DP dečkov (U14)
Dvorana na Bledu
11. december 2016
Gledalcev: ni podatka

 

HK-MK-Bled dečki4 – 3 (OT)HD Jesenice logo

(2:0,1:2,0:1 – 1:0)

 

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 HKMK Bled A 2′
2:0 HKMK Bled A 5′
2:1 HD Jesenice 21′
2:2 HD Jesenice 22′
3:2 HKMK Bled A 31′
3:3 HD Jesenice 53′ PP1
4:3 HKMK Bled A 61′

Streli na gol: HKMK Bled A   33 (12,8,12 – 1); HD Jesenice  30 (9,9,12 – 0)
Kazni: HKMK Bled A  2 (-,-,2, -); HD Jesenice   4 (4,-,-,-)

Sodnika: Robert Bohinc, Denis Crnkić

HKMK Bled A: 1 Pančur (GK); 2 Mesec Košir (GK), 23 Zupan A.(C), 11 Stan, 12 Klančar, 6 Livrin, 14 Džafič Filipič, 13 Jazbec, 21 Gomboc L., 22 Mahkovec, 24 Podrekar, 19 Mahmutović, 20 Pogačnik, 25 Kuralt, 18 Zupan J., 17 Gomboc N.
Trener: Tadej Burazin

HD Jesenice: 1 Škrjanc (GK), 25 Avsenek (GK), 9 Seršen, 24 Dolinar, 23 Slivnik, 19 Török (C), 16 Bergelj, 6 Šmid, 13 Langus, 7 Rijavec, 10 Krupenko, 8 Baloh, 22 Miklič, 4 Rep, 5 Korošec, 21 Adrović, 15 Svetlin, 18 Kaltak, 3 Crnkić, 17 Čufer, 14 Glavič D., 20 Sintič
Trener: Aleš SODJAZanimiv derbi sta odigrali ekipi dečkov z nasprotnih strani Mežakle. Varovanci trenerja Aleša SODJE so bili v zadnjem času v uelo dobri formi in so tudi zasedli vrh prvenstvene lestvice v kategoriji dečkov. Domači, ki v letošnjem tekmovanju nastopajo z dvema ekipama, so tokrat po razporedu Jeseničanom nasproti postavili tisto močnejšo, uradno imenovano tudi “A”.

Blejci so začeli zelo dobro in odločno. Plod takega pristopa je bil vodilni zadetek že v drugi minuti tekme. Ko so dobri dve minuti kasneje povedli že z 2:0, je bilo potrebno železarje nekoliko zbrati, saj bi ob podobnem nadaljevanju kaj hitro lahko prišlo do visokega poraza. Izkušeni trener Sodja se seveda ni prvič znašel v podobni situaciji in je znal svojo ekipo v nadaljevanju dovolj motivirati, da se je domačim odločneje postavila po robu. Menda bi gostje z Jesenic lahko v prvi tretjini iztržili tudi kaj več, če jih ne bi presekali dve izključitvi v štirinajsti in devetnajsti minuti. Pri prvi je šlo za spotikanje, pri drugi pa za oviranje. Ob razmerju strelov 12:9 za domače so le-ti ob prvem odmoru odkorakali z ledu lahko zadovoljni z zanesljivim vodstvom. Igra Jeseničanov pa je tudi dopuščala upanje na preobrat njihovim zvestim podpornikom.

Še bolj so upanje na preobrat podžgali železarji v prvih trenutkih druge tretjine. Najprej so morali “odslužiti” še preostalih devet sekudn kazni iz prve tretjine, potem pa so se podali v lov za domačimi. Tik pred iztekom uvodne minute v tem delu so železarji zmanjšali na 2:1. Veselje v gostujočem moštvu in med podporniki na tribuni se še ni poleglo, ko so železarji udarili še drugič. Le sedem sekund so namreč belo-rdeče-črni potrebovali za nov zadetek; po dobljenem sodnikovem metu pa so po hitrem postopku rezultat izenačili na 2:2. Tudi domači trener je v nadaljevanju znal umiriti svoje moštvo in zapreti dostope do svojih vrat. Obe ekipi sta se nato večji del druge tretjine izmenjevali v napadih, nobena pa si ni uspela priigrati kake resnejše terenske premoči. Na dobri polovici tekme je domačim vseeno uspelo še tretjič premagati Nejca ŠKRJANCa, železarji pa niso zmogli moči za novo izenačenje. Obe ekipi sta drugo tretjino odigrali dovolj disciplinirano, da ni prišlo do prav nobene nove izključitve. Razmerje strelov v drugem delu je bilo malnkostno v korist Jesenic – 8:9.

Kakopak je bil načrt Jeseničanov pred zadnjo tretjino odločen lov na domače. Železarji so poskušali na vse pretege premagati domačega čuvaja mreže, vendar je bila blejska obramba odlično organizirana. Previdni domači so si svojo edino kazen na celotni tekmi prislužili v triinpetdeseti minuti zaradi zadrževanja s palico. Powerplay železarjev je bil neusmiljen, saj so rezultat izenačili po vsega petih sekundah številčne prednosti (3:3). V zadnjih sedem minut sta tako ekipi vstopili rezultatsko poravnani. Potrebno je povedati, da je bilo za ta nivo videti precej dobrega hokeja, polnega hitrega drsanja, kombinacij in strelov.  Domači strateg je minuto in dvajset sekund pred koncem vzel time-out in svojim varovancem v želji po zmagi dal še nekaj navodil. Kakor sta si obe ekipi brez dvoma tudi zaslužili, se je tekma ob obojestransko odprtem hokeju končala z neodločenim rezultatom. Razmerje v strelih v tretji tretjini – 12:12.

Vsaka tekma pa po propozicijah HZS zmagovalca mora dobiti, zato sta moštvi pristopili k igranju podaljška, ki se od te sezone dalje igra s tremi proti trem igralcem. Jeseničani so uvodni sodniški met v podaljšku dobili in krenili v napad. Brez strela so v napadalni tretjini pak izgubili in se bliskovito vrnili v obrambo pred svoja vrata. žal so fantje to storili tako, da je na branilskem položaju sam ostal eden od Blejcev, ki se je nemudoma odločil za strel. Močan udarec od daleč je na veliko veselje domačih premagal Škrjanca in domačim je bilo potrebno stisniti roke za zasluženo, a trdo prepuščeno zmago.
y/center>
Tekst: Marko L.