IHL U16
HK Olimpija vs HD Jesenice   5 – 9 (3:0,1:5,1:4)

Torkov večer je prinesel dvoboj kadetskih ekip tradicionalnih slovenskih hokejskih nasprotnikov. Naši fantje niso začeli dobro, saj jih je domača ekipa v prvi tretjini v rezultatskem smislu pošteno nadigrala. Prvič so domači tako zadeli v četrti minuti tekme (1:0). Tja do 13. minute je nato ostalo pri minimalni razliki med moštvoma, nato pa so zeleni svoje vodstvo podvojili (2:0). Kot da to še ne bi bilo dovolj, so si Železarji prviščili nov spodrsljaj v 18. minuti, ko so domači zadeli še za 3:0.

Druga pesem je pela v Tivoliju v drugi tretjini. Najprej je David BALOH že po slabi minuti in pol zmanjšal zaostanek (3:1). Ko so si nekaj kasneje domači prislužili izključitev, je hitro sledila še hijša kazen – pak v njihovo mrežo; za še dodatno znižanje se je ob lastnem rojstnem dnevu s power play golom obdaril Bine MAŠIČ (3:2).  Za izenačenje je v 28. minuti zadel Juš DOBRAVEC (3:3), za dokončanje popolnega preobrata pa 73 sekund kasneje še Luc SLIVNIK (3:4). V evforiji so si Železarji takoj nato prislužili izključitev, ki so jo še v isti minuti domači izkoristili za novo izenačenje (4:4). V zadnjih nekaj minutah druge tretjine sta sledili dve izključitvi pri Olimpiji; drugo od obeh je s še enim power play golom spet kaznoval MAŠIČ (4:5). Po visokem zaostanku v prvi tretjini so tako naši fantje po drugi že bili v vodstvu. 

Po neki logiki je bila zato tretja tretjina tista, ko naj bi za visoko vodstvo poskrbel Železarji. Res tudi so, a ni šlo povsem brez težav. V 47. minuti so zeleni namreč iznačili še na 5:5, potem pa je sledila rapsodija v belo-rdečem. Manj kot minuto kasneje je za novo vodstvo Jesenic zabil david BALOH (5:6). V 52. minuti so si naši fantje prislužili izključitev, domačim pa namesto izenačenja podarili še sedmi pak v mrežo – ob igralcu manj je zadel matic TÖRÖK (5:7). Novo malo kazen so utrujeni domači med 55. in 57. minuto sicer preživeli “nepoškodovani”, a je SLIVNIK zadel le pet sekund po tistem, ko sta ekipi spet zaigrali številčno izenačeni (5:8). Slabe tri minute pred koncem za domače seveda ni bilo povratka, sploh pa po tistem, ko so si ob koncu 58. minute prislužili še novo izključitev. Le dvanajst sekund igre z igralcem več so potrebovali jeseničani, da je Marcel KOBAL zabil še zadnji, deveti žebelj v krsto Olimpijinih upov po tem, da bi premagali ekipo z Jesenic (5:9).

Tekst: M.L.
Foto: KLIK