Liga EBYSL (U20)
prva tekma super-finala

Fehervar AV19 vs. HD Hidria Jesenice
5 – 2
(1:1,2:0,2:1)

Ne ravno v popolni postavi so odpotovali fantje trenerja Dejana VARLA na prvo finalno tekmo lige EBYSL v madžarski Szekesfehervar. Ampak tega je ekipa že vajena, gre pač za davek nastopanja tudi v članski ekipi. Zelo dobro so naši fantje s tekmo začeli, saj so v power playu v četrti minuti že povedli – strelec vodilnega zadetka je bil po podajah Crnovića in Avseneka Nik BRGLEZ (0:1). Vodstvo je trajalo dobrih šest minut in pol, potem pa so domači preko Vincze-ja izenačili (1:1). V nadaljevanju tretjine so bili nekoliko bolj podjetni domači, mreži pa se nista več zatresli. Obe ekipi sta v prvem delu v okvir proporcev nasprotnega vratarja sprožili po devet strelov.

Takoj v začetku druge tretjine je bil pri domačih zaradi zadrževanja s palico izključen eden od hokejistov. Železarjem ni uspelo enako, kakor v prvi tretjini – domači penalty killerji so svojo nalogo opravili brezhibno. Sredi 25. minute so nato Madžari z golom Mihaly-ja povedli (2:1). V 29. in 31. minuti so si domači prislužili še dve izključitvi, a tudi ob teh dveh priložnostih ni stekel jeseniški power play. Kazen je prišla v 36. minuti, v trenutkih, ko je bil zaradi spotikanja izključen Korošec – za 3:1 je zadel Vincze. Tik pred koncem tretjine, v kateri so prevladovali domači, je bil zaradi nešportne poteze izključen Rajsar. Igralci SAPA Fehervarja so v drugem delu proti vratom Žige KOGOVŠKa sprožili devetnajst strelov, Jeseničani pa na drugi strani proti vratom njegovega kolega osem.

Preostalo kazen so Železarji v začetku zadnje tretjine ubranili. Sledilo je nekaj minut jalovih poizkusov belo-rdečih, da se domačim približajo, tudi Madžari pa niso stali križem rok. Še drugič na tekmi je zadel Mihaly v 52. minuti (4:1). Slabo minuto kasneje je bil zaradi zadrževanja igre izključen Avsenek, vendar Jesneičani niso trpeli polni dve minuti; 57 sekund po jeseniškem hokejistu je namreč tudi eden od domačih moral na klop za kaznovane. Ko so nači fantje spet zaigrali v polni postavi, je še drugi power play gol na tekmi zabil BRGLEZ, pisala pa se je 55. minuta (4:2). Jeseniškemu strategu ni preostalo drugega, kakor da je dobre tri minute in pol pred koncem iz vrat poklical vratarja Jesenic in ga nadomestil z dodatnim napadalcem, a se poteza žal ni izšla po željah naše ekipe – Madžari so namreč zadeli prazno jeseniško mrežo v 58. minuti, strelec pa je bil Kiss (5:2). V zadnji tretjini je bilo razmerje strelov 14:9 v korist domačih.

Tekst: Marko L.
Foto: SAPA AV19