Mlada jeseniška ekipa, ki nastopa na mednarodni ravni, se je danes zvečer na Bledu pripravljala za nov nastop v EBYSL. Trening pred pomembnim srečanjem ni le dobrodošel, ampak nujen. Ekipi ne gre najbolje in dokaz za to je preteklo srečanje proti Olimpiji. Velike luknje so se pokazale predvsem v obrambi, z napakami pa so Jeseničani nasprotniku podarili priložnosti za zadetke, ki so jih ti nekaj tudi izkoristili. Jeseničani, ki so pred tem sloveli po zanesljivi obrambi, bodo ta element morali nujno popraviti.

imgl3774
Po nove točke proti Zagrebčanom

Priložnost za nove točke Jeseničanom se ponuja jutri, ko na Bled prihaja ekipa zagrebškega Medveščaka. Tekmovanje v EBYSL je strnjeno, časa za večje premike pa ni. Jeseničani so se v tej sezoni štirikrat pomerili z jutrišnjim nasprotnikom. Zabeležili so štiri zmage, dve od njih pa sta bili doseženi šele po izvajanju kazenskih strelov. To je le dober pokazatelj o kvaliteti Medveščaka, v katerem so mesto dobili predvsem mladi reprezentanci Hrvaške. Znanja imajo dovolj, da hitro izkristijo slab dan nasprotnika, neodločnost, ali celo podcenjevanje. Čeprav možnosti za napredovanje v končnico nimajo, se v vsaki tekmi borijo do zadnjih minut tekme. Tudi danes so na domačem ledu tesno izgubili proti VSV, v borbi do konca srečanja pa so ves čas iskali možnost za zmago.

Železarji imajo več kvalitete na vseh položajih na ledu. Ob hitrosti, ki jo jeseniška ekipa ima, je izrazita tudi kombinatorika, a včasih zaškriplje pri realizaciji. Zbrana in napadalna igra je krasila varovance Marjana Kozarja, ki se že nekaj srečanj otepajo s krizo v igri. Nekaj težav je dodal tudi reprezentančni odmor, ki že tradicionalno slabo vpliva na igro vseh jeseniških ekip. Zato se bo za zmago potrebno še kako potruditi, predvem pa si bo uspeha treba želeti.

Seveda si naša mlada ekipa vedno in povsod zasluži podporo. Vsekakor so paradni konj trenutnega jeseniškega hokeja in temu primeren bi moral biti tudi odziv publike. Ne glede na vse, še vedno zasedajo prvo mesto na lestvici skupine B in so na dobri poti za vstop v končnico zanimivega tekmovanja mladih ekip. Boj z zagrebškim Medveščakom so prične jutri, v nedeljo, ob 19.00, mladeniči z železarjem na prsih pa vas vabijo na ogled in da jih pri pohodu na končnico čim glasneje podprete. S skupnimi močmi je zastavljene cilje lažje doseči.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak