HD mladi Jesenice : EC KAC 2:4
(0:1, 2:1, 0:2)

Celovec, sejemska dvorana. Gledalcev: 80. Sodniki: Waluschnig, Kummer, Reichhold.

Strelci. 0:1 Steiner (Paul, Müller, 12., PP1), 1:1 Hadžič (Jeklič A., 22.), 2:1 Podrekar (Sodja, Bizalj, 24.), 2:2 Paul (Schumnig, 29., PP1), 2:3 Beer (Schumnig, Paul, 50.), 2:4 Filipic (Forcher, Schumnig, 57.)

Kazenske minute: Jesenice 30 (6, 6, 8+10 (Hadžič)), KAC 12 (2, 4, 6)
Streli na gol: Jesenice 41(19, 15, 7), KAC 36 (12, 11, 13)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vavpotič, Zupančič, Kraigher, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Rakovič, Jeklič M., Hadžič, Jazbec. Trener: Marjan Kozar.

Jeseničani so zaostalo srečanje s celovškim KAC odigrali kar na ledeni ploskvi nasprotnika, kjer pa se prav domače niso počutili. Značilen uvod Jeseničanov je pokvarila hitra izključitev, a se je nekoliko bolj skromna zasedba Železarjev uspešno ubranila. Po tem so Jeseničani stopnjevali ritem in bili boljši nasprotnik. Zamudili so nekaj lepih priložnosti, nato pa je v kratkem času prišlo do izključitve treh hokejistov, dveh Jeseničanov in enega Celovčana. V igri štirih proti trem pa so igralci KAC prešli v vodstvo. Veliko prostora na ledu je izkoristil Markus Steiner. Jeseničani so že v prvem delu iskali priložnost za izenačenje, žal pa niso uspeli zadeti.

Kar jim ni uspelo v prvem delu, jim je že v uvodu drugega dela. Hadžič Se4bastijan je poskrbel za izenačenje in kronal dobro igro svojega napada in celotne ekipe. Poletne Jeseničane je bilo težko ustavljati in na nov zadetek ni bilo potrebno čakati ravno dolgo. Po napaki Celovčanov so Jeseničani hitro kombinirali, Jaka podrekar pa je svojo ekipo popeljal v vodstvo. Ob tem so se prebudili tudi Celovčani in tekma je prerasla v pravi dvoboj z veliko akcije. Nekaj več natančnosti bi Jeseničane lahko vodilo na varno razliko dveh zadetkov, vendar je tudi Jure Pavlič imel veliko dela. Žal je ob novi prednosti igralca več za izenačenje poskrbel Nicolas Paul in lov na zmago se je nadaljeval iz nične točke. Igra z igralcem več Jeseničanom nikakor ni stekla. Dan pred tem so izkoristili vse power playe na srečanju, danes pa v Celovcu ni in ni krenilo po željah in načrtih.

V zadnji tretjini so Železarji nekoliko popustili. težko srečanje dan pred tem je pobralo nekaj energije in Celovčani so bili tisti, ki so narekovali ritem igre. Več so poskušali, Jeseničani pa so iskali priložnosti s prodori po obeh krilih. Na polovici zadnjega dela je KAC ponovno prešel v vodstvo in začel se je jesneiški lov za izenačenjem. V igri štirih proti štirim, ki je sledila, je bilo izenačenje blizu, a vseeno so Celovčani ohranili prednost. V želji po zadetku so se naloge v jeseniški obrambi nekoliko zanemarile, igralci KAC pa so to izkoristili in srečanje dokončno odločili v svoj prid. Po naletu ob ogradi si je Hadžič prislužil še disciplinsko kazen, domov pa se Železarji vračajo brez točk. Že v sredo pa verjamejo na nov uspeh, ko bodo v blejski dvorani pričakali beljaške orle in jim poskušali zaračunati poraz iz preteklega tedna.

Tekst Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=54]