Liga IHL (U14)
prva tekma polfinala:

HD Hidria Jesenice vs. Team Zagreb
10 – 4

(4:2,3:0,3:2)

Živ je bil spomin v domači ekipi na zagrebško številko 20 pred prvo polfinalno tekmo v ligi IHL; fant jim je namreč ob zadnjem obisku Podmežaklo nasul golov (in podaj), da so si rdeči še dolgo razbijali glave s tem, kako ga ob morebitnem vnovičnem srečanju onemogočiti. Trener Anže TÖRÖK je očitno našel pravo formulo …

Z dogajanji burna tekma nikogar ni pustila ravnodušnega vse od začetka. Že po dobri minuti je pri domačih prišlo do izključitve, vse skupaj pa so Železarji kronali s short handed golom (golom ob igri z igralcem manj) še v isti minuti. Prav najbolj nevarni zagrebški igralec je po bliskovitem prodoru v peti minuti izenačil na 1:1. Ob koncu naslednje minute so Zagrebčani prvič (in tudi zadnjič) na tekmi povedli (1:2). Gol za izenačenje so domači dosegli sredi devete minute, le 38 sekund kasneje pa znova povedli (3:2). Sledilo je nekaj mirnejših minut. Domači so trpeli med 16. in 18. minuto, ko se se branili z igralcem manj. Ob koncu 19. minute so nato povedli s 4:2, dobre pol minute pred zaključkom tretjine pa spet ostali brez enega od izključenih soigralcev. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 10:11 za goste.

Železarji so uspešno prestali še preostanek kazni v začetku druge tretjine. Sledili sta dve kazni na strani Hrvatov. Prvo so še uspešno prestali, ob drugi pa niso odnesli cele kože – Jeseničani so zabili za 5:2. Spet je minila manj kot minuta, pa so domači zadeli še šestič (6:2). V začetku 26. minute je prišlo do dokončnega preloma na tekmi – domače je doletela dvojna kazen hkrati, gostom pa v prihajajočih dveh minutah niso dopustili doseči zadetka. Ko so v 30. minuti Jeseničani zadeli še sedmič, se je bilo potrebno zavedati, da je pred ekipo še praktično pol tekme, a … Dobro minuto po sedmem domačem golu je na kazensko klop za 2+10 minut moral najnevarnejši zagrebški napadalec, ki je s tem domačim precej olajšal delo. Do 40. minute ni prišlo do novih sprememb rezultata, domači pa so zagrebške goste v drugi tretjini nadstreljali s 17:8. 

Zadnja tretjina se ni začela po domačih željah. Gostje so zadeli po vsega 38 sekundah igre v tem delu (7:3). V 47. minuti so domači znova zadeli (8:3). Nova izključitev pri Zagrebčanih v 51. minuti je prinesla nov power play gol domačih (9:3). Najboljši igralec gostov je vseeno zmogel še svoj drugi gol na tekmi v 54. minuti (9:4). Železarji so svojo odlično predstavo kronali z desetim golom 49 sekund pred koncem tekme (10:4).

Tudi polfinalni dvoboj lige IHL se bo odločal po “nogometnem” sistemu – boljši iz dveh tekem. Jeseničani imajo pred gostovanjem v Zagrebu lepo prednost šestih zadetkov in morajo storiti vse, da bi se iz Zagreba po povratni tekmi vrnili kot bodoči finalisti lige IHL.

Tekst: Marko L.
Foto: Peter Oblak