Dolga pot vodi iz Jesenic v Sankt Pölten in vsaka taka pot pušča posledice na mladem moštvu. UUtrujenost je vplivala na zbranost mladih železarjev, ki v prvi tretjini niso izkoristili 20 minutne popolne premoči. Gosti so bili blizu jeseniškemu golu vsega enkrat. Jeseniški začetek je bil značilen, agresiven, z željo po hitrem vodstvu. Takoj je envarno poskušal kapetan Anže Zupančič, za njim pa praktično vsi, ki so stopili na led. V prvem power playu, ki se je gostom ponudil že kaj kmalu, je Matic Jeklič že premagal vratarja Richarda Albrehta, plošček pa se je ustavil pred golovo črto. Kar nekajkrat so se železarji sami znašli pred vratarjem gostov. Tako priložnost je zamudil Matic Jeklič, pa nekaj kasneje Urban Sodja in Nik Lahajnar, Žan Zupan in Jaka Podrekar. Šele v 13. minuti so Jeseničani zadeli. Matic Jeklič in Jaka Podrekar sta pričela akcijo ioz kota za domači gol, podajo pred gol pa je v zadetek spremenil Vid Hribljan. Le 16 sekund kasneje je bilo že 0:2. Takoj iz sredine sta z akcijo pričela Nik Lahajnar in Žan Zupan, ki je tudi zaključil nov uspešen napad. Razmerje moči se do konca ni spremenilo. Jeseničani bi lahko izdatneje vodili, saj so domači redko izbili plošček dalj kot do sredine. Glede na razplet tekme je bilo pričakovati menjavo v vratih Jesenic.

Od prve sekunde dalje so Jeseničani neumorno napadali

Na začetku druge tretjine je v gol res zadrsal Grega Vilman. Jeseničani so nadaljevali s pritiskom na gol domačih, slika iz prvega dela se je ponovila, le da so bili železarji bolj učinkoviti. Prvi je v nadaljevanju zadel Luka Kraigher, ki je z natančnim in močnim strelom z modre črte ometel desni zgornji kot vrat domačega moštva. Šele po tem zadetku so domači prvič sprožili stren neposredno na gol Jesenic, ki pa ni bil nevaren. V novem power playu so železarji zadeli, to pot levi kot pa je omedel Urban Sodja. V enaki situaciji so bili železarji uspešni nekaj kasneje. Po strelu je do svojega odbitka prišel Vid Hribljan in uspešno zadel. Urban Sodja je bil nekaj minut kasneje ponovno uspešen, nato pa je sledil domač protinapad, v katerem je Cedric Irhuesogie premagal jesneiškega čuvaja mreže. To je bil le redek preblisk domače ekipe, napadi pa so še naprej potekali le v eno smer. Do odmora sta bila za železarje uspešna Jure stan in kapetan Nik Zupančič. Edino, kar je domačim šlo od rok, so bili nepotrebni, velikokrat namerni prekrški.

Naši fantje so malo pospravili pajčevine po vogalih

Zadnja tretjina ni prinesla veliko hokeja. Domača ekipa je stopila še stopnico višje v prekrških. Pravzaprav je bil cilj domačih zaleteti se, udariti, brcniti, spotakniti ali kakorkoli že narediti n ekaj, kar s športom nima veze. Še bolj moteče pa je to, da so se domači vsakega takega nešportnega vložka veselili bolj, kot če bi dosegli zadetek. Tekma je iz minute v minuto postajala nevarnejša. Jeseničani so se izogibali kar malo norim nasprotnikom, sodnik, ki bi to norijo moral ustaviti, pa se ni najbolje znašel. Večkrat so ga železarji opozorili na ravnanja nasprotnika, a se za to kaj veliko ni zmenil. Najlepše pa je takim nasprotnikom dosegati zadetke. Prvega v zadnjem delu je dosegel Nik Lahajnar. Žan Zupan je zadel prečko, odbitek pa je prišel na palico Lahajnarja, ki je mirno zadel. Deseti zadetek je bil delo Sebastijana Hadžića, ki se je uspešno izogibal nasprotnikom, si priboril nazaj izgubljeni plošček, njegov strel pa je po vmesnem posredovanju Aljoše Čamdžića, končal v mreži. Ob novi izključitvi domačina, so železarji potrebovali le 3 sekunde za nov zadetek, strelec pa je bil Anže Zupančič. Sledil je nalet s kolenom na Anžeta Töröka, kar se je izrodilo v nekaj bokasarskih vložkov. Kozar in Stan sta se potegnila za soigralca. Trener Marjan Kozar je vzel pol minute odmora, z nekaj napotki pa ej upal, da kateri od igralcev ne bo končal na urgenci. A Jeseničani že imajo toliko izkušenj, da se postavijo zase. Do konca je zadel še Matic Zajšek in s tem postavil končni izid.

Glede na dejstvo, da so udeleženci EBYSL iz St. Pöltna člani hokejke akademije, se postavlja resno vprašanje, kakšen hokej se na tej akadimiji poučuje. To kar je bilo danes na ledu pokazano s strani domačih ni niti blizu hokeja. Žal. No železarji se domov vračajo s pričakovano zmago, kar jim je prineslo skok na drugo mesto na lestvici južne skupine.

 

LA Stars junior : HD mladi Jesenice 1:12
(0:2, 1:6, 0:4)

Dvorana v Sankt Pöltnu. Gledalcev: 34. Sodniki: Rambausek, Gehsler, Lendl.

Strelci: 0:1 Hribljan (Podrekar, Jeklič M., 13.), 0:2 Zupan (Lahajnar 13.), 0:3 Kraigher (Zupan, Kozar, 24.), 0:4 Sodja (Zupančič, Zupan, 26., PP1), 0:5 Hribljan (Podrekar, Stan, 27., PP1), 0:6 Sodja (Podrekar, Jeklič M., 29.), 1:6 Irhuesogie (Alena, 34.), 1:7 Stan (Lahajnar, Kozar, 36.), 1:8 Zupančič (Kraigher, 38.), 1:9 Lahajnar (Zupan, 47.), 1:10 Čamdžić (Hadžić, Zajšek, 53.), 1:11 Zupančič (Zupan, 53., PP1), 1:12 ZaJšek, 56.

Kazenske minute: LA Stars 73 (10, 16, 17 +20 (Bernhart) + 10 (Wallner)), Jesenice 30 (2, 4, 14 + 10 (Stan))
Streli na gol: LA Stars 3 (0, 2, 1), Jesenice 83 (32, 32, 19)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič (C), Kraigher, Sodja, Lahajnar, Zupan, Kozar, Stan, Hribljan, Jeklič M., Podrekar, Jeklič A., Podlesnik, Zajšek, Hadžič, Török, Jazbec, Čamdžić, Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

[nggallery id=2]