Po reprezentančnem odmoru se bodo nadaljevali klubski dvoboji na ledenih ploskvah v domačem prvenstvu in na prizoriščih EBYSL. Kadetska ekipa bo nastopila že danes, nasprotnik pa bodo celjski hokejisti, ekipo, ki nastopa v EBYSL pa jutri zvečer, v ledeni dvorani na Bledu čaka obračun z zagrebškim Medveščakom.

Jeseničani v reprezentanci

Slovenska reprezentanca do 20 let je v minulem tednu uspešno nastopila na svetovnem prvenstvu A skupine v diviziji I, v francoskem Amiensu. Z dvema zmagama in tremi porazi si je reprezentanca zagotovila nastop na tem nivoju tekmovanja še za eno sezono. V reprezentanci sta, po odpovedi nastopa obolelih Petra Bizalja in Vida Hribljana, nastopila napadalca Jaka Podrekar in branilec Nejc Kozar. Mesto v reprezentanci sta si priborila tudi branilec Jure Stan in napadalec Žan Zupan, ki sta v jeseniški klub posojena iz Bleda oziroma Kranja.  Poleg omenjenih je bilo v reprezentanci še lepo število igralcev, ki so svojo hokejsko pot pričeli na Jesenicah. Prvo ime reprezentance je bil zanesljivo vratar Salzburga Luka Gračnar, ki je bil proglašen za najboljšega vratarja turnirja, kapetan reprezentance je bil tudi »Salzburžan« Gregor Koblar, njegov asistent pa Miha Pesjak, hokejist Olimpije, ki je bil tudi  najučinkovitejši hokejist naše reprezentance. Najmlajša hokejista reprezentance sta bila Nik Pem, ki je pred to sezono z Jesenic odšel v švedsko Moro in pa vratar Tomaž Trelc, ki je pred  tremi sezonami z Jesenic odšel na Češko.

Slovenska hokejska reprezentanco do 20 let tudi z mladimi železarji

Naši reprezentanti so dodali svoj delež k uspehom reprezentance. Nejc Kozar je z dvema asistencama pristal med najbolj učinkovitimi branilci prvenstva, Jaka Podrekar je ravno tako dosegel dve točki in sicer za zadetek proti Dancem in pa eno asistenco. Žan Zupan je v statistiko vpisal eno podajo, Jure Stan pa si točk ni priigral, kar pa ne pomeni, da njegov učinek na ledu ni bil viden in pomemben.

Prvenstva se nadaljujejo

imgl3890
Priložnost za nov uspeh že jutri proti Medveščaku (foto: Vid Novak)

Prvi bodo na ledene ploskve stopili kadeti, katere danes, ob 18.30 v Celju čaka zaostala tekma državnega prvenstva. Jeseničani v tej sezoni težko položijo orožje pred nasprotnikom in tudi v Celju so v vlogi favorita. Vendar bo potrebno odigrati resno in odgovorno, saj so hokejisti iz Celja v tem prvenstvu že bili na pragu presenečenja.

Več zanimanja hokejske javnosti pa bo za nastop mlade jeseniške ekipe, ki tekmuje v avstrijskem prvenstvu. Jutri, v sredo, bo blejska dvorana gostila srečanje Jeseničanov proti zagrebškemu Medveščaku. Tekma bo odigrana ob 19.00. Ljubiteljem hokeja, ki spremljajo dosežke mlade ekipe  pa se spomin hitro vrne na pred časom odigrano srečanje ravno teh nasprotnikov. Po težkem in neodločenem dvoboju je mladim Jeseničanom uspelo nasprotnika streti šele po izvajanju kazenskih strelov. Medveščak je zelo trd nasprotnik, z nekaj nadpovprečnimi posamezniki pa hitro zna zamešati štrene favoritom. Zato bo potrebno delati manj napak kot na prvem blejskem srečanju, nasprotniku pa hitro vsiliti svoj ritem igre. Ni dvoma o jeseniški kvaliteti in tudi vloga favorita je jasno na njihovi strani. V treh srečanjih so Jeseničani slavili trikrat, vendar sta dve zmagi bili doseženi po izvajanju kazenskih strelov. Čas brez tekem v času reprezentančnih odmorov za jeseniške hokejiste nikdar ni pomenil nič dobrega, kljub temu pa je pričakovati, da bo ekipa Jesenic skozi srečanje stopnjevala svoj ritem in se na koncu veselila novega uspeha. Bolj kot so polne tribune dvoran, kjer nastopajo mladi Jeseničani, boljše so predstave naših železarjev. Zato bodo veseli vsakega obiskovalca, ki bo stiskal pesti za njih. Vabljeni v blejsko dvorano.

Tekst & foto: Drago Cvetanovič

[nggallery id=39]