HD mladi Jesenice : HDK Maribor 6:4
(1:2 4:0, 1:2)
2. tekma četrtfinala državnega prvenstva za člane, skupni izid 13:6, v zmagah 2:0 

Jesenice, začasno drsališče Podmežakla. Brez gledalcev. Sodniki: Tominc, Črv, Zgonc.

Strelci: 0:1 Kuzman (Emeršič, Jurič, 14.), 0:2 Jurič (Emeršič, 14.), 1:2 Remar (Brus, 19.). 2:2 Bremec (Zrnič, Kovačevič, 24.), 3:2 Kovačec (Vidmar, 26., SH1), 4:2 Rebolj L. (Zajšek, 32.), 5:2 Zrnič (Ejup, Brus, 35.), 5:3 Emeršič (Jurič, Ferlež, 44.), 5:4 Kranjc (Ahmetovič, Ribič, 52.), 6:4 Kovačec (Potočnik, 60., EN)

Kazenske minute: Jesenice 8 (2, 2, 4), Maribor 18 (4, 4+10 (Raišp), 0)
Streli na gol: Jesenice 35 (8, 15, 12), Maribor 27 (10, 7, 10)

HD mladi Jesenice: Glavič, Svetlin, Rebolj M., Ejup, Remar, Brus, Sefič, Varl (C), Vidmar, Zajšek, Potočnik, Kovačec, Vukčevič, Kunčič, Rebolj L., Pihler, Rožič, Berlisk, Kovačevič, Bremec, Hafner, Zrnič. Trener: Bine Felc.

Jeseničani so polfinalisti. Jeseniško člansko moštvo si je z zmago tudi na drugi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva  zagotovilo polfinalni nastop. Tekma je bila odigrana na domačem, jeseniškem ledu, v pomožni dvorani, ki pa ne zagotavlja vseh varnostnih standardov za organizacijo tekme tudi z ogledom občinstva. Zato je bil ogled možen le preko TV prenosa, navijači in ljubitelji hokeja pa so si dogodke na ledu lahko ogledali v jeseniškem bowlingu. Ob zanimivem komentarju vsem znanega športnega komentatorja Sebastjana Smodiša, je svoje izkušnje iz tekem v končnicah zaupal tudi slovenski reprezentančni vratar Robert Kristan, ki pa se že pripravljalna na še drugi veliki met z našimi Risi na prihajajočem svetovnem prvenstvu elitne divizije maja meseca na Švedskem in Finskem.

Kot se spodobi za končnico – play off beards

Samo srečanje je takoj prineslo odprto in napadalno igro obeh ekip. Jeseničani so bili v svojih akcijah bolj domiselni in nevarnejši. Že v prvi polovici prve tretjine so zamudili tudi dve priložnosti ob igri z igralcem več. Železarji so igrali svoj značilen hokej, hiter, natančen in tehnično dovršen. Na drugi strani so Lisjaki nekajkrat resno ogrozili Gabra Glaviča, na začetku 14. minute pa z dvema ekspresnima akcijama prešli v vodstvo. Vodstvo Mariboru je prinesel Žiga Kuzman, 12 sekund kasneje pa ga je potrdil Luka Jurič. Hiter in kar visok zaostanek je izkušene Jeseničane dodatno motiviral, z zaporednimi napadi pa so si še pred iztekom prve tretjine uspeli znižati zaostanek. Aleš Remar je bil prvi jeseniški strelec.

Nova zmaga Jeseničanov je le potrdila polfinalni nastop

V nadaljevanju so Železarji uveljavili svoje kvalitete. Z agresivnim pristopom so nasprotnika počasi, vendar zanesljivo stiskali pred njihov gol in si ustvarjali priložnosti eno za drugo. Na začetku četrte minute je za izenačenje poskrbel Miha Bremec. Kmalu so Jeseničani greli klop za kaznovane igralce, kljub temu pa ostajali nevarni tudi v napadi. V akciji branilca Uroša Vidmarja in napadalca Žige Kovačca se je ta nevarnost spremenila tudi v prvo jeseniško vodstvo na srečanju. Prednost je še nekaj dodala na kvaliteto jeseniške igre, z dvema zaporednima zadetkoma pa sta za lepo prednost prinesla uspešna strelca Luka Rebolj in Milan Zrnič.

imgl8360
Članska ekipa HD mladi Jesenice

V zadnji tretjini so Lisjaki izkoristili nekoliko manj agresiven nastop nasprotnika. V začetku tretje tretjina in nato v nadaljevanju so Mariborčani prišli le na zadetek zaostanka. Anže Emeršič in Žiga Kranjc sta gostom vlila nekaj upanja, da vsaj na tej tekmi izsilita ugoden izid za svojo ekipo. Polfinalni nastop Jesenic v tem trenutku pač ni bil več ogrožen. Zato so gosti v zaključku srečanja poskusili brez vratarja, vendar zelo hitro prejeli zadetek v prazno mrežo. Še drugič na tekmi je bil uspešen Žiga Kovačec, ki je s tem potrdilo osmo zaporedno zmago Jesenic v letošnjem državnem prvenstvu. Polfinale je tako tu. prva tekma polfinala bo odigrana v ponedeljek, 25. marca 2013, v blejski dvorani. Nasprotnik je prvi favorit prvenstva, ekipa HDD Telemach Olimpija iz Ljubljane. Prvi plošček bo glavni sodnik vrgel ob 19.00, podpora s tribun pa je še kako zaželena.

Vabljeni na zelo zanimiv obračun


Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=97]