Liga IHL (U18):

SKHL Crvena zvezda vs HD Hidria Jesenice
0 – 5
(0:3,0:1,0:1)

Nekoliko poenostavljeno povedano – mladinci so tekmo v Beogradu začeli tik po prihodu v Beograd. Odprava se je z Jesenic namreč odpravila v zgodnjih ponedeljkovih jutranjih urah, popoldan pa je ekipo že čakala nabrušena Zvezda.

Dokaj hitro so Železarji v prvi tretjini vzpostavili stanje, kakršnega so si želeli. V začetku šeste minute je Jeseničane v vodstvo popeljal Matic TÖROK (0:1). Tudi v nadaljevanju so bili naši fantje boljši, predvsem pa konkretnejši nasprotniki. Na dva zadetka razlike je v 12. minuti povišal Nace MAŠIČ. Z zadevanjem so naši fantje v prvi tretjini končali prav v zadnji minuti, ko je na visokih 0:3 povišal kapetan Miha KRMELJ.

Po dobri minuti nadaljevanja je prišlo do prve izključitve na tekmi, zaradi grobosti pa je bil izključen eden od domačih hokejistov. Power play Jesenic ni bil uspešen. Zaradi napačne menjave so tudi Železarji morali na kazensko klop (30. minuta). Sredi 32. minute so naši fantje spet zaigrali v polni postavi, a je že dobro minuto kasneje sledila nova izključitev (Pogačar, udarec s palico). Penalty kill je bil uspešen še drugič zapored. Ko je bil v 37. minuti zaradi naleta s palico izključen še eden od domačih hokejistov, je četa Železarjev povišala na 4 gole razlike –  v power playu je bil uspešen Marcel KOBAL (39. minuta, 0:4).

V zadnji tretjini je domači strateg zamenjal svoja vratarja. V 46. minuti je prišlo do nove izključitve na domači strani. Power play ni bil uspešen, zato pa je v 54. minuti ob izenačenih močeh na ledu svoj drugi gol dosegel KRMELJ (0:5). Z novo zmago mladinci še naprej ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice.

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK