Prvi so od naših fantov v soboto na led stopili kadeti. V goste so se odpravili k ekipi sestavljeni iz kadetov Celja in Maribora, ki sicer v DP zastopajo HK Celje. “Celjani” so bili pred tem srečanjem v DP še neporaženi, motiv na strani naših kadetov pa tudi visok in obetal se je trd boj.

HK Celje – HD Jesenice

2:8 (0:1,0:4,2:3)

Kazenske minute: HK Celje 12, HD Jesenice 6

Strelci: 0:1 SODJA (Brglez, Hadžić) 9′ PP1, 0:2 ŠTURM (Rajsar) 27′, 0:3 BRGLEZ (Svetina, Sodja) 35′, 0:4 RAJSAR (Razinger, Šturm) 36′, 0:5 SODJA (Svetina) 36′ PP1, 1:5 Štante (Čuvan) 42′, 1:6 SVETINA (Hadžić, Sodja) 45′ PP1, 1:7 ŠTURM 51′, 1:8 KOROŠEC (Grašič)55′, 2:8 Štante (Jeram) 60′
Po začetnem preverjanju moči na obeh straneh, je do prvega razburjenja prišlo v 8. minuti, ko so domači morali prvič na tekmi na kazensko klop. Minuto in dvanajst sekund je trajalo, da so železarji spletli matno mrežo okrog domačih vrat – po podajah Nika Brgleza in Alena Hadžića je lepo zadel Jaka SODJA. Novo izključitev so si domači prislužili v 12. minuti, železarji pa situacije niso izkoristili za nov zadetek. Golov tudi v nadaljevanju prve tretjine več ni bilo. Ob zelo disciplinirani igri so naši fantje v prvi tretjini na vrata domačih sprožili 10 strelov, proti svojemu vratarju pa so dopustili le 4 strele

Že v 2. minuti srednje tretjine so domači zaradi spotikanja znova sedli na kazensko klop, tudi tokrat pa situacija ni prinesla novega zadetka. Zato pa je za podvojitev vodstva – ob izenačenih močeh na ledu – na podajo Patrika Rajsarja v 27. minuti zadel Jaka ŠTURM. V 29. minuti so tudi železarji sedli na kazensko klop, a so se ob igri z igralcem manj uspešno branili, saj je že po slabi minuti na kazensko klop sedel tudi domači igralec. V 35. minuti je na podaji Erika Svetine in Jaka Sodje vodstvo na 3:0 povišal Nik BRGLEZ, samo 27 sekund kasneje pa je še četrti jeseniški gol dosegel RAJSAR. Podajalca pri tem golu sta bila Nik Razinger in J. Šturm. Domači so reagirali z nekaj nervoze in si prislužili novo izključitev 28 sekund po prejetem golu. Vse skupaj jih je znova pošteno udarilo po samo 14 sekundah jeseniškega “powerplay-a”, ko je na podajo Svetine znova zadel SODJA. Domača barka je bila tako povsem naluknjana, tako da niti izključitev na jeseniški strani v 38. minuti ni predstavljala kake resne grožnje za gostujoča vrata. Druga tretjina s streli sicer ni bila ravno bogata; domači so sprožili samo 3 strele, Jeseničani pa 6, a so v mreži končali kar štirje.

Visoko vodstvo s petimi goli razlike je nekoliko uspavalo naše fante in v drugi minuti zadnje tretjine so domači dosegli svoj prvi zadetek na tekmi. Gol je predramil četo mladih železarjev, ki je ponovno prevzela niti igre na svoje palice. V 45. minuti so si domači prislužili novo kazen, Jeseničani pa so nov gol dosegli po samo sedmih sekundah številčne premoči – po podajah Sodje in Hadžića je zadel SVETINA. v 47. minuti je sodnik dosodil kazenski strel za domače, z zadevo pa je suvereno opravil Jure LEGAT, ki je po dveh tretjinah v jeseniškem golu zamenjal Domna HRIBARja. 49. minuta je prinesla novo izključitev na strani Jesenic, domači pa je niso znali izkoristiti. Še v isti minuti, ko so bile moči na ledu spet izenačene, je sedmi gol za Jesenice dosegel ŠTURM. Na 8:1 v korist HD Jesenice je v 55. minuti povišal še Gašper KOROŠEC na podajo Boruta Grašiča. 27 sekund pred koncem tekme so po nepazljivosti rdeče čete domači dosegli še svoj drugi gol na tekmi, zmagovalec pa je bil seveda odločen že davno prej. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 8:9 v korist HD Jesenice.

Za HD Jesenice so nastopili: Hribar (GK), Legat (GK), Rajsar (C), Grašič, Hadžić, Zupan, Pavlič, Razinger, Jamnik, Klofutar, Ramšak, Brglez, Urukalo,  Svetina, Šturm, Pretnar, Pivač, Sodja, Korošec in Šabanović.
Trener: Aleš Sodja, tehnični vodja ekipe Borut Brglez

Aleš Sodja, trener kadetov: “Zelo sem zadovoljen s predstavo fantov v prvi in drugi tretjini, rekel bi celo, da so v določenih trenutkih delovali odlično. V zadnjem delu smo nekoliko popustili, a tudi ni bilo slabo. Pri visokem vodstvu je kaj takega tudi razumljivo. Celje je močna ekipa, združena z Mariborom in vsakemu tekmecu v državnem prvenstvu bo predstavljala še kako hudega nasprotnika. Mojim fantom pa za prikazano čestitam!”

 

Nekaj ur kasneje so v blejski dvorani palice z vrstniki HDD Bleda prekrižali še mlajši dečki.

HDD Bled – HD Jesenice

6:25 (0:9,3:8,3:8)

Kazenske minute: HDD Bled -, HD Jesenice 2

IMG_0261

Tekma je bila igra mačke z mišjo. Naši fantje so že v prvih 15 minutah (v tekmovanju mlajših dečkov tretjine trajajo po 15 minut) zadeli devetkrat, streljali proti domačim vratom kar sedemnajstkrat, domačim pa dopustili le štiri strele. Druga tretjina se je začela nekoliko bolj umirjeno, trener Gaber Klinar pa je mesto v vratih prepustil rezervnemu vratarju. Prvi gol v tem delu so po dobrih štirih minutah in pol nato le dosegli domači; le-ti so sicer kasneje tekom tretjine dosegli še dva gola, vendar pa je tudi četa železarjev v drugem delu dosegla novih osem zadetkov. Razmerje v strelih v srednjem delu igre je bilo kar 13:20 v korist HD Jesenice. Tudi zadnja tretjina se je končala z rezultatom 8:3 za Jesenice, razmerje v strelih pa je bilo 11:20, tudi v korist HDJ. Veliko število zadetkov je povzročilo precej dela zapisnikarjem, pa tudi sodnik je nekajkrat pripisal podaje igralcem, ki jih v trenutku dosege zadetka preprosto ni bilo na ledu. K zmedi je svoje dodalo še slabo ozvočenje v dvorani, a to seveda sijajne predstave mlajših dečkov ne zmanjšuje.

Za HD Jesenice so nastopili: Panjtar (GK), Škrjanc (GK), Škof, Mohorč, Verdnik, Potočar (A), Kobal, Podlipnik, Fartek, Török (C), Slivnik (A), Baloh, Miklič, Gasar, Rijavec, Dobravec, Svetlinh in Čufer.
Trener: Gaber Klinar, tehnični vodja ekipe Boštjan Potočar

IMG_0277

 

Tekst: Marko Lukan
Foto: Anita Mrak