U14: prva zmaga!
HK Slavija Jr. vs HD Jesenice   1 – 3 (0:1,0:1,1:1)

V tretji tekmi nove tekmovalne sezone so prvo zmago zabeležili tudi dečki. Če je v prvih dveh tekmah močno škripalo v obrambi, je bila ta tokrat zelo dobra, svoje pa je ekipa dodala tudi na napadalni strani. Že v četrti minuti tekme je mlade Železarje v vodstvo popeljal Grega PAZLAR. Ves preostali del uvodne tretjine je četa trenerja Anžeta TÖRÖKa svojo mrežo ohranila nedotaknjeno. Ob dveh izključitvah domačih pa so bili Jeseničani nevarni tudi v napadu. Podobno “šahovska” predstava se je ndaljevala v drugi tretjini, Železarji pa so trpeli ob dveh zaporednih izključitvah v začetku druge tretjine, a je jeseniška obramba svoj gol ohranila nedotaknjen. Na vsaki strani je sledila v nadaljevanju še po ena izključitev, sredi 37. minute pa sta moštvi spet zaigrali obe v polnih postavah. V začetku naslednje minute je udaril branilec Jesenic Valerij KRUPENKO, ki je s svojim prvim golom v tekmovalnih kategorijah podvojil vodstvo Železarjev. V zadnji tretjini domačim tako ni preostalo nič drugega, kot vse sile poskušati usmeriti v napad. Ob še nekaj izključitvah je do rezultatskih sprememb prišlo edinole v 52. minuti, ko sta v razmiku šestnajstih sekund zadeli obe moštvi; za Jesenice je najprej gol dosegel Ožbej REP, domači pa so le nekaj sekund kasneje znižali zaostanek. Ekipi U14 je ob trdo priborjeni zmagi potrebno čestitati in jim vzklikniti – kar tako naprej!

Več statističnih podrobnosti o tekmi: KLIK

U18: lovili, ujeli in prehiteli Triglavane
HK Triglav vs HD Jesenice   4 – 5 (0:0,3:2,1:3)

Sijajno uvodno tretjino sta odigrali moštvi mladincev iz Kranja in Jesenic. Domači so se Železarjem po robu poskušali postaviti s svojo prepoznavno taktiko in nekoliko krajšo klopjo. Jeseničani so – tokrat pod vodstvom Aleša REMARja – odigrali s štirimi napadi in domače stiskali praktično večji del prve tretjine. Tudi Triglavani so bili ob nekaj situacijah nevarni, a je svoje delo suvereno opravljal Nejc ŽAGAR. Mreži se v prvih dvajsetih minutah nista zatresli. Zato pa se je zatresla jeseniška mreža še preden so v drugi tretjini vsi gledalci zasedli svoja mesta. Nezbrana igra Jeseničanov se je nadaljevala tudi v prihodnjih minutah, tako da so domači podvojili svoje vodstvo dobri dve minuti kasneje. Pa tudi to še ni bilo vse, saj so Kranjčani ob izključitvi Jakupovića porabili le 22 sekund igre v power playu za še tretji zadetek v mrežo Jesenic (29. minuta, 3:0). K sreči je še v isti minuti prvi gol za Železarje na tekmi dosegel Luc SLIVNIK. Hiter gol v power playu so nato v 30. minuti dosegli Železarji, dosegel pa ga je Miha KRMELJ (3:2). V preostalih minutah druge tretjine je izenačenje ves čas viselo v zraku, vendar je domačim uspelo minimalno prednost ohraniti do drugega odmora. Videti je bilo, da domačim pojenjujejo moči v zadnjem delu. Končno je za izenačenje po izjemni akciji poskrbel Marcel KOBAL v 45. minuti. Ko se je že zdelo, da bodo naši fantje zmogli doseči še kak gol in tekmo mirno pripeljati do konca, so domači udarili še četrtič in v začetku 51. minute znova povedli (4:3). Nov sijajen gol, tokrat Matica TÖRÖKa, je rezultat v 53. minuti znova izenačil. Ko je v 56. minuti izčrpanim domačim znova zabil še SLIVNIK, je bilo upanja za Triglavane konec. Jeseničani so tako s prvim in edinim vodstvom na tekmi ob koncu zasluženo slavili, domačim pa ni več pomagal niti poizkus s šestimi igralci v polju ter brez vratarja. Tudi tretjo zaporedno zmago v prvenstvu so fantje namenili obolelemu soigralcu Maticu NASTRANu, ki ga v tem tednu čakata dve zahtevni operaciji.

Statistika: KLIK

12

U20: zmaga pri nasprotnikih iz lanskoletnega finala lige EBYSL
UPC Vienna Capitals vs HD Jesenice   2 – 5 (1:2,1:1,0:2)

Vroči so varovanci Dejana VARLA! Po štirih odigranih tekmah v ligi EBYSL so kot edina ekipa v svoji skupini na vrhu razpredelnice s stoodstotnim izkupičkom. Da dunajska gospoda pri Železarjih tokrat ne bo imela nobenega popusta, je z golom v začetku šeste minute nakazal Nik BRGLEZ. Vodstvo Jesenic je v power playu v 15. minuti povišal Jaka ŠTURM. Domačim je sicer sredi 18. minute uspelo prepoloviti zaostanek, a je bilo tudi to ob anemični igri v prvi tretjini – preveč. Drugačen obraz so domači pokazali v drugem delu. Močno so pritisnili proti vratom Jesenic, a je Žiga KOGOVŠEK svoje delo opravljal izvrstno. Žal je bil nemočen v 30. minuti, ko so domači izenačili (2:2). Nov power play gol so Železarji dosegli v 39. minuti, ko je zadel Lan BRUN RAUH (2:3). Nekoliko presenetljivo za domače, ne pa seveda tudi za nas, je zadnja tretjina spet v popolnosti pripadla Jesenicam. Pred 87 gledalci je tako v 48. minuti nov gol za jesenice dosegel Jaka SODJA (2:4). Za končni rezultat tekme in novo zanesljivo zmago je slabih šest minut kasneje poskrbel še Matic JEKLIČ (2:5).

Več statistike na: KLIK

Tekst in foto: Marko L.