DP kadetov
Dvorana Podmežakla
31. oktober 2015
Gledalcev: 60

 HD Jesenice – KHL Medveščak

6 – 5 (PS)

(2:0,1:1, 2:4 – 0:0 )

Strelci: 1:0 TÖRÖK (Krmelj, Mravlje) 5′, 2:0 MRAVLJE (Török) 14′, 3:0 DEŽMAN (Finžgar, Krmelj) 25′, 3:1 Burazin (Polonijo, Paulović) PP1 26′, 4:1 POGAČNIK (Krmelj, Pogačar) PP1 43′, 4:2 Paulović (Budek) PP1 49′, 5:2 MRAVLJE (Pogačnik) 50′, 5:3 Polonijo 56′, 5:4 Burazin (Belina) 58′, 5:5 Paulović (Burazin) 59′, 6:5 JAKUPOVIĆ (GWS) 65′

Streli na gol: HD Jesenice  44   (13,13,15,3), KHL Medveščak  21 (3,6,10,2)

Kazni: HD Jesenice  10 (2,6,2,0 ), KHL Medveščak   4 (2,0,2,0)

HD Jesenice: 1-Žagar (GK), 25 Nastran D. (GK), 12-Šega, 20-Kararić, 19-Pogačnik, 7-Mravlje, 8-Krmelj (C), 24-Finžgar, 17-Pivk, 22-Jakupović, 21-Dežman, 11-Pogačar, 13-Nastran M., 10-Homan, 6-Smolej, 5-Murnik, 16-Lukan A., 4 Fartek, 18 Török
Trener: Aleš SODJA

KHL Medveščak: 1 Pilipovič (GK), 49 Budek (GK), 97 Matišin, 17 Jünker Đurič J., 94 Burazin, 89 Polonijo, 6 Paulović (C), 55 Belina, 28 Hrnjak, 15 Rakar, 4 Jünker Đurić I., 58 Popović, 44 Podboj, 88 Težak, 85 Lopotar, 87 Vujasinović, 39 Dimitrijević, 99 Bebek, 5 Mihalić
Trener: Marko Sertić

Sodnik: Ervin Čamdžić
Linijska sodnika: Nataša Pagon, Anže Bergant

Podobno, a vendarle drugače, kakor tekma mlajših dečkov pred tem, se je odvila tekma kadetov Jesenic proti zagrebškemu Medveščaku. Domači so večji del tekme prevladovali, bili bolj aktivni, več napadali in vodili, a je nezbranost v zadnjih nekaj minutah odnesla vse tri točke po rednem delu. K sreči je nato sledila vsaj zmaga po izvajanju kazenskih strelov, po videnem na tekmi sicer tudi zaslužena. Ampak pojdimo lepo po vrsti…
Nekaj težav z disciplino na treningih je domači trener Aleš SODJA razrešil tako, da je dva igralca sicer prve peterke v prvi tretjini posadil na konec klopi za rezervne igralce. Priložnost za dokazovanje je ponudil Maticu TÖRÖK-u, sicer dve in tri leta mlajšemu fantu od  kadetov; le-ta jo je s pridom izkoristil že v 5. minuti, ko je po podajah Krmelja in Mravljeta zadel za prvo jeseniško vodstvo na tekmi. Le dobre pol minute kasneje si je pri gostih kazen zaradi spotikanja prislužil I. Jünker Đurić, domačim pa v powerplayu ni uspelo povišati vodstva. Kmalu po tistem, ko sta ekipi spet zaigrali v polnih postavah, si je pri domačih kazen zaradi nepravilnega oviranja prislužil Dežman. Tudi Zagrebčanom igra z igralcem več ni prinesla zadetka. V štirinajsti minuti so še drugič zadeli igralci prvega napada – tokrat je po podaji Töröka zadel Matic MRAVLJE. Z vodstvom z 2:0 se je prva tretjina, v kateri so železarji ves čas prevladovali, tudi končala. Domači so v tem delu sprožili trinajst strelov proti gostujočemu vratarju, Medveščak pa je zdolgočasenega Nejca ŽAGARja pred golom domačih preizkusil le trikrat.

IMG_2028

Pol minute po začetku druge tretjine si je malo kazen pri domačih zaradi napada s telesom prislužil Šega. Gostje so nastopili nekoliko bolj odločno, a jim uvodnega zadetka na tekmi zanje vseeno ni uspelo doseči. Domači so z golom Žiga DEŽMANA na tri zadetke razlike ušli v 25. minuti (podajalca Jakupović in Krmelj). Še v isti minuti je bil zaradi spotikanja nato izključen Pogačnik, gostje pa so potrebovali le 26 sekund igre z igralcem več, da so dosegli svoj prvi gol na tekmi (3:1). Podjetnejši domači so v nadaljevanju še naprej stiskali obroč okrog zagrebških vrat, novega gola pa jim ni in ni uspelo doseči. V težave so se domači spravili zopet v 39. minuti, ko je zaradi spotikanja na kazensko klop moral Murnik. Minuta in pol powerplaya gostom ni pomagala do drugega zadetka na tekmi. Domači so v drugi tretjini znova streljali trinajstkrat, gostje pa so proti domačim vratom sprožili šest strelov.

IMG_2032

Tudi preostalih 30 sekund kazni za Murnika so domači v začetku tretje tretjine brez težav odpravili. Zaradi udarca s palico je bil v 43. minuti pri gostih znova izključen I. Jünker Đurić. Zanesljivo pot do treh točk so si domnevno železarji odprli s powerplay golom  38 sekund kasneje, ko je na 4:1 povišal Tjaš POGAČNIK (podajalca Krmelj in Pogačar). V 48. minuti je bil zaradi držanja nato izključen Jakupović, gostje pa so v nadaljevanju dosegli še svoj drugi zadetek ob igri z igralcem več (4:2). K sreči je bil odgovor domačih ekspresen – že v naslednji minuti je bilo po zadetku Matica MRAVLJEta zopet tri zadetke razlike v korist domačih (5:2, podajalec Pogačnik). Dobrih deset minut pred koncem tekme so tako domači imeli tri gole prednosti in le malokdo je pričakoval, da se bo v zadnjih minutah zgodil popoln mrk. Najprej so igralci Medveščaka z golom Polonija zmanjšali na 3:5 v 56. minuti. Dve minuti kasneje je za dodatno znižanje rezultata zadel še prvi strelec modrih Burazin (4:5). Gostujoči trener je ob koncu 58. minute zahteval pol minute odmora in jih očitno odlično izkoristil, saj so njegovi varovanci izenačujoči zadetek dosegli le deset sekund kasneje (5:5) – zadel je kapetan Paulović. Sredi zadnje minute tretje tretjine je pol minute odmora vzel tudi domači strateg, rezultata pa do izteka 60. minute to ni spremenilo. Tudi v večjem delu tretje tretjine so bili sicer podjetnejši domači, ki so v tem delu sprožili novih petnajst strelov v okvir vrat gostov, Zagrebčanom pa dopustili deset strelov proti golu Žagarja.

IMG_2034

V podaljšek sta obe ekipi pristopili precej rezervirano, saj si nobena ni želela privoščiti usodne napake. Igra štirih proti štirim namreč pušča kar obilo prostora, napake pa so kaj hitro lahko kaznovane. Trener železarjev je tako do zaključka 65. minute tekme na ledu menjaval izključno igralce prve in druge peterke. Ob treh strelih domačih in dveh strelih gostov, se je dodatnih pet minut igre tudi končalo, nobeni od ekip pa ni uspelo doseči zmagovitega zadetka.

IMG_2035

Z izvajanjem kazenskih strelov so pričeli gostje, od Burazina pa je bil uspešnejši domači vratar Žagar. Ahmet JAKUPOVIĆ je bil nato uspešen pri prvem strelu domačih. Tudi strel gostujočega kapetana Paulovića je Žagar uspel ukrotiti. Naslednji je bil pri železarjih na vrsti Pogačnik; njegov gol bi že pomenil zmago Jesenic, a se to ni zgodilo – gostujoči vratar je bil v neposrednem dvoboju uspešnejši. Vse dvome o končnem zmagovalcu je nato razrešil Nejc ŽAGAR, ki je ubranil tudi poizkus Polonija in domači so se lahko veselili trdo prislužene zmage.

IMG_2041

Aleš SODJA, trener kadetov:
“Po taki tekmi niti sam ne vem, kaj naj rečem. Moji fantje so pokazali dva povsem različna obraza. Ogledali si bomo video posnetek tekme in se o vsem skupaj pošteno pogovorili.”

IMG_2042

Tekst in foto: Marko L.