva, na 5. mestu je Miha KRMELJ z 16 podajami, na 7. mestu pa Matic TÖRÖK z 13 podajami. Prav toliko podaj je pri naši ekipi prispeval tudi Anže PODREKAR, a je za ta dosežek potreboval 18 tekem, medtem ko je Matic to dosegel ob 15 odigranih tekmah. Anže je sicer na lestvici podajalcev na 11. mestu

NAJBOLJ KAZNOVANI:
V tej ne preveč priljubljeni statistiki predvsem pri trenerjih, prednjači igralec HK MK Bled Gaber PODREKAR. Gaber je na 19 tekmah odsedel 13 dvominutnih kazni, 3 petminutne, eno 10 minutno disciplinsko kazen, 2 disciplinski kazni igre, in eno kazen igre, skupaj 116 kazenskih minut. Največkrat kaznovan igralec ekipe HD Hidria Jesenice je Ahmet JAKUPOVIĆ, ki je na 12 odigranih tekmah na kazenski klopi odsedel 10 dvominutnih kazni, eno petminutno, ter 2 disciplinske kazni igre. Skupaj 65 kazenskih minut.

VRATARJI Z VEČ KOT 5 TEKMAMI
Najuspešnejši je vratar ekipe HD Hidria Jesenice, Nejc ŽAGAR. Nejc je na 15 odbranjenih tekmah med vratnicami preživel 740 minut in v tem času branil 91,81%, s GAA 1,95 zadetka. Drugi med vratarji v letošnji mladinski izvedenki lige IHL je vratar ekipe HDK Maribor, Ivan STOYNOV. Ivan je bil prijavljen na vseh 24 tekmah in branil 1414 minut. Njegovo povprečje je GAA 2,71 zadetka, njegova učinkovitost pa 91,70%. Ker je bil igralni čas obeh vratarjev naše ekipe razdeljen približno enako, je prav da povemo tudi da je na 4. mestu najboljših vratarjev Gašper PANJTAR, ki je bil prisoten na 17 tekmah, na ledu pa v 541 minutah zaustavil 91,09% strelov, kar pomeni da je povprečje GAA 2,55 zadetka.

 

PARA POLFINALA:

HD Hidria Jesenice(1) : HK SŽ Olimpija(4)
HK Slavija Junior(2)  : HDK Maribor(3)

Več o poteku, datumih, pravilih in rezultatih končnice IHL U18 na povezavi:

Končnica IHL U18 Sezona 18-19